حجتالاسلام والمسلمین حسین مرادی دولتآبادی، مدیر کل فرهنگی جامعة المصطفی(ص) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: نوروز یکی از اعیاد ملیتی ما و ملی برخی کشورهای آسیایی مخصوصا خاورمیانه است که در ایران از قدیمالایام آن را جشن میگرفتند.
وی افزود: نوروز در قرقیزستان، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، آلبانی و تاجیکستان و برخی کشورهای دیگر یه نام همین تعطیلات جشن و آداب و رسوم خاصی دارند و در برخی کشورهای بالکان و شبه قاره مانند آسیای میانه هم آن را به عنوان نماد ملی جشن میگیرند اما اسلام از آنجا که محتوای دینی باید در همه عرصههای زندگی متبلور باشد از هر فرصتی برای نیل به این مقصود بهره برده است.
مرادی دولتآبادی بیان کرد: اسلام بحث حضور ارزشهای دینی در محتوای نوروز را مورد اهتمام قرار داده است و به این جشن ملی رنگ و بوی دینی و معنوی بخشیده است و اهلبیت(ع) نیز در قالب کلمات و گفتارها و روایات وارده رنگ و بوی دینی به آن بخشیدهاند که از جمله همان دعای تحویل سال است.
مدیرکل فرهنگی المصطفی(ص) با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در این زمینه اظهار کرد: ایشان فرمودهاند که «ما مِن یَومِ نَیروزٍ إلاّ و نَحنُ نَتَوقَّعُ فِیهِ الفَرَجَ لأِنَّهُ مِن أیّامِنا و أیّامِ شِیعَتِنا» هیچ نوروزی نیست مگر اینکه ما اهلبیت(ع) در آن انتظار فرج داریم؛ چرا که نوروز از روزهای ما و شیعیان ماست و ایرانیان آن را حفظ کردهاند یعنی سخن امام معطوف به این است که اعراب آن را رها کردهاند.
مدرس حوزه افزود: ائمه(ع) در روایاتی که رسیده است فرمودهاند ما در نوروز انتظار فرج داریم بنابراین ما ایرانیان نیز در این ایام برای تعجیل در فرج آقا امام زمان دست به دعا بر میداریم و ان شاءالله روز آن اتفاق بزرگ که همه جهانیان انتظار آن را دارند نوروز واقعی ما خواهد بود.
مرادی دولتآبادی با اشاره به دعای تحویل سال و پیامهای آن تصریح کرد: در این دعا بعد از آنکه خداوند را به برخی اسماء او که اسماءالحسنی است یاد میکنیم از او تغییر و تحویل حال را طلب میکنیم و احسن الحال را میخواهیم یعنی حالی که ما را در همه عرصهها جزء بهترینها قرار دهد و از جمله در عرصه فرهنگ بتوانیم با تشکیل گروههای اندیشهورز فرهنگی احسنالحال فرهنگی ایجاد کنیم.
مشاور مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه افزود: در عرصه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باید تلاش کنیم تا به بهترین حال و احسنالحال دست یابیم و حضور در اماکن مذهبی و پیوند میان تغییر و تبدیل در طبیعت با مذهب، جلوه زیبایی به روی انسان میگشاید.
مدیرکل فرهنگی المصطفی(ص) تاکید کرد: اگر ملتی شاد و با نشاط و شکوفا و بیدار باشد در این صورت قطعا ملتی بصیر و روشنبین نیز خواهد بود و احسنالحال اجتماعی نیز تلاش برای بهتر شدن در همه زمینههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.
وی افزود: دو انتخابات مهم فراروی ملت ایران قرار دارد که باید با رویکرد قرآنی و اهل بیتی بهار امسال را به بهاری با بصیرت تبدیل کنیم از این رو انتخاب افراد اصلح و ورود با بصیرت در فضای انتخابات برای تحقق این مسئله بسیار مهم است.
مرادی دولتآبادی با بیان اینکه ذکر و دعا و توجه به یاد خدا در ایام نوروز که سرگرمیهای انسان بیشتر میشود بسیار مهم است عنوان کرد: انسان در زندگی دچار اضطراب و افسردگیهایی میشود و بهار نشاط برای او به همراه دارد تا در پرتو نشاط جسمی به نشاطی معنوی دست یابیم و این نشاط معنوی در پرتو تمسک به مکتب عبودیت و عبادت و موانست با قرآن نهفته است.
وی افزود: نوروز نماد مهربانی و محبت و همدلی و محبت به بستگان و خانواده و زدودن کینهها از دل و جایگزین کردن عشق و محبت است از این رو سالمسازی فضای مجازی که کانون خانوادهها را مورد تهدید قرار داده است یکی از کارهای بایسته در عرصه فرهنگی است که باید با عزم ملی محقق شود.
مرادی دولتآبادی بیان کرد: امروز محیط مجازی کانون گرم خانوادهها را نشانه رفته است و نوروز بستر خوب و مناسبی برای شکوفایی عواطف انسانی در بستر خانواده است به شرطی که دنبال پیوند محکم خانوادگی بر مبنای تعالیم دینی و قرآنی باشیم.
مدیرکل فرهنگی جامعة المصطفی(ص) تصریح کرد: نوروز از طرفی میتواند محمل شکوفایی هنر متعالی در کشورهایی باشد که جشن نوروز را دارند و این مهم میتواند در پرتو ظرفیتهای بالای شعر و شاعری و برپایی جشنوارههای فرهنگی هنری بر مبنای فرهنگ دینی به دست آید.
وی با اشاره به نقش طلاب در این زمینه افزود: طلاب کشورهایی که در ایران مشغول تحصیل هستند میتوانند نقش به سزا و مهمی در انتقال فرهنگ و آداب و رسوم اسلامی داشته باشند لذا باید در سال جدید تلاش کنیم تا فعالیت فرهنگی خود را تشکیلاتی و سیستمی انجام دهیم و به جذب نیروهایی فرهنگی اسلامی و تشکیل هیئتهای اندیشهورز دینی و بینالمللی اقدام کنیم.
مرادی دولتآبادی با بیان اینکه قرآن قانون اساسی هر انسان موحد در سطح جهان میتواند باشد عنوان کرد: هر وقت سراغ چیزی غیر از قرآن و روایات در ساخت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی رفتهایم ضرر کردهایم از این رو قرآن کریم باید ریسمان و محور تمامی کارها و اقدامات ما باشد.