به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رایزنی فرهنگی ایران در کویت در خبری به ایکنا اعلام کرد: سخنرانان در این سمینار یكروزه که با شرکت جمعی از علما و اندیشمندان عرب برگزار شد، هفته وحدت را یادگار جاودانه امام امت دانسته و ایران را بزرگترین منادى همگرایى و وحدت اسلامى در جهان برشمردند.
آنان همچنین یکپارچگی بین مسلمانان را از بنیادی ترین محورهای سیاسی و فرهنگی معاصر دانسته و آن را مسئله استراتژیک و مورد تأکید علما روشنفکران و آحاد امت اسلامی عنوان کردند.
حجتالاسلام والمسلمین «عبدالله دشتی» از علمای سرشناس کویت و امام جماعت مسجد المهدى(عج) این کشور در این سمینار گفت: برخوردهای حذفی و تفکر تکفیری التقاطی امروزه از سوی جهان غرب و به منظور ازهم گسیختگی امت اسلامی و ایجاد تشتت و چند دستگی ترویج میشود و این توطئه منحصر به ایجاد شکاف میان اهل تسنن و تشیع نیست؛ بلکه در میان پیروان یک مذهب نیز اعمال میشود.
هفته وحدت؛ فرصتی برای خشکاندن ریشه تفرقهوى افزود: هفته وحدت فرصتى براى خشكاندن ریشه عوامل تفرقه و فتنه است كه همواره توسط غرب تغذیه میشود و این تشتت و انقسام موجب شكلگیرى گروههاى تكفیرى شده است.
«ناصر العبدلی»، رئیس جامعه توسعه دموکراسی در کویت نیز با تقدیر از رایزنی فرهنگی ایران برای برگزاری این نشست علمی در شرایط حساس کنونی گفت: اختلاف، جوامع اسلامى را به سمت تباهى و ذلت مىكشاند و همه مذاهب اسلامی ناگزیر از تجدید نظر در کتب فقهی و منابع تاریخی خود و اصلاح موارد اختلافبرانگیز و تفرقهافکن هستند و این دیدگاههای فقهی باید با نیازهای دوران منطبق و همسو باشد.
«یاسر الصالح»، استاد دانشگاههای کویت نیز در این نشست ضمن تجلیل از ابتکار امام خمینی(ره) برای تعیین هفته وحدت، وحدت و همزیستی را یک مسئله نظری دانست و گفت: شبکههای صهیونیستی آمریکایی به طور مستقیم با نفوذ در برخی از تشکیلات و نهادهای به ظاهر اسلامی توانستند زمینه تفرقه و فتنه را فراهم سازند تا جایی که با ایجاد گروههای تکفیری چهره رحمانیت و انسانیت اسلام را مخدوش کردهاند.
وی از نخبگان و متفکران جهان عرب خواست تا توطئههای آمریکایی را برای مردم افشا و عوامل داخلی آنان را شناسایی کنند.
خانم «ایمان شمسالدین»، روزنامه نگار و پژوهشگر اجتماعی کویت نیز در این نشست تحقیق و پژوهشی را با عنوان «تسامح و همزیستی؛ زمینهساز انسجام اسلامى» ارائه کرد.
وی تبعیض مذهبی، ضعف کتابهای درسی، فقر و تنگدستی، ظلم و زورگویی نظام سلطه و حاکمان را مهمترین عامل رشد اختلافات مذهبی در اکثر کشورهای عربی دانست.
شمس الدین گفت: آموزههای قرآن کریم نشان میدهد که همدلی و همدستی مسلمانان و صمیمیت اسلامی یک واجب شرعی است.