به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیتالله احمد مبلغی در نامهای به کاردینال ژان لویی توران، رئیس شورای پاپی واتیکان از مواضع وی در زمینه گفتمان بین الادیانی تجلیل و تاکید کرد: تلاشهای جديد واتیکان در جهت همگرایی با مسلمانان فضاهای جدیدی را به نفع صلح، آرامش و همزیستی اتباع ادیان در جوامع مختلف گشوده است. مبلغي یادآورشده است: برخورداری اديان از اصول مشترکی همچون توجه به خدا، معاد، معنويت، دعا، پاکیزه خواهی براي روح، سلامتخواهي براي محیط زندگی و محیط زیست، خدمت به بشریت و آرامش خواهی برای انسانها، فرصت بزرگ و کمیابی است که به اتکاء آن، ادیان میتوانند به همگرایی روی آورند.
وی در این نامه اظهار کرد: این فرصت در گذشته، چندان محل توجه قرار نگرفته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در این نامه بیان داشت: اکنون بیش از هر زمان دیگر، ضرورت بهرهگیری ادیان از این فرصت، جهت ایجاد همگرایی در سطح بینالمللی آشکارتر شده است. ادیان از این رهگذر میتوانند معنویت، امنیت، صمیمیت و محبت را در جوامع بشری تقویت کنند.
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس افزود: یقینا رضایت خداوند - که امری محوری در همه ادیان است- در همگرایی ادیان معنی و حضوری اطمینان بخش به خود می گیرد.
پیش از این کاردینال ژان لویی توران رئیس شورای پاپی در نامه ای به مناسبت عید فطر برای آیت الله مبلغی خاطرنشان کرده بود: تجربه مسیحی و مسلمان ارزش این پیام را به منظور ارتقاء روابط صمیمانه بین همسایگان، دوستان، مسیحیان و مسلمانان تایید می کند خصوصا هنگامی که افکار خود را در رابطه با چالش های فعلی و ضروری به اشتراک می گذارند.
در ادامه این نامه شورای پاپی آمده است: بحران زیست محیطی مساله ای است که یک تغییر درونی عمیق را می طلبد، به عنوان افراد مومن رابطه ما با خداوند باید در نوع برخوردمان با دنیایی که ما را در برگرفته مشهودتر گردد. رسالت ما در پاسداری از خلقت خدا به عنوان مسیحی یا مسلمان، نه امری اختیاری و نه حاشیهای که بخش اساسی آن می باشد.
در عنوان این نامه که علاوه بر کاردینال ژان لویی توران، میگل آنهل ایوزو گوشوت نیز آن را امضاء کرده از جمله "مسیحیان و مسلمانان با هم برای حفاظت از خانه ای مشترک" قید شده است.