به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم تجلیل از هادی موحدامین، حافظ کل قرآن کریم و رتبه نخست مسابقات بینالمللی قرآن کرواسی در رشته قرائت قرآن ظهر امروز، 13 مهرماه با حضور حمیدرضا کفاش، معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش، محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز این وزارت و سایر مدیران و مسئولان در نمازخانه ساختمان شماره دو وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
در ادامه این مراسم که با اجرای سیدوحید مرتضوی، کارشناس مجری شبکه قرآن و معارف سیما همراه بود، کفاش، ضمن خیر مقدم به حاضرین و تسلیت ایام عزاداری سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) طی سخنانی با اشاره به حدیث «فوق کل ذي برٍّ برٌّ حتي يقتل في سبيل الله فاذا قتل في سبيل الله فليس فوقه برٌّ»، گفت: بالای هر نیکی، خوبی وجود دارد هر فردی کار خیری انجام میدهد، حس نکند که کارش بهترین است.

وی ادامه داد: هنگامی که دست افتادهای را میگیرید، خوب است، اما بالاتر از آن نیز هست، اگر زمینه ازدواج زوج نیازمندی را فراهم کند، اما بالاتر از آن خوبی نیز هست از خود میگذری و به فرد دیگر میپوشانی و میخورانی خوب است، اما مطلوبتر از آن نیز وجود دارد.
معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: شاید بخش اول این حدیث آن باشد که فردی کار خوب خود را برترین کار جهان نداند، بلکه یکی از کارهای مؤثر در زمینه نیکی بداند. اما بخش دوم این حدیث آنجا که میفرماید تا هنگامی که وجودی در راه خداوند کشته میشود(شهید میشود) بالای آن دیگر بر و نیکی نیست.
بالاترین برّ شهادت است
وی افزود: لذا شهادت در فرهنگ و مکتب ما و در تشیع علوی، بالاترین بر و نیکی است که وجود دارد چنانکه در آیات و حدیث تأکید کردهاند که افرادی که در راه خدا کشته شدهاند، شهید نپندارید. آنها زندگان هستند که در نزد خداوند روزی دارند. لذا آیات قرآن، مسجل بر زنده بودن شهید هستند و این نشان میدهد که مقام شهادت بالاترین بّر در راه خداوند است.
کفاش بیان کرد: چنانکه آزاد کردن بنده در راه خدا وجود دارد، اما نیکی بالاتر از آن نیز هست. بخش اول تلقین فروتنی و تواضع در انسانهای بزرگ است که بزرگی شما از این است که نیکی خود را بلاترین نیکی ندانید و بخش دوم مربوط به مقام و موقعیت شهید است که بالاترین بّر در جهان هستی است که بالاتر از آن نیکی ندارد.
وی با اشاره به خاطرهای از حضورش در دمشق طی سال 74 که صاحبخانهاش فردی اهل تسنن محب اهلبیت(ع) بود، اضافه کرد: طی دهه اول محرمالحرام(شب تاسوعا و عاشورا) شنیدم که صدای عروسی از اطراف خانه ما میآید، آن هنگام صاحبخانهام را صدا کردم که چرا در شب شهادت نوه حضرت رسول(ص) این مراسم گرفته شده است؟ گفت این جریان برای 1400 سال پیش است! ما از لج شما این کار را نمیکنیم، چون ماه محرم، ماه اول سال قمری است و مثل نوروز شماست.
کفاش اظهار کرد: مرحوم آیتالله فقهی زنجانی میگفت که در تشیع این امامزادهها و گنبدها برای این است که ره گم نشود و الا شیعه نه عاشق طلاست و نه جواهراتست که دستش را بکشاند به صورتش و اگر گرد این امامزادهها میچرخد به این دلیل است که فردی که بنده خوب خدا بوده است، آنجا خفته است و آن هم به این عنوان که ره گم نشود.
معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نابودی برخی از آثار دینی چون کوچه امام صادق(ع) و خانه امام باقر(ع) و ... در عربستان، بیان کرد: گویا دستی در کار بوده است که آثار اسلامی و دینی نابود شود و این نشانهها وجود نداشته باشد تا کم کم بعد از نشان، نام و فرهنگ و بعد تاریخ، دچار تحریف و نگرانی شود. نشانههای وجود این اعزه، نعمتی برای شیعه است.
یکی از فلسفههای زیارت نیز یادآوری و ذکر خاطرات و نکات مثبت تاریخ است.

وی گفت: یکی از فلسفههای زیارت نیز یادآوری و ذکر خاطرات و نکات مثبت تاریخ است. این دو نکته که اشاره شد، جریان شهادت امام حسین(ع) برای 1400 سال پیش است و تفکر تشیع برای نگهداشتن آثار اسلامی و دینی هنگامی که در کنار هم قرار میگیرد، فرد به این نتیجه میرسد که رمز جاودانگی کربلا و امام حسین(ع) کدام است.
کفاش با تأکید بر اینکه کل جریان عاشورا یک روز و یا نصف روز بوده است و روزهای قبل از این واقعه بحث آمادگی مطرح بوده است، تصریح کرد: اساس جنگ میدانی یک روز و شاید کمتر از این تعداد است و تعداد شهدا 72 نفر در محیطی کوچک بود. مگر در طول تاریح جنگهای بزرگ جهانی نداشتیم که میلیونها نفر قربانی شدهاند؟ مگر سرداران بزرگ، شخصیتهای توانمند نظامی نداشتیم که آنها جنگیدن و نابود شدند و دشمنانشان را نابود کردهاند. گسترش جنگ جهانی اول و دوم با گستره واقعه کربلا قابل قیاس نیست.
وی بیان کرد: علت جاودانگی جریانی چون کربلا که دارای یاران کم، فضای محدود ... بودهاند، اما به لحاظ فرهنگ، گستردهترین حرکت بزرگ تاریخ است. رمز این جاودانگی و ماندگاری چیست که هر سال هم نسبت به گذشته گستردهتر میشود؟
کفاش با اشاره به گلایه فردی به محضر یکی از علما در خصوص حضور افرادی که در خارج از ایام محرم کارهای بدی انجام میدهند و در این مراسم عزاداری نیز حضور دارند، اظهار کرد: چون نور و تشعشع، زیاد و عظیم است. امام حسین(ع) به اندازهای مهربان، عظیم و بزرگوار است که این نور در لانه مور نیز میتابد که آن نیز به اندازه همان مور بودنش، استنباط میکند.
وی با اشاره به اینکه باید به معارف حسینی دست پیدا کنیم، ادامه داد: رمز جاودانگی این حرکت بزرگ تاریخ به لحاظ مفهومی عوامل متعددی دارد، یکی همان است که گفتم شهادت مرگ نیست بلکه جاوادنگی است، شهادت کشته شدن مخلصانه و با انتخاب و با پاکی در راه خداوند است. لذا شهادتطلبی یکی از رموز جاودانگی است.
کفاش عنوان کرد: امام حسین(ع) فقط برای احیای امر به معروف و فرمان به نیکی و نهی از منکر و بدیها قیام کردند چنانکه وصیت مولای متقیان باقی بماند که اگر در جامعهای بیتفاوتی حاکم شود و افراد خوبیها را تنها برای خودشان بخواهند و بدی را برای دیگران بخواهند و نه برای خودشان، دو بلا در جامعه ظاهر میشود یکی اینکه هر دعایی که انجام دهید، مستجاب نمیشود و از سوی دیگر اشرار بر شما مسلط میشوند که توانمندی و صلاحیت کار را ندارند.
وی بیان کرد: امام حسین(ع) هنگامی که میبیند این دو درد در جامعه حاکم شده است و دعاها بالا نمیرود و اشرار بر مردم حکومت میکنند برای احیای امر به معروف و نهی از منکر به میدان میآیند که این قیام جاودانه است، لذا هر قیام الهی که برای درک خوبیها و رفع بدیها برای انسانها باشد، جاودانه میماند چنانکه رمز پیروزی انقلاب اسلامی ما نیز همین است.

امام حسین(ع) برای احیای جامعه قیام کردند
معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: هنگامی که خودخواهی و منیت بر دیگرانخواهی غلبه کند و حفظ خود و رها کردن دیگران، اهمیت پیدا کند آن جامعه میمیرد. امام حسین(ع) برای احیای جامعه، بهترینهای وجودی خودش را به میدان میآورد و اقدام به احیای امر به معروف و نهی از منکر در طول بعد از خود اقدام میکند.
وی اظهار کرد: رمز جاودانگی قیام خونین کربلا که هر روز که میگذرد، عاشقانه اباعبدالله الحسین(ع) در سراسر جهان و خونخواهانش بیشتر و قویتر و محکمتر میشوند و این تفکر و اندیشه توسعه پیدا میکند.
کفاش توصیه کرد: دو اثر را در ماه محرم سعی بر خواندنش داشته باشیم که یکی از آنها لهوف سیدبنطاووس است، همانطور که امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و شهدای بزرگی چون شهید حکیم، آیتالله مطهری و علامه طباطبایی توصیه میکنند برای اینکه انحراف در جریان کربلا رخ ندهد، نقل وقایع کربلا از مقاتل مشهور باشد، چون نویسنده و صحت و سقم آن مشخص است.
وی اظهار کرد: درباره جریان کربلا، افرادی که مداحی میکنند، سخنرانی میکنند و نوحهخوانی میکنند، نقل نکنند به ویژه شما قشر فرهنگیان، ببینید و بخوانید بعد از آن نقل کنید.
کفاش با اشاره به اینکه فردی در میان مدیحهسراییاش میگفت ارباب مقاتل اینگونه میگفت، هنگامی که از او پرسیدند ارباب مقاتل کیست؟ نمیدانستند، تصریح کرد: به کتابهای تاریخی کربلا اصطلاحاً مقتل میگویند. مقاتل جمع آن است و مقتل نویسی از قرن دوم رواج پیدا کرد و در قرن ششم به اوج خودش رسید. از روانترین مقتلهایی که در دست است، مقتل سیدبنطاووس است که ترجمههای متعددی بر آن شده است که روانترین آن ترجمه مرحوم عزیزی است که در سه بخش و یک مقدمه جریانات کربلا را به صورت دقیق نگارش کرده است. به گونهای که سیدبنطاووس میگوید چه شبهایی را که بعد از نماز مغرب و عشا با وضو شروع به نگارش این مقتل میکردم و با اشک به اذان صبح این را ختم میکردم. لذا این محصول آن زمان است که از مقاتل مشهوریست که با وجود اینکه 10 قرن از آن میگذرد روان و قابل مطالعه و فهم برای سایرین است.
معاون فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه جریان کربلا به اندازهای ظریف است نیازی به انحراف و تحریف و دروغ ندارد، تصریح کرد: دومین محصولی که برای مطالعه در ماه محرم معرفی میکنم کتاب حماسه حسینی است که هم دوجلدی آن چاپ شده است و هم سه جلدی آن به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: دقت کنیم که آفات به این درخت بزرگ ماندگار جاودانه نچسبد. حتی خواندن ساده مقتل امام حسین(ع) بعد از هر نماز و یا در هر زمانی میبینید که چگونه اشک افراد سرازیر میشود. قول دهیم که معارف حسینی را در ایام ماه محرم و سفر بیشتر پیگیری کنیم.
کفاش بیان کرد: برای سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) به تعزیهخوانی به صورت سنتی و سینهزنی و عزاداری و نوحهخوانی و تأمل کردن و به یاد شهدای کربلا بودن توصیه مؤکد شده است که در کنار آنها اندیشیدن و مطالعه کردن و بالا بردن سطح معارف خودمان در حوزه امام حسین(ع) است که اگر ما معلمان و فرهنگیان این کار را نکنیم از دیگران نباید انتظار داشت.
وی اظهار کرد: خیلی از شما هیئتدار هستید و یا در هیئتها نفوذ دارید و نگذارید که اشعار ضعیف خوانده شود. درست است که حضرت اباالفضل(ع) زیبا بود و قد بلندی داشتند، اما برند ایشان به اینها نیست بلکه بزرگی اباالفضل(ع) این است که میگویند حسین(ع) مولای من است و چه خوب مولاییست. بزرگی حضرت اباالفضل(ع) به حضور دو فرزند ایشان در جریان کربلا و شهید شدند آنان و حضور همسرشان ام ولد از اسرا است اما در کمتر کتابی اسامی از اینها میبینیم.ایشان فدا و ذوب در حسین(ع) است که این عظمت حضرت اباالفضل(ع) است.
نگذاریم اشعار ضعیف و تحریف شده در هیئتها رواج یابد
کفاش بیان کرد: نگذاریم اشعار ضعیف و تحریف شده و پوچ و بیمقدار که عمق کار را پایین میآورد در هیئتها خوانده شود، تمام اینها با تذکر و با مهربانی و صمیمیت حل میشود.
وی با تأکید بر اینکه نوحهخوانی، نمک منبر در گذشته بوده است، گفت: اما در حال حاضر منبرها شدهاند نمک نوحهخوانی که این انحراف در جریان یاد حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است. اصل معارف الهی و تشریح دلایل قیام اباعبدالله(ع) هست که باید به آن توجه شود و سینهزنی و نوحهخوانی در کنار این منابر است.
سپس هادی موحدامین به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و در ادامه با حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش از وی با اهدای قرآنی نفیس و هدیهای تجلیل به عمل آمد.
یادآور میشود، هادی موحدامین، فرهنگی کشورمان و حافظ کل است که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به مسابقات قرآن کرواسی راه یافت. وی از میان 25 کشور و 53 شرکتکننده این مسابقات، رتبه نخست را در رشته قرائت کسب کرد.
گزارش کامل تصویری را
اینجا ببینید.