به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، همزمان با چهارمین روز از جشنواره قرآن و هنر در دمشق، نشست علمی «سیر تحول نزول قرآن از صدای مقروء(اصواتی که جبرییل بر پیامبر(ص) قرائت کرد) تا متن مکتوب» و کارگاه تخصصی نگارش قرآن کریم در حاشیه این جشنواره برگزار شد.
در این نشست که با حضور هنرمندان و خطاطان معروف سوریه برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی از كلامالله مجید، احمد المفتی، از هنرمندان و خطاطان مشهور سوریه با ارائه مقالهای در خصوص تاریخچه خط در قرآن کریم، به نوشتن آیات قرآن كریم بر روی پوست یا چوب اشاره و تصریح كرد: در آن زمان تا پایان قرن اول هجری، آیات قرآن كریم به صورت خط بدون نقطه نوشته میشد.
وی به حادثه جمع و ترتیب قرآن كریم اشاره كرد و گفت: عثمان بن عفان(خلیفه سوم)، بنابر پیشنهاد امام علی(ع) قرآن کریم را جمع و ترتیب كرد. همچنین قرآن کریم با پیشنهاد امام علی(ع) و نظارت ابو اسود دؤلی اعرابگذاری شد تا مبادا در معنی و شکل کلمههای قرآن کریم، اختلاف حاصل شود.
این هنرمند سوریهای در پایان سخنان خود، به نقطهگذاری حروف قرآن كریم اشاره و بیان كرد: در زمان عبدالملک، قرآن کریم به اجزا و احزاب تقسیم شد اما نقطهگذاری حروف قرآن كریم در آن زمان یعنی در اواخر قرن اول هجری به وسیله حجاح بن یوسف ثقفی انجام شد. این در حالی است که بعضی از اسناد آن دوران نشان میدهد که نقطهگذاری در سال 20 هجری نیز، وجود داشته است.
پس از آن، علی الشعیبی، اندیشمند اسلامی سوری در سخنان خود به عظمت قرآن کریم اشاره كرد و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) که احیاءکننده اسلام اصیل بود، بنابر فرمایشات ایشان به قرآن كریم اهمیت بسیاری داده شد.
وی ادامه داد: پس از رحلت امام خمین(ره)، حضرت آیتالله خامنهای(دامظله) نیز، به قرآن و قرائت آن اهمیت فوقالعادهای دادند و حتی از قاریان مصری به ایران دعوت كردند و قرائت قرآن را در سراسر ایران رواج دادند.
در ادامه این نشست، مصطفی رنجبرشیرازی، رایزن فرهنگی ایران در سوریه گفت: بهترین کارها خدمت به قرآن کریم است. اسلامی که فاقد رحمت و مهربانی ربانی باشد، اصلا اسلام نیست.
وی در سخنان خود به نزول قرآن كریم در شب قدر اشاره و تصریح كرد: این قرآنی که امروز در مقابل ماست و سند جاودانه همه ادیان و ما مسلمانان است، ابتدا به صورت مقروء (حاوی اصواتی که جبرییل امین برای پیامبر(ص) قرائت کرد) نازل شده و طی زمانهای مختلف با نظارت معصومین(ع) به شکل مکتوب در آمده است.
در بخش پایانی این نشست، فادی جعفری، هنرمند و خطاط بینالمللی قرآن کریم به صورت زنده کیفیت کتابت قرآن کریم را تبیین كرد.
بنابر اعلام این خبر، جشنواره قرآن و هنر به همت رایزنی فرهنگی ایران در تکیه سلیمانیه دمشق برگزار شد.