به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از فارس، در آخرین گزارش دیدبان حقوق بشر ضمن انتقاد از عدم دسترسی فعالان حقوق بشر به سفر به نواز غزه، از محدودیتهای اعمالی اسرائیل و مصر علیه غزه انتقاد شده است.
بخشهایی از گزارش تازه دیدبان حقوق بشر به شرح ذیل است:
- طی 25 سال اخیر اسرائیل به طور فزایندهای محدودیتهای سختی برای سفر به نوار غزه و خارج شدن از آن اعمال کرده است. این محدودیتها تقریبا بر همه جوانب زندگی در غزه از قبیل توانایی فعالان حقوق بشر برای مستندسازی تخلفات حقوق بشری و قوانین بینالمللی اثر منفی داشته است.
- اسرائیل حریم هوایی و آبهای سرزمینی غزه را در کنترل خود دارد و برای دو دهه مانع از فعالیت یک فرودگاه یا بندر(در غزه) شده است. موضوعی که سبب وابستگی فلسطینیان غزه به بنادر خارجی به منظور انجام سفر شده است. اسرائیل همچنین به شدت همه مسافرتها و جابجاییها بین غزه و کرانه باختری را محدود میکند.
- مصر گذرگاه مرزی خودش با غزه، گذرگاه رفح را همچنان بسته نگه داشته به ویژه از سال 2013 و هر چند هفته با باز کردنش، اجازه عبور تعداد اندکی از افراد شامل چند هزار نفر را میدهد.
- مصر در سالهای اخیر اجازه عبور اتباع خارجی فعال در زمینه حقوق بشر از گذرگاه رفح برای ورود به نوار غزه را نداده و محدودیتهای شدیدی برای عبور و مرور فعالان فلسطینی حقوق بشر هم اعمال کرده است.
- مصر باید تاثیر بستن مرزش با غزه بر روی حقوق و شرایط زندگی فلسطینیان ساکن این منطقه را در نظر بگیرد.
- مقامات حماس در غزه اقدامات مناسبی برای حفاظت از مدافعان حقوق بشر در غزه نداشته اند و در برخی موارد آنها فلسطینیهای منتقد از رژیم حماس را دستگیر کرده و مورد آزار قرار دادند.
- دیدبان حقوق بشر به دادگاه بینالمللی دادگستری(لاهه) توصیه میکند به منظور اطمینان یافتن از مسئولیت پذیری در قبال هرگونه جرایم احتمالی صورت گرفته در فلسطین از ژوئن 2014 ، یک تحقیق رسمی درباره وضعیت فلسطین انجام دهد.