کد خبر: 3589546
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۳
با حضور ایران برگزار شد؛

گردهمایی بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا + عکس

گروه بین‌الملل: گردهمایی مسئولان بخش بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا با حضور رایزن فرهنگی کشورمان در «دارالسلام» برگزار و در آن بر همکاری و حضور فعال شیعیان در برنامه‌های مختلف این شورا تأکید شد.

گردهمایی بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا + عکس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، رایزنی فرهنگی ایران در تانزانیا در خبری به ایکنا اعلام کرد: در این گردهمایی مسئولان مناطق مختلف بخش بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا(باکواتا) از جمله خانم شمیم‌خان؛ رئیس بخش بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا، خانم پیلی عبدالله؛ مسئول بخش بانوان دارالسلام، شیخ الهادی موسی سالم؛ شیخ‌الاسلام دارالسلام، علی باقری؛ رایزن فرهنگی سفارت ایران در تانزانیا، چارلز شمون؛ نماینده مؤسسه آلمانی گیز(گوته) و نماینده مؤسسه «رحمت» ترکیه حضور داشتند.
پیلی عبدالله، مسئول بخش بانوان دارالسلام طی سخنانی در این گردهمایی ضمن خوش‌آمدگویی به حضار از رایزنی فرهنگی ایران و مؤسسه گیز و رحمت به خاطر کمک به شورای عالی مسلمانان تانزانیا تشکر کرد.
شمیم خان، رئیس بخش بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا سخنران بعدی این نشست بود که با تشکر از مؤسسات مذکور اظهار کرد: شورای عالی مسلمان سعی کرده است همه مذاهب اسلامی را پوشش بدهد همانگونه که می‌بینید شیعیان نیز حضوری فعال در آن دارند و در برنامه‌های مختلف این شورا به ما کمک می‌کنند در همین برنامه علاوه بر کمک و اهدای کتاب توسط  رایزنی فرهنگی ایران، مؤسسه وی پاس، مؤسسه رفاهی تبلیغی ولیعصر(عج) نیز کمک‌های خوبی به ما داشته‌اند.
وی در ادامه ضمن تأکید بر ضرورت تحقق صلح و وحدت، گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات معاونت بخش بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا ارائه کرد.
زبیر سالم، نماینده مؤسسه «رحمت» ترکیه نیز در ادامه با معرفی مؤسسه گفت: مؤسسه رحمت، نهادی جهانی است که مرکز آن در ترکیه قرار دارد و هدفش فراهم‌آوردن امکانات برای آموزش محرومین مسلمان به ویژه ایتام است.
وی افزود: این مؤسسه از سوی خیرین ترکیه حمایت می‌‌شود و در تانزانیا دارای چند مجتمع آموزشی از جمله دبیرستان دخترانه(در دارالسلام) دارد.
زبیر سالم تصریح کرد: دختران محروم به‌ویژه ایتام مسلمان از سراسر تانزانیا در این مدرسه تحصیل کرده و این مرکز دارای خوابگاه ویژه است.
در ادامه مراسم علی باقری، رایزن فرهنگی سفارت ایران در تانزانیا طی سخنانی با اشاره به جایگاه زن در اسلام گفت: بر خلاف گفته برخی‌ها، زن عضو زاید انسانی نیست؛ بلکه اسلام معتقد است که زن و مرد خلق شده‌اند تا یکدیگر را تکمیل کنند و قرآن کریم زنان را لباسی برای مردان و مردان را لباسی برای زنان معرفی کرده است.
وی افزود: بی‌شک بانوان دارای صفات و خصوصیات روحی و فیزیکی خاصی هستند که آنها را از مردان متفاوت  کرده است این تفاوت روحی و فیزیکی است که شخصیت زنان را تشکیل می‌دهد. زن مایه آرامش خانواده و جامعه است و قرآن نیز بر این مسئله تأکید دارد.
باقری زن را سنگ‌ بنای خانواده دانست و افزود: در دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران خانواده سلول اولیه و اصلی جامعه است،سلامت جامعه بستگی به سلامت خانواده دارد و بانوان و زنان در یک جامعه می‌توانند این نقش را ایفا کنند.
رایزن فرهنگی کشورمان مشکل امروز جهان را بی توجهی غرب به نقش خانواده دانست و افزود: متأسفانه غرب زن را جدای از خانواده دیده و او را ابزاری اقتصادی و اقتصاد را زیر بنای جامعه فرض کرده است.
وی با اشاره به نظر مقام معظم رهبری در مورد نقش زن در آرامش جامعه گفت اگر نقش امنیتی مرد در کنار صلح و صفای زن قرار گیرد می‌تواند زندگی را برای هر دو شیرین کند.
علی باقری با اشاره به اینکه کار در خارج خانه نیز بخشی از زندگی زنان است، گفت: اسلام بیش چهارده قرن قبل حق تعیین سرنوشت، مالکیت و کار را برای زنان به رسمیت شناخت، در حالی که غرب در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست ویکم به این موضوع توجه کرد البته آنچه اسلام بر آن تأکید دارد و اصل اولیه در تمام فعالیت‌های زنان است حفظ آرامش روحی، کرامت، عفت و حجاب زنان است.  
رایزن فرهنگی ایران با بیان اینکه حفظ حرمت و عفت زنان در جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، افزود: زنان ایرانی با حفظ این اصل به برکت انقلاب اسلامی توانسته‌اند به پیشرفت‌های اساسی‌ دست پیدا کنند و امروز نقشی کلیدی در جامعه ایران را به دست آورند.
باقری با ارائه آماری از پیشرفت‌های علمی و اجتماعی زنان پس از انقلاب اسلامی گفت: در حالی که پیش از پیروزی انقلاب یک سوم دانشجویان دانشگاه‌ها دختر بوده‌اند در سال 1386 این رقم به بیش از نصف رسیده و اکنون تعداد زنان در حال تحصیل در دانشگاه‌ها بیش از مردان است و در حوزه کار در حالی که قبل از پیروزی انقلاب آمار بانوان در حال اشتغال در بخش خدمات پانزده درصد بود، اکنون به بیش از چهل و پنج درصد رسیده است.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت بانوان سرپرست خانوار و خدمات جمهوری اسلامی برای آنان از مسئولین بخش بانوان شورای عالی مسلمانان تانزانیا در مناطق مختلف این کشور خواست برای توانمند‌سازی بانوان سرپرست خانوار در تانزانیا تلاش و بیشتر سعی کنند آنها را خودکفا کنند تا اعانه‌بگیر.
سخنران بعدی این نشست شیخ الهادی موسی سالم، شیخ‌الاسلام دارالسلام بود که طی سخنانی گفت: اسلام برای بانوان ارزش بسیار زیادی قایل است و در قرآن سوره‌ای به نام زنان هست ولی سوره‌ای بنام مردان نیست.
وی نقش زنان را در تاریخ اسلام بسیار با اهمیت دانست و افزود: آزادی زنان در اسلام به گونه‌ای است که وقتی خلیفه دوم می‌خواست مهریه زنان را محدود کند، خانمی شجاعانه ایستاد و با استدلال به قرآن کریم او را مجاب و رأیش را تغییر داد.
نماینده مؤسسه آلمانی گیز هم طی سخنانی گفت: این مؤسسه در کشورهای مختلف فعال است و هدف آن نیز توانمند‌سازی اقتصادی خانواده و نیازمندان است.
وی ضمن تشکر از همکاری بسیار نزدیک بین این مؤسسه و شورای عالی مسلمانان تانزانیا تأکید کرد: دین اسلام بسیار هوشمندانه توجه بسیار ویژه‌ای به مسائل اقتصادی داشته و برای کمک به رشد اقتصادی افراد ضعیف جامعه برنامه‌ریزی دقیقی کرده که زکات و صدقات نمونه‌ای از آن است.

captcha