کد خبر: 3538275
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳
براتی‌سده عنوان کرد:

تنهایی مهم‌ترین نگرانی سالمندان/ خانه‌های مجردی امروز خانه سالمندان فردا

گروه جامعه: رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ضمن هشدار نسبت به اینکه مهم‌ترین نگرانی در خصوص سالمندان کشور تنهایی آنها است، گفت: جوانانی که اکنون در خانه های مجردی زندگی می کنند سالمندان تنهای آینده خواهند بود.

فرید براتی سده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین نگرانی که برای سالمندان کشور به ویژ سالمندان آینده کشور که خودمان نیز جزو آنها محسوب می‌شویم، وجود دارد، چیست؟ گفت: بحث مراقبت از سالمندان و تنها شدن سالمندان مهم‌ترین نگرانی آینده ما است.

وی تصریح کرد: نیاز اجتماعی هر انسانی این است که در جمع باشد ولی هم اکنون کاملاً واضح است که بچه‌های ما تمایل دارند که جدا و به صورت مستقل از پدر و مادر زندگی کنند و این نگاه روز به روز هم بیشتر می‌شود. برخی معتقد هستند این ماهیت عصر سایبرنتیک، عصر ارتباطات و فضاهای مجازی و ... است اما باید آگاه باشیم که جمع‌‌های ما هر روز در حال کوچک‌تر شدن و کمتر شدن است.

سالمندان آینده انسان‌های تنهایی خواهند بود

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ادامه داد: این نگرانی هم در مورد سالمندان فعلی و هم سالمندان آینده هست که انسان‌های تنهایی خواهند بود و کسی از آنها مراقبت نخواهد کرد. البته آنها سالمندانی هستند که فرزند دارند و فرزندشان هم دلش می‌خواهد به والدین سالمند خود کمک کند و به آنها خدمات بدهد اما این تمایل که جدا زندگی کند باعث می‌شود که یا به فکر نباشد، یا فرصت نداشته باشد و یا در زندگی خود درگیر باشد و دیگر نتواند به فکر والدین خود باشد.

وی بخش مهمی از این مشکل و راه‌کار رفع آن را فرهنگی دانست و گفت: باید بر روی فرهنگ و تغییر نگرش‌ها و حداقل بر روی آگاه‌سازی و حساس ‌سازی جامعه کار شود. رسانه‌ها، ائمه جماعات، همه و همه باید بر روی این موضوع کار کنند.

زنان تنها در حال زیاد شدن هستند

براتی سده با اشاره به اینکه سالمندان تنهای ما به خصوص زنان تنها از هم‌اکنون در حال زیاد شدن هستند، گفت: نگاهی که در جامعه به عنوان خانه‌های مجردی و تمایل فرزندان به زندگی جدا از والدین وجود دارد هم تنهایی والدین را ایجاد می‌کند و هم تنهایی فرزندان را و این تنهایی در آینده برای خود فرزندان هم مسئله می‌شود چون خود آنها هم در آینده سالمند خواهند شد و چون از اکنون تنهایی را تجربه کرده‌اند همین تنهایی به زندگی دوران سالمندی آنها نیز تصری خواهد یافت.

وی اختلالات روانی، افسردگی، ناامیدی و احساس اینکه دیگر کسی آنها را دوست ندارد و یا باید منتظر زمان مرگ باشند و همچنین ابتلا به آلزایمر را مسائل نگران کننده دیگر برای سالمندان برشمرد و گفت: مسائل رفاهی سالمندان نیز مسئله مهمی است که به کمک خیران می توان آنها را رفع کرد اما تنها شدن سالمندان در سال‌های آینده با این افق پیش روی ما نگرانی عمده و جدی است.

براتی سده در پاسخ به این سؤال که وضعیت کشور ما در مقایسه با شرایط جهانی سالمندی جوامع چگونه است؟ گفت: شیب سالمندی ما اکنون تقریباً مانند بقیه دنیا است و شیب ملایمی است اما از سال 1405 به بعد شیب سالمندی ما به یکباره خیلی اوج می‌گیرد و این با همه دنیا متفاوت است همه دنیا این شیب را به طور ملایم بالا می‌روند به یکباره نمودار افزایش سالمندان ما شیب تند و حتی نزدیک به عمودی خواهدیافت.

وی ادامه داد: یعنی همین عده‌ای که تا چند سال پیش نگران مدرسه و بعد دانشگاه آنها بودیم و اکنون نگران ازدواج و اشتغال آنها هستیم در آینده نیز نگران سالمندی آنها خواهیم بود.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: در دنیا یکسری شاخص هست که سالمندان کشورهای مختلف با هم مقایسه می‌شوند از جمله از نظر رفاهی، سلامت، محیط توانمند کننده، توانمندی و ... . این شاخص‌ها تا اندازه‌ای در کشور ما نیز احصا شده است. وضعیت ما در برخی از این شاخص ها نسبت به بسیاری از کشورها وضعیت بدی نیست اما در برخی دیگر از شاخص‌ها وضعیت خوبی نداریم از جمله در شاخص توانمندی سالمندان که شامل آموزش، اشتغال و ... است.

سالمندان ایرانی تقریباً از زندگی رضایت دارند

وی سلامت روانی سالمندان کشور را خوب توصیف کرد و گفت: بر اساس تحقیقات نهادهای بین المللی سالمندان ایرانی تقریباً از زندگی رضایت دارند، وضعیت رفاه سالمندان ما نسبتاً بد نیست و آمارها نشان می‌دهد میزان دارایی‌های سالمندان ما از میزان دارایی فرزندان آنها بیشتر است. البته درصدی از سالمندان ما نیاز به حمایت مالی و بیمه درمانی دارند و حمایت مالی از آنها صورت نمی‌گیرد. از نظر محیط مناسب سالمندان نیز نسبت به کشورهای پیشرفته پایین‌تر هستم اما می‌توانیم وضع بهتری داشته باشیم. البته باید در نظر داشته باشیم که نهضت توجه به سالمندان در سال‌های اخیر ایجاد شده و امیدوارم توجه به سالمندان و بهبود وضعیت آنها را در آینده شاهد باشیم.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۷/۲۷ - ۱۰:۳۳
0
0
باید برای این موضوع تدابیری درست و دقیق اندیشیده شود و در رفع آن اقدام کرد
captcha