کد خبر: 3614106
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۷

موزه بنیاد مولوی ترکیه؛ خانه نسخ قدیمی قرآن

گروه بین‌الملل: موزه بنیاد مولوی در استان «غازی عینتاب» ترکیه سال‌ها است که گردشگران داخلی و خارجی را برای مشاهده نسخه‌های قدیمی قرآن که چندین قرن قدمت دارند، جذب می‌کند.

موزه بنیاد مولوی ترکیه؛ خانه نسخ قدیمی قرآن

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه «دیلی صباح»، این موزه که از 10 سال پیش به روی بازدیدکنندگان باز شده محل نگهداری بیش از 400 نسخه قدیمی است که از مساجد سراسر منطقه آناتولی گردآوری شده است.
نسخ قرآنی مربوط به دوران حکومت سلجوقی‌ها و عثمانی‌ها بیشترین بازدیدکننده‌ها را دارند. این نسخه‌ها با فویل‌های طلایی تزئین شده و توجه 30 هزار گردشگری را که سالانه از این موزه بازدید دارند، جلب می‌کند.
عیسی گوون، از مدیران این موزه می‌گوید: نسخه‌های قرآنی که در موزه به نمایش گذاشته می‌شوند، بین 100 تا 700 سال قدمت دارند.
وی گفت: تلاش زیادی برای جمع‌آوری این نسخه‌های قرآن انجام شده است و درهای این موزه از سال 2007 به روی بازدیدکنندگان باز شد.
گوون گفت: ما می‌خواهیم این میراث ارزشمند را که از مساجد سراسر آناتولی و غازی عینتاب جمع شده است، برای نسل بعدی حفظ کنیم تا آن‌ها نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه موزه بنیاد مولوی غازی عینتاب یکی از مراکز ترکیه است که بیشترین تعداد نسخ قرآنی را دارا است، گفت: محافظت و حفظ برگه‌های این نسخه‌های قرآنی در حال انجام است تا از تخریب آن‌ها جلوگیری شود.

captcha