کد خبر: 3580280
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۴
رئیس‌جمهور:

ایمان با ناامیدی جمع نمی‌شود/ نمایش حجاب بانوان قهرمان افتخار مضاعف است

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر روحانی در آیین تجلیل از قهرمانان المپیک، تصریح کرد: اینکه به ما گفته‌اند افضل اعمال امت، انتظار فرج است؛ فرج به معنای گشایش است و روح هم که در قرآن آمده به معنای گشایش است و بدانیم که ایمان با ناامیدی جمع نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز، شنبه، 14 اسفندماه در آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیک، پارالمپیک ریو 2016 و قهرمانان سال 1394، با بیان اینکه ورزش و قهرمانی در وادی ورزش از دیدگاه‌های مختلف برای ما حائز اهمیت است، اظهار کرد: ورزش وقتی به صحنه جهانی می‌رود و مسئله مسابقات در سطح منطقه و جهان مطرح می‌شود، تبدیل به یک موضوع ملی می‌شود و مسائلی که تعلق به فرد، شهر، قومیت و مذهب خاص ندارند و تمام اتباع ایرانی یکپارچه نسبت به آن تاثیر می‌پذیرند، از دید ملی برای ما فوق‌العاده اهمیت دارد.
وی افزود: تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، انتخابات سراسری، هنر ایرانی علم و دانش ایرانی و ایرانیان همه یک موضوع ملی است و از آن طرف هم برخی از مشکلات ما ملی است. مسائل و نارسایی‌ها در زمینه محیط زیست، آب، مسائل اقتصادی و معیشت مردم هم ملی است؛ ما یک ملت واحدیم، یک قانون اساسی داریم، دارای یک کشور هستیم، یک رهبر عزیز و بزرگوار داریم، یک دولت داریم، یک مجلس داریم و همه تلاش ما باید غرور و افتخار و عظمت این سرزمین و این ملت باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران و ایرانی دو واژه و کلمه‌ای است که در همه مسائل ملی باید به آن توجه کنیم، یادآور شد: علم و دانش برای ما افتخار است، هنر برای ما افتخار است و ورزش قهرمانی نیز برای ملت ما افتخار است.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: یکی از آثار مهم ورزش در سطح همگانی،عمومی، داخلی و یین‌المللی ایجاد امید و نشاط و شادابی است؛ ورزشکار یعنی انسانی شاداب، ورزشکار یعنی کسی که به جسمش و جانش قدرت می‌بخشد و منطقه، اجتماع و کشور خودش را در شادابی نگاه می‌دارد.
وی افزود: فکر می‌کنم هیچ چیز مهم‌تر و بالاتر از امید برای یک ملت نیست و اگر ما به آینده خودمان امیدوار نباشیم و احساس نکنیم گشایش پیش روی ماست، آنجا حرکت تلاش و تعالی متوقف خواهد شد. چطور امکان‌پذیر است ملتی به آینده خودش امید نداشته باشد، اما در عین حال بتواند به تلاش و کوشش ادامه بدهد.
دکتر روحانی یادآور شد: اینکه به ما گفته‌اند افضل اعمال امت، انتظار فرج است؛ فرج به معنای گشایش است و روح هم که در قرآن آمده است به معنای گشایش است. ایمان با ناامیدی جمع نمی‌شود؛ ایمان همواره با امید به آینده و گشایش و فرج است. روح یعنی همان گشایش، سعه و فرج و این بسیار مهم است که در داخل کشور ما یک معیار را برای امید و امیدآفرینی قرار دهیم.
دکتر روحانی اظهار کرد: عده‌ای هستند که می‌خواهند همواره مردم را به هر بهانه‌ای نسبت به آینده ناامید کنند؛ ایجاد ناامیدی ضربه به حرکت ملی است، ایجاد ناامیدی مأیوس کردن جامعه از حرکت است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه امید یک سبد است، گفت: ما نیاز به سبد امید داریم که بخشی از این سبد مربوط به اقتصاد است؛ اقتصاد ما باید درست حرکت کند تا مردم نسبت به سود سرمایه‌شان و آینده زندگی‌شان امیدوار باشند. ثبات در مقررات، برنامه‌ریزی صحیح و حرکت درست اقتصادی به مردم امید می‌دهد و امید است که شما را به حرکت در می‌آورد.
وی افزود: بخشی از سبد امید فرهنگ و هنر است؛ وقتی هنر شما در سطح جهانی درخشش پیدا می‌کند، وقتی فیلم و موسیقی شما می‌تواند در سطح منطقه و جهان بدرخشد، این جزو سبد امید شماست؛ وقتی دیپلماسی شما در سطح جهان حرکت درست دارد و موفقیت‌ها را می‌آفریند، توطئه‌ها را می‌شکند، تحریم‌ها را پس می‌زند، حقوق ملت را تثبیت می‌کند و روابط ما را در مسیر تعامل با جهان قرار می‌دهد، جزو سبد امید ماست.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه بخشی از این سبد امید سلامت جامعه، ورزش و قهرمانی است، اظهار کرد: قهرمانان ما امیدآفرین و نشاط آفرین هستند؛ ورزشکاران ما در روزها و ساعت‌هایی همه ملت را پای صفحه تلویزیون میخ‌کوب می‌کنند و این یک قدرت بزرگ است؛ این یک حادثه مهمی است که ورزشکاران اعضای خانواده و دوستان و ورزش‌دوستان را در یک اتاق جمع می‌کند و همه جوان‌ها و نوجوان‌ها و مرد و زن را از همه فکرها و غصه‌ها و ناراحتی‌ها می‌رهاند.
وی ادامه داد: شما می‌بینید گاهی با یک گل غریو شادی از سراسر شهر و کشور برمی‌خیزد؛ یک پیروزی در مسابقه دل‌ها را شاد می‌کند. انسان نیاز به شادابی، لبخند و خوشحالی دارد؛ فکر نکنیم مردم بدون نشاط و خوشحالی و چهره باز می‌توانند از مشکلات فراوان زندگی عبور کنند. گاهی نشاط باعث می‌شود که ساعت‌ها غم را فراموش کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به حضور پرشمار زنان در ورزش قهرمانی گفت: در گذشته مسابقات جهانی، المپیک پارالمپیک و مسابقات منطقه‌ای بیشتر مردانه بود و قهرمانان مردان بودند اما امروز نیم دیگر جامعه ما، یعنی بانوان و زنان وارد صحنه ورزش و رقابت شده‌اند که هم پاسدار فرهنگ ایرانی و اسلامی و هم پاسدار قدرت و توانمندی ملی در صحنه ورزش هستند.
وی تصریح کرد: بانوان پرافتخار ما در ماه‌های گذشته افتخار آفریدند و زنان و مردان ما را خوشحال کردند؛ بسیار مهم است که زنان ما در باشگاه‌های ورزشی خودشان، در مسابقات مربوط به خودشان، در تلاش‌هایشان و در قهرمانی‌شان در سطح حهانی با تلاش و مجاهده و زحمات ماه‌ها و سال‌های خودش را به منصه ظهور می‌رساند و همراه با آن عفاف و حجاب و فرهنگ ایرانی و فرهنگی اسلامی را در برابر دید جهانی قرار می‌دهد که این مسئله افتخار مضاعفی برای ماست.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه امروز نمی‌توان نقش زن را تنها در خانه منحصر کرد، گفت: اسلام دینی است که مرد و زن را کنار هم قرار می‌دهد و دارای ارزش مساوی هستند؛ مگر فاطمه اطهر(س) و زینب کبری(س) و مگر در تاریخ گذشته مریم، ساره، هاجر، آسیه و آن همه زنان پرافتخار نبودند که درخشیدند و بار بزرگ مسئولیت را بر دوش گرفتند؟
حجت‌الاسلام روحانی گفت: پارالمپیکی‌ها نیز یک امتیاز ویژه دارند و آن اینکه با زحمت و تلاش بیشتر و گاهی با رنج بیشتر افتخارات بزرگ ملی برای ما آفریدند و می‌آفرینند.
رئیس‌جمهور قرار دادن مسجد و ورزش در دو نقطه متضاد و متفاوت را کاملاً اشتباه دانست و اظهار کرد: دین ما هم مسجد دارد و هم باشگاه؛ دین ما هم عبادت و دعا دارد و هم ورزش و سلامت جسم و جان دارد و مگر شما نبودید که در ورزشگاه‌ها ثابت کردید که فرهنگ و ایمان هم آنجاست؛ در قهرمانی‌های بزرگتان نام امیرالمؤمنین(ع) و قمر بنی‌هاشم(ع) را بر زبان جاری کردید و در پیشگاه خداوند دست به دعا و شکر برداشتید و سجده شکر به جا آوردید و فرهنگ دینی و اسلامی و معرفت الهی را با ورزش در میدان مسابقات جهانی توأم کردید.
وی با اشاره به برگزاری مسابقه فوتبال در شب عاشورا و حفظ حرمت از سوی تماشاگران و ورزشکاران گفت: شما در همان ورزشگاه با تجلیل از ابا عبدالله الحسین(ع) ثابت کردید که ورزشکاران و ورزش‌دوستان و جوانان و عاشقان به ورزش و فوتبال یادشان هست که تاسوعا و شب عاشوراست و حسین در عمق جانشان و همه رگ‌های بدنشان همانند خون جریان دارد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه از ورزش امنیت و وحدت ملی بیشتر حاصل می‌شود، افزود: در ورزش خرده‌فرهنگ‌ها احساس می‌کنند زیر چتر فرهنگ بزرگ ایرانی حضور دارند.
حجت‌الاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: امسال سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» است و اقتصاد ما به ورزش هم ارتباط پیدا می‌کند؛ بخشی از ورزش ما اقتصاد ورزشی است؛ چرا که در ورزش ابزار و وسائل ورزشی و توریسیم ورزشی را به همراه دارد و می‌تواند بالاتر از اقتصاد با ایران‌هراسی بجنگد، می‌تواند گفت‌وگوها و تعامل با جهان را به وجود بیاورد.
رئیس‌جمهور با اشاره به میزبانی کرمانشاه از کشتی‌گیران آمریکایی در جریان مسابقات جهانی کشتی آزاد گفت: در کرمانشاه دولت آمریکا را شرمنده کردید؛ به کشتی‌گیران ویزا دادید و مردم بزرگوار کرمانشاه مهمان‌نوازی کردند و دنیا قضاوت کرد؛ این عظمت ایران بود.
captcha