کد خبر: 3553387
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۵
حمیدرضا طیبی:

جهاد دانشگاهی به دنبال فعالیت‌های شاخص و اجرای مأموریت‌های نظام است

گروه دانشگاه: رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم نکوداشت برترین‌های پژوهشی این نهاد انقلابی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به دنبال ارائه فعالیت‌های شاخص در حوزه پژوهش و فناوری و نیز اجرای مأموریت‌های محوله از سوی نظام است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دومین دوره تجلیل از برترین‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی در راستای نکوداشت هفته پژوهش به همت معاونت پژوهش و فناوری این نهاد انقلابی، ظهر امروز، 22 آذرماه، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
فرایند انتخاب برترین‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی
در آغاز این برنامه علیرضا حاجیلری، معاون پژوهشی و فناوری به ارائه گزارشی از روند انتخاب برترین‌های پژوهشی پرداخت. وی در آغاز سخنانش گفت: ستاد هفته پژوهش ماموریت یافت تا آیین‌نامه هفته پژوهش را بازنگری کرده و در 8 جلسه به انتخاب برترین‌ها در 5 حوزه علمی فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم پزشکی، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی و هنر بپردازد.
وی ادامه داد: برترین‌های پژوهشی جهاد در سطوح پژوهشگران، طرح‌های پژوهش و فناوری‌های برتر، گروه پژوهشی برتر، مراکز خدمات تخصصی برتر، واحد‌های برتر در اجرای اهداف برنامه پنجم جهاد دانشگاهی، نشریات تخصصی برتر، پارک‌ها و مراکز رشد و حامیان پژوهش و فناوری برتر مشخص شده‌اند.
حاجیلری افزود: پس از ارائه شاخص‌های انتخاب‌های برتر به واحد‌ها گزینه‌ها برگزیده و در نهایت 5 پژوهشگر، 5 طرح پژوهشی، 2 گروه، 1 مرکز خدمات تخصصی، 13 برنامه، 2 نشریه و یک مرکز و یک پارک علم و فناوری به عنوان برترین‌های جهاد دانشگاهی انتخاب شدند.
ارائه فعالیت‌های شاخص و اجرای ماموریت‌های نظام
در ادامه این برنامه سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی به سخنرانی پرداخت و بیان کرد: کشور ما باید صاحب اقتدار دانش‌بنیان باشد و ما در جهاد دانشگاهی راه را برای توسعه علمی و کسب این اقتدار هموار می‌کنیم. برنامه‌های توسعه‌ای چهارم و پنجم جهاد با موفقیت انجام شده است و تلاش ما این بوده است که همه واحد‌ها کارهای شاخصی در عرصه فناوری ارائه کنیم.
وی افزود: برنامه ششم جهاد در حال تدوین است. مشکل ما مالی است و تلاش می‌کنیم منابع را تهیه کنیم. یکی از راه‌ها برای این کار انجام توام پژوهش و فناوری است و بسیاری از افراد دلسوز در شرکت‌های کشور به حمایت از ما پرداخته‌اند و کارهای خوبی با حمایت‌شان انجام شده است.
طیبی با بیان اینکه عمده کارهای ما با ریسک معقول مدیران شرکت‌های حامی پیش رفته است، گفت:‌ همین ریسک کمک می‌کند تا بتوانیم به سوی فناوری‌های دانش بنیان حرکت کنیم. راه دوم ما در تامین منابع این بوده است که به دنبال ماموریت‌هایی باشیم که از سوی نظام به ما واگذار می‌شود؛ اکنون هفت مأموریت از سوی نظام به ما واگذار شده است که یکی از این ماموریت‌ها انتقال و انباشت تکنولوژی است و دیگر ماموریت تلاش برای تشکیل سازمان توسعه‌ای در جمهوری اسلامی است.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ما مشکلی برای داشتن مجموعه‌هایی مثل زیمنس نداریم، گفت: قوت ما فرهنگ جهادی ما و تلاش در این مسیر و حمایت برخی از مسئولان نظام است. اما ضعف ما تکثر نیروهای پژوهشی است که باید از این حجم کاسته و بر نیروهای عملیاتی بیافزاییم.
وی افزود: ما باید برای پذیرش فعالیت‌های عملی مرزهای جغرافیایی را برداریم. نقصی جدی که ما در عرصه عمل هنوز احساس می‌کنیم این است که اراده جدی برای عمل وجود ندارد و همه در کشور به بیان مشکل می‌پردازند و کشور به شدت سیاست‌زده شده است که اجازه برنامه‌ریزی بلندمدت را نمی‌دهد. بحث دیگر این است که ما نمی‌توانیم در کشور را برای توسعه ببندیم و نیاز به مواد و قطعات پیشرفته خارجی داریم. باید از تکنولوژی دنیا به صورت معقول استفاده کنیم.
وی در پایان گفت: مشکل بعدی مشخص نبودن اولویت‌های علمی و پژوهشی است؛ بسیار شده است که پول محدود را در جاهایی به صورت موازی خرج کرده‌ایم. همچنین نداشتن آزمایشگاه مرجع کنترل کیفیت بین‌المللی یکی از مشکلات ماست که باعث شده تا تولیدات ما با نداشتن گواهی کیفیت برای صادرات مواجه شود.
صنعت حفاری مدیون جهاد دانشگاهی است
در ادامه این برنامه حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران؛ از حامیان برجسته جهاد دانشگاهی به صحبت پرداخت و گفت: پس از جنگ تحمیلی ارتباط خود را با دانشگاه برقرار کردیم و دفاتری را در دانشگاه‌ها ایجاد کردیم. ما قبل از انقلاب تنها 92 لیسانس در این صنعت داشتیم، درحالی که امروز امروز ۱۰۰۰ فوق‌لیسانس، ۵۰۰۰ لیسانس، ۱۵۰ دکتری در این صنعت داریم و پیشرفت امروز ما در صنعت حفاری مدیون دانشگاه و جهاد دانشگاهی است. باید بگویم رمز موفقت امروز ما در این صنعت داشتن تفکر جهادی و اتکا به توانایی‌های دانشگاه است.
تجلیل از برترین‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی
در پایان این برنامه نیز از حبیب رستمی از گروه تخصصی فنی و مهندسی، نرمین بهرامی‌آده از گروه تخصصی علوم پایه، حجت نادری از گروه تخصصی پزشکی، مریم بیرانوندزاده از گروه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی، جاهده تکیه‌خواه از گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان پژوهشگران نمونه تجلیل به عمل آمد.
همچنین طرح‌های افزایش بازده تولید سلول‌های بنیادی جنینی، بهینه‌سازی تکثیر رویشی گردو از طریق پیوند جوانه و شاخه، طراحی و ساخت آزمایشگاه اتصال کوتاه کلیدهای فشار قوی به روش سینتتیک، پیام‌های جهانی در شاهکارهای ادبیات فارسی و مطالعه جامع حوزه رسوبی پتروگرافی به عنوان طرح‌های پژوهشی و فناورانه برتر مورد تجلیل قرار گرفتند.
در بخش ساختارهای برتر گروه پژوهشی اتوماسیون سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری و نیز مرکز ماشین‌های الکتریکی از جهاد دانشگاهی واحد خواجه‌ نصیر‌الدین طوسی و نیز مرکز بیماری‌های پستان از پژوهشکده سرطان پستان به عنوان ساختارهای برتر جهاد دانشگاهی معرفی شدند.
جهاد دانشگاهی واحد اصفهان،‌ خراسان و هرمزگان به عنوان واحد‌های برتر در حال توسعه و مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی محصولات سردسیری روانسر به عنوان مرکز رشد برتر مورد تجلیل قرار گرفتند. در زمینه نشریات برتر نیز نشریه پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران معرفی شد. حامیان برتر پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی نیز مورد تجلیل قرار گرفتند که عبارت بودند از شرکت ملی حفاری ایران، شرکت پنها، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت فراب و شرکت نفت فلات قاره ایران.
captcha