کد خبر: 3550512
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۷

آیه‌گرافی 150 آیه قرآن

گروه حوزه‌های علمیه: مجری طرح آیه‌گرافی آیات شاخص قرآن از انجام آیه‌گرافی 150 آیه گزینش شده قرآن به خصوص با رویکرد بین‌المللی خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی موسوی، کارشناس تبلیغ حوزه در گفت و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: طرح آیه گرافی را از سه سال قبل شروع کردم و هدف اصلی انتقال ماندگار مفاهیم قرآنی به ذهن مخاطبان است.
وی با اشاره به همنشینی آیات و تصاویر در این طرح، اظهار کرد: با توجه به حساسیت در برداشت از قرآن کریم و لزوم دقت ویژه و خاص در این مسئله دقت لازم برای جلوگیری از تفسیر به رای صورت گرفته و عکس نوشته‌هایی طراحی شده است تا مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند.
موسوی افزود: آقای قرائتی در خاطره‌ای بعد از نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپایی گفتند من خدمت رهبری عرض کردم ای کاش به پیوست این نامه، آیاتی از قرآن نیز گزینش می‌شد که مقتضای حال یک جوان اروپایی را دارد؛ از این رو بنده تلاش کردم تا آیات مرتبط با چنین فضاهایی را گزینش و بر روی آن کار کنم.
این مبلغ و کارشناس فضای مجازی بیان کرد: شروع کار را با آیات رحمانی، اجتماعی و اخلاقی قرآن کریم و با هدفی که ذکر شد آغاز کردم و تاکنون نیز آیه‌گرافی 150 آیه آماده شده که بعد از تکمیل شدن در فضای مجازی نشر داده خواهد شد البته هم اکنون نزدیک به 80 نمونه آن در فضای مجازی منتشر شده است.
موسوی با اشاره به برخی آیات اثرگذار در این زمینه ادامه داد: یکی از این آیات آیه «يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ»( 8انفطار)» در سوره انفطار است که از نشر آن بازخوردهای زیاد و مناسبی گرفته‌ایم زیرا در دنیای امروز که مردم دنیا گرفتار تکنولوژی هستند و تکنولوژی و پیشرفت آنان را مغرور کرده است، یادآوری و ذکر این آیه بسیار مهم است تا انسان به خود تکانی بدهد و از مسیر غرورآمیز باز گردد.
طرح آیه‌گرافی 150 آیه قرآن انجام شد
این محقق بیان کرد: براساس حدیثی از امام علی(ع) که فرمودند «ما لابن ادم و الفخر اوله نطفة و آخره جیفة لا یرزق نفسه و لا یدفع حتفه؛ یعنى آن حضرت فرمود: فرزند آدم را با فخر و تكبر چكار كه اولش نطفه است و آخرش مردار است نمی‌تواند روزى دهد خود را و نتواند برطرف كند مرگ خود را».
موسوی به ذکر نمونه دیگری از آیات تاثیرگذاری پرداخت و تصریح کرد: تعبیر «وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا» در آیه 83 بقره نمونه دیگری است؛ این آیه از آیاتی است که دستور بین‌المللی و جنبه جهانی دارد ولی در جامعه ما هم می تواند کاربرد زیادی داشته باشد زیرا گاهی گفتارهای نامناسبی در برخورد میان افراد دیده می‌شود و برخی حتی برای پارک کردن یک اتومبیل عباراتی مانند پارک مساوی پنچری است را می نویسند و از ادبیات خشن استفاده می کنند.
وی افزود: «علیکم انفسکم» از دیگر عبارات اثرگذار و قابل توجه در آیات قرآن کریم است یعنی اینکه ای مومنان اول خودتان را از بلاها و خطرات نفسانی دور کنید و هوای خود و خانواده خود را داشته باشید.
این مبلغ و محقق تصریح کرد: یکی از آفاتی که بچه مذهبی‌ها با آن درگیر هستند همین مسئله غفلت از خود به علت پرداختن به دیگران و ارشاد آنان است؛ یعنی ما دوست داریم دیگران را به دین و دیانت دعوت کنیم ولی گاهی از خودمان و خانواده خودمان غفلت می کنیم.
وی اظهار کرد: گاهی میان بنده با مخاطبان در فضای مجازی بحث خیلی زیادی ایجاد می شود و مخاطب به راحتی قانع نمی‌شوند ولی وقتی طرح آیه گرافی این تعبیر قرآنی را در اختیار برخی افراد می گذارم اثرگذاری زیادی داشته و دارد و مشکلات اخلاقی و اجتماعی افراد زیادی را برطرف می کند که نمونه آن فرد ثروتمندی بود که با وجود ثروت و تحصیلات گرفتار مشکلات اجتماعی بود.
قرآن را جهانی معرفی کنیم
موسوی بیان کرد: یکی از اشکالات کار ما این است که قرآن را کتاب مسلمین معرفی کرده و می‌کنیم در حالی که قرآن کتابی برای بشریت و جهانی است و خطابات «یا ایهاالناس» نیز موید این مسئله است زیرا قرآن خود را مخاطب افراد با هر دین و مسلک و آئینی قرار داده است و منحصر کردن این کتاب به مسلمین خسارت زیادی به ما وارد کرده و می‌کند.
وی ادامه داد: یکی از وجوه اعجاز قرآن کریم همین است که پیروان هر دینی اگر با حاق مفاهیم آیات قرآن آشنا شوند با توجه به انطباق آن با فطرت پذیرای آن خواهند شد و بنده معتقدم جوانان اروپایی نیز اگر آیاتی که متناسب با مقتضای زندگی امروزی آنان است گزینش و به آنان ارایه شود تحت تاثیر قرار می‌گیرند.
موسوی اظهار کرد: در همین راستا تلاش بنده با توجه به تدریسی که در حوزه در زمینه زبان انگلیسی دارم این است که ترجمه انگلیسی دقیقی از این آیات انجام و به صورت آیه گرافی در اختیار مردم دنیا قرار دهم.
وی تاکید کرد: از برنامه ها و اهداف اصلی اینجانب همین مسئله یعنی نگاه جهانی به قرآن است و در قالب عکس نیز محدود نخواهم شد و بنا دارم به صورت موشن‌گرافی و تفسیر مختصر برخی آیات به صورت صوتی در حد چهار دقیقه نیز فعالیت کنم و البته مخاطب انگلیسی نیز زیاد داریم و فضا برای کار زیاد است و اگر از این نعمت بهره نبریم باید جوابگوی خداوند باشیم.
وی تاکید کرد: کسانی که می‌خواهند در این فضاها کار کنند من توصیه می‌کنم ابتدا سواد رسانه ای و دینی خود را توسعه دهند و بعد ورود کنند و از طرف دیگر نیز کیفیت را فدای کمیت نکنند زیرا باید کسانی را مخاطب خود قرار دهیم که قرآن در منزل آنان خاک می‌خورد و یا با قرآن آشنا نیستند وگرنه تبلیغ برای کسانی که خودشان گرایش دارند دشواری زیادی ندارد.
captcha