وی افزود: درست است که ما عمر محدودی داریم ولی اگر کارهایمان را برای خدا بکنیم چون از بین نمیرود تا ابد زنده است و رهتوشه ما تا ابد خواهد بود.
این مفسر قرآن بیان کرد: ظهور الهی عین باطن است پس عالم یک ظاهر و یک باطن دارد ولی ما فقط یکطرف آن را میبینیم یعنی ظاهر را ولی اولیاء الهی چون مظهر تجلی خدایند و خدا ظاهرش عین باطن است به عنوان مظهر خدا میبینند ولی در عین حال باطن کار دنیا را هم میبینند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: دنیا با اینکه کف عالم هستی است و از دنیا پایینتر، عالمی نداریم زیرا در هیچ عالمی جز دنیا گناه صورت نمیگیرد؛ همین که کف هستی است ظاهر و باطنی دارد و اولیاء باطن همین دنیا را که حق است میبینند مانند اینکه ما همیشه در برابر آیینه باشیم.
وی با اشاره به تناسب عذاب دائم با کفر فردی در طول عمر محدود دنیوی افزود: شخص کافر نه اینکه چون 50 _ 60 سال گناه کرده تا ابد میسوزد ولی چون جانش، ابدی است سوخت و سوز او نیز ابدی است البته اگر قاصر باشد و لطف خدا شامل حال کسی بشود موضوع متفاوت خواهد بود.
آیتالله جوادی آملی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است کافر بهشت و مومن جهنم را ببیند عنوان کرد: ما دلیلی بر نفی مطلق و استحاله آن نداریم ممکن است کافر بهشت را ببیند و افسوس بخورد که چرا من نیامدم و مومن جهنم را ببیند و شکرگزار باشد که من به اینجا نیامدم.
این مفسر قرآن تصریح کرد: مومن خودش و ذریه او که اهل ایمان بودهاند اهل بهشت هستند تا نشاط فرد مومن بیشتر شود البته این به معنای آن نیست که در آنجا پیوند وجود دارد زیرا در آنجا فرزند و پدر و مادر در کار نیست.
این مفسر قرآن عنوان کرد: زمخشری در کشاف گفته است که ذریهای که ایمان فراوان داشتند به مومنان ملحق میشوند ولی علامه طباطبایی این نظر را قبول ندارد.