به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه امروز 31 فروردین در همایش مدیران و موسسین حوزههای علمیه خواهران در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: حوزه عصر انقلاب با حوزه عصر انزوا تفاوت دارد؛ البته حوزه در دوره انزوا نیز در مسایل اجتماعی نقشآفرین بود ولی امروز باید این نقشآفرینی در زمینه هدایت دینی و رفع آسیبهای اجتماعی مردم بیشتر شود.
وی با بیان اینکه بشر امروز مواجه با چالشهای بزرگی است اظهار کرد: حوزه حتی در یک فراز فراتر از کشور باید نسخه عملی و فقاهتی داشته باشد؛ زیرا تمدن غربی دستاوردهای درخشانی داشته که نباید با بی انصافی آن را رد کرد ولی دارای آسیبهای بسیار عمیقی نیز هست که خود غربیها هم به فکر آن افتادهاند و برخی از این آسیبها هم فراگیر و بینالمللی شده است.
اعرافی با اشاره به آسیبهای تمدن غرب تاکید کرد: فاصله شمال و جنوب و فاصله میان کشورها که رنجآور شده است از جمله این آسیبهاست؛ در کشورهای اروپایی اسرافهای زیادی از بهترین لباس و غذا صورت میگیرد و در کشورهای آفریقایی کسانی هستند که در کوهی از زباله دنبال لقمه نانی هستند در حالی که بخشی از مردم دنیا غرق در ثروت هستند.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: 5 کشور آفریقایی در معرض قحطی شدید هستند که اگر رسیدگی نشود در معرض آسیبهای زیادی هستند؛ یک میلیارد از جمعیت بشر در معرض گرسنگی است؛ حاشیهنشینی، جنگ و بیکاری و اشغال دهها کشور توسط آمریکا و غرب و تولید سلاحهای کشتار جمعی که اینقدر برای انرژی سالم هستهای فشار میآورند، از دیگر مشکلات بشر است در حالی که با هزینه این سلاحها چندین کشور را میتوان ساخت.
وی ادامه داد: کسانی که برای سلاحهای شیمیایی در سوریه به این کشور حمله کردهاند آن هم بدون وجه خودشان دهها پروژه تحقیقی اتمی دارند و در حالی به این بهانه 70 موشک به این کشور شلیک میکنند که خودشان چندین جنایات بزرگ و دهها جنایت کوچک در پرونده خودشان دارند.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اقدامات عربستان در گسترش نا امنی در جهان به خصوص با تاکید بر آموزشهای تکفیری با بیان اینکه منطق انقلاب اسلامی حکیمانه است بیان کرد: ما اهل منطق هستیم و اگر در جایی با سیاستی مخالفیم چون آن را منطقی نمیدانیم و کشوری نیستیم که بر سر هیچ و پوچ دنیا را به هم بریزیم ولی نظام آموزشی عربستان که تکفیر و تروریستپرور است تحت حمایت غرب و آمریکا قرار دارد.
اعرافی با بیان اینکه دنیای امروز از نبود معنویت رنج میبرد تاکید کرد: خلأ معنویت و مشکلات خانوادگی، محیط زیستی و ... از دیگر آسیبهای بنیادین تمدن غرب است و حوزه علمیه باید در همه اینها حرف برای گفتن داشته باشد و نظریه عملی و فقاهتی با پشتوانه دینی ارائه دهد؛ پشتوانهای که اندیشههای مترقی دارد.
اعرافی بیان کرد: وظیفه حوزه دو محور مهم است؛ اول تولید اندیشه ناظر به این آسیبها است؛ حوزه باید قدمهای بزرگتری بردارد از جمله اینکه فقههای ابواب و مسایل جدید با نگاه به مشکلات روز جامعه باید مورد نظر قرار گیرد و محور دوم نیز پیادهسازی و تبلیغ و ترویج این اندیشه است که این ظرفیت در حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت خانواده و زن در اسلام افزود: مقوله زن و خانواده در دنیای امروز بسیار مهم است؛ اسلام در میان افراط و تفریط در نظریات مربوط به خانواده و زن نظریه سنجیدهای داریم و معتقدیم نظام زن و خانواده براساس تنظیم دو معادله است؛ تنظیم حقوق زن و فرزند و فرزندان و جامعه، اسلام معتقد است که حق زن، همسر، فرزندان و حق جامعه یعنی این چهار حق باید با هم دیده شود و این مترقیترین نظام اندیشهای در دنیاست؛ زیرا نگاه به حقوق زن بدون توجه به حقوق جامعه و فرزندان و همسر میتواند آسیبهای دیگری ایجاد کند.
وی با تقدیر از خدمات و برنامههای حوزههای خواهران در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی اظهار کرد: حوزه خواهران گامهای جدید زیادی از جمله کمک به رفع آسیبهای اجتماعی برداشته است و باید بیش از پیش به تبلیغ و تولید و توزیع اندیشه درست دینی و انقلابی بپردازد.
اعرافی تاکید کرد: حوزه خواهران و بانوان طلبه باید مظهر خانواده پاک و فعال و تربیت درست فرزندان و ازدواج باشند که البته این مسئله در دستور کار حوزه خواهران نیز وجود دارد.
اعرافی ادامه داد: مدیریت حوزههای علمیه با رهنمودهای رهبری و مراجع و با همفکری استادان و بزرگان حوزه حداقل صد ایده کوچک و بزرگ را طراحی کرده و دنبال خواهد کرد و در سال 96 به اولین برنامه 5 ساله حوزه خواهد رسید.
وی افزود: هماهنگی نهادهای حوزهای از دیگر کارهایی است که آغاز شد و شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزه نیز شکل گرفته و به استانها ابلاغ شده است و انتظار همبستگی میان نهادها برای اعتلای برنامهها وجود دارد.