کد خبر: 3570966
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۵
آیت‌الله العظمی جوادی آملی تشریح کرد:

آیا تناسب میان عذاب ابدی و گناه وجود دارد؟

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت: شخص کافر نه اینکه چون 50 _ 60 سال گناه کرده تا ابد می‌سوزد ولی چون جانش، ابدی است سوخت و سوز او نیز ابدی است البته اگر قاصر باشد و لطف خدا شامل حال کسی بشود موضوع متفاوت خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، امروز 17 بهمن در ادامه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: اگر کسی کاری را برای خدا انجام داد جلب رضایت الهی، روح آن کار خواهد بود.

وی افزود: درست است که ما عمر محدودی داریم ولی اگر کارهایمان را برای خدا بکنیم چون از بین نمی‌رود تا ابد زنده است و ره‌توشه ما تا ابد خواهد بود.

این مرجع تقلید تصریح کرد: همان طور که قرآن برخی آیاتش برخی دیگر را تفسیر می‌کنند روایات نیز این طور است و برخی روایات مفسر برخی روایات دیگر است.

این مفسر قرآن بیان کرد: ظهور الهی عین باطن است پس عالم یک ظاهر و یک باطن دارد ولی ما فقط یک‌طرف آن را می‌بینیم یعنی ظاهر را ولی اولیاء الهی چون مظهر تجلی خدایند و خدا ظاهرش عین باطن است به عنوان مظهر خدا می‌بینند ولی در عین حال باطن کار دنیا را هم می‌بینند.

این مرجع تقلید اظهار کرد: دنیا با اینکه کف عالم هستی است و از دنیا پایین‌تر، عالمی نداریم زیرا در هیچ عالمی جز دنیا گناه صورت نمی‌گیرد؛ همین که کف هستی است ظاهر و باطنی دارد و اولیاء باطن همین دنیا را که حق است می‌بینند مانند اینکه ما همیشه در برابر آیینه باشیم.

  وی با اشاره به تناسب عذاب دائم با کفر فردی در طول عمر محدود دنیوی افزود: شخص کافر نه اینکه چون 50 _ 60 سال گناه کرده تا ابد می‌سوزد ولی چون جانش، ابدی است سوخت و سوز او نیز ابدی است البته اگر قاصر باشد و لطف خدا شامل حال کسی بشود موضوع متفاوت خواهد بود.

آیت‌الله جوادی آملی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است کافر بهشت و مومن جهنم را ببیند عنوان کرد: ما دلیلی بر نفی مطلق و استحاله آن نداریم ممکن است کافر بهشت را ببیند و افسوس بخورد که چرا من نیامدم و مومن جهنم را ببیند و شکرگزار باشد که من به اینجا نیامدم.

این مفسر قرآن تصریح کرد: مومن خودش و ذریه او که اهل ایمان بوده‌اند اهل بهشت هستند تا نشاط فرد مومن بیشتر شود البته این به معنای آن نیست که در آنجا پیوند وجود دارد زیرا در آنجا فرزند و پدر و مادر در کار نیست.

این مفسر قرآن عنوان کرد: زمخشری در کشاف گفته است که ذریه‌ای که ایمان فراوان داشتند به مومنان ملحق می‌شوند ولی علامه طباطبایی این نظر را قبول ندارد.

وی با اشاره به تاثیر گناه در انسان افزود: کسی که نمی‌تواند زبان خود را کنترل کند و نیمه شب نمی‌تواند از خواب بیدار شود تا نماز بخواند زیرا نفسش مرهون گناه است و باید فک رهن کنیم که نه نزد عالم رفتن و نه پرسش می‌خواهد بلکه اراده شکست‌ناپذیر لازم دارد.
captcha