کد خبر: 3615516
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۲
درودی:

زائران حج تمتع توان جسمانی خود را ارتقا دهند/ تزریق واکسن آنفولانزا توصیه اکید نیست

گروه سلامت: مشاور اجرایی مرکز پزشکی حج و زیارت به زائران حج تمتع توصیه کرد از هم اکنون پیاده‌روی‌های سبک و طولانی انجام دهند و خود را از نظر جسمانی برای مناسک حج آماده کنند.

طاهر درودی، مشاور اجرایی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اعلام این خبر که واکسیناسیون زائران حج تمتع سال جاری آغاز شده است، گفت: مراکز هلال احمر در حال حاضر برای زائرانی که به صورت انفرادی مراجعه می‌کنند تزریق واکسن مننژیت را انجام می‌دهند، اما مدیران کاروان‌ها می‌توانند با این مراکز هماهنگی انجام دهند تا تیم‌های واکسیناسیون به یکی از کلاس‌های آموزشی زائران که همه اعضای کاروان حضور دارند مراجعه و تزریق همه اعضا را انجام دهند.

وی تأکید کرد: زائران باید حداقل دو هفته قبل از سفر تزریق واکسن مننژیت را انجام دهند چرا که پس از تزریق واکسن تأثیر آن حداقل از دو هفته بعد آغاز می‌شود و در صورتی که دیرتر واکسن را تزریق کنند عملا تأثیر آن دیرتر شروع و تزریق واکسن نتیجه مطلوب را نخواهد داشت.

درودی به زائرانی که در حج تمتع سال جاری حضور خواهند داشت توصیه کرد اگر به صورت مزمن داروهایی از قبیل داروهای فشار خون، دیابت، بیماری قلبی و ... مصرف می‌کنند حتما با نظر پزشک معالجشان مصرف داروهایشان را تنظیم کنند به خصوص بیماران دیابتی و فشار خونی تلاش کنند خود را در شرایط استیبلی قرار دهند.

زائران حج پیاده‌روی سبک اما طولانی انجام دهند

وی تأکید کرد: زائران حتما پیاده‌روی‌های سبک اما طولانی را هر روز برای کسب آمادگی فیزیکی برای انجام اعمال حج داشته باشند و با توجه به اینکه در فصل گرم سال عملیات حج انجام می‌شود، برای این سفر لباس‌های نخی و روشن تهیه کنند. همچنین آقایان برای ایام غیر از مناسک کلاه و خانم‌ها چتر و چادر سفید مهیا کنند تا از گرمازدگی پیش‌گیری شود.

مشاور اجرایی مرکز پزشکی حج و زیارت به زائرانی که اضافه وزن دارند توصیه کرد تلاش بیشتری برای کاهش وزن خود داشته باشند تا بتوانند گرما را تحمل کرده و راحت‌تر اعمال را انجام و کمتر دچار مشکل شوند.

آیا تزریق واکسن آنفولانزا برای زائران لازم است؟

وی در پاسخ به این سؤال که در برخی از سال‌ها تزریق واکسن آنفولانزا نیز به زائران توصیه می‌شد، آیا برای زائران حج 96 هم تزریق این واکسن توصیه می‌شود؟ گفت: تزریق واکسن مننژیت جزو الزامات سفر حج است. تزریق این واکسن توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و وزارت بهداشت عربستان برای همه کسانی که به عنوان زائر وارد عربستان می‌شوند الزامی اعلام شده است اما در مورد واکسن آنفولانزا بر اساس فصلی که مناسک حج در آن برگزار می‌شود تصمیم‌گیری می‌شود.

درودی ادامه داد: با توجه به اینکه مرداد و شهریورماه سال جاری، یعنی ماه‌های گرم سال زمان حضور زائران در عربستان است و واکسن‌های آنفولانزای هر سال از اوایل شهریور ماه وارد بازار شده و شرکت‌های واکسن سازی بر مبنای جمع‌آوری نمونه‌های سوش‌های سال قبل واکسن جدید تولید می‌کنند بر همین اساس اگر زائری بخواهد واکسن آنفولانزا تزریق کند در اصل واکسن سال قبل را تزریق کرده‌اند. از سوی دیگر با توجه به شرایط و دمای هوا تزریق این واکسن ضروری به نظر نمی‌آید مگر کسانی که مشکل نقص ایمنی بدن یا مشکل تنفسی دارند که این گروه‌ها می‌توانند به عنوان پیشگیری از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.

وی در پایان تصریح کرد: تزریق واکسن آنفولانزا به عنوان پیشنهاد اکید توصیه نمی‌شود و اقدامی داوطلبانه است که از سوی زائران می‌تواند صورت گیرد.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۴/۱۷ - ۱۱:۰۵
0
0
رعایت اقدامات پیشگیرانه برای بروز از بیمار‌ی‌ها موجب سلامت افراد می‌‌شود
captcha