کد خبر: 3549725
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
سیدمحسن هاشمی:

صحنه‌ تئاتر برای اجرای تعزیه مناسب نیست/ تكیه مخصوص تعزیه نداریم

کانون خبرنگاران نبأ: در تهران به عنوان پایتخت هنوز یك جای ثابت و یك حسینیه‌ اختصاصی برای اجرای تعزیه نداریم در حالی كه برگزاری تعزیه مكان خاص خود را می‌طلبد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، سیدمحسن هاشمی عضو هیئت مدیره انجمن تعزیه ایران اظهار كرد: به طور كلی تعزیه پایگاه مردمی بسیار خوبی دارد و اقبال خوبی از این هنر ایرانی – اسلامی صورت می‌گیرد اما آن گونه كه شایسته و بایسته است جایگاه خود را پیدا نكرده است و با وجود علاقه‌ مردم به آن در جامعه، غریب مانده است.

وی با بیان اینكه مشكلاتی بر سر راه تعزیه وجود دارد، ادامه داد: یكی از عمده مشكلات تعزیه، نداشتن مكان مناسب برای اجرا است. در تهران به عنوان پایتخت هنوز یك جای ثابت و یك حسینیه‌ اختصاصی برای اجرای تعزیه نداریم در حالی كه برگزاری تعزیه مكان خاص خود را می‌طلبد و صحنه‌ تئاتر برای اجرای تعزیه مناسب نیست اما عمده مشكل ما این است كه تكیه مخصوص تعزیه نداریم اما در برخی روستاها و شهرهای كوچك جایی برای اجرای تعزیه در نظر گرفته شده اما متاسفانه همه‌گیر نیست.

عضو هیئت مدیره انجمن تعزیه ایران تصریح كرد: تعزیه متولی خاصی ندارد و متولی اصلی این هنر آیینی مردم كوچه و بازار هستند و اگر تا حالا سر پا مانده است به مدد كمك همین مردم و عشق آنان به اربابمان حسین بن علی(ع) است اما دفتر تعزیه‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی گاه كمك‌های خوبی از نظر اعتباری، سخت افزاری و نرم افزاری می‌كند اما در حد توقع نیست.

هاشمی با تاكید بر اینكه خیلی از سازمان‌ها باید به این موضوع كمك كنند، گفت: مثلا بسیاری از املاك وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه  وقف مجالس تعزیه و شبیه‌خوانی هستند اما به دست تعزیه‌خوانان نمی‌افتد و در مجموع تعزیه با كمك های مردمی سرپا مانده است.

وی تاكید كرد: سیاری از برنامه‌هایی كه در ایلام به عنوان تعزیه برگزار می‌شود یك مدل و گونه شبیه‌خوانی است كه به صورت صامت بوده و یك نفر در آن راوی و تعدادی با لباس تعزیه یك سری
حركات دارند كه تعزیه محسوب نمی‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن تعزیه‌ی ایران ادامه داد: از نظر محتوایی بسیاری از اشعاری كه در تعزیه‌ها خوانده می‌شود وزین و محكم هستند و محتوایی خوب و منطبق با رویدادهای تاریخی دارند؛ هر چند ممكن است در برخی تعزیه‌ها برخی مشكلات وجود داشته باشد اما تعدادشان بسیار كم و قابل اصلاح است.

هاشمی با تاكید بر اینكه تعزیه هنری ایرانی – اسلامی و فاخرترین هنر آیینی است، تصریح كرد: انجمن تعزیه‌ ایران تعداد زیادی عضو از مناطق مختلف ایران دارد اما واقعیت این است كه هر حركتی در جهت اعتلای تعزیه نیازمند بودجه و اعتبار است و آمادگی داریم مشكلات موجود بر سر راه این هنر را برداریم اما دولت هم باید قدری وقت بگذارد و هزینه كند.

انتقاد از رسانه‌‌ملی به دلیل بی‌توجهی به تعزیه
وی با انتقاد از رسانه‌‌ملی به دلیل بی‌توجهی به تعزیه گفت: از رادیو و تلویزیون گله‌مندیم چون حاضرند برنامه‌‌های سخیف و پرهزینه‌ را كه در جذب مخاطب هم موفق نیستند تهیه كنند اما حاضر نیستند آنتن را در اختیار تعزیه بگذارند.

عضو هیئت مدیره انجمن تعزیه‌ ایران با طرح این سوال كه رسانه‌ ملی مانند رادیو اربعین در ایام محرم حتی نیم‌ساعت یا یك ساعت تعزیه پخش نمی‌كند، گفت: جای یك برنامه اختصاصی برای تعزیه در رسانه‌ی ملی خالی است و باید در كنار برنامه‌های هزینه‌بری كه مخاطب‌گریز نیز هستند باید به فكر این برنامه‌های فاخر هم بود.

اگر متولیان هماهنگی كنند...
هاشمی با اشاره به اینكه ایلام امروزه به محل تردد زائران اربعین تبدیل شده و همین هم فرصت مناسبی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی است، تصریح كرد: محل اقامت‌گاه‌ها و اسكان موقت زائران اربعین در ایلام فرصتی مناسب برای این است كه مردم به تماشای تعزیه بنشینند و ارتباطی عمیق با موضوع كربلا پیدا كنند و اگر متولیان هماهنگی كنند انجمن تعزیه‌ ایران می‌تواند در سال آینده در این زمینه نقش‌آفرینی كند.
فاطمه سادات جهرمی
captcha