به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) لباس سفیدش را روی شلوار خود انداخته بود و با محاسن تازه روییده و کم پشت، وارد فیضیه شد تا در اولین روز اولین سال حضورش، مشی طلبگی کند و راهی را که قرار است یک عمر آن را برود و با آن زندگی داشته باشد آغاز کند. فیضیه امروز حال و هوای دیگری داشت، کاغذهای متعددی که بر در و دیوار نصب شده بود و از اعلامیه دروس خارج و تفسیر در آن یافت می شد تا اعلامیه های خرید و فروش مسکن و اجاره برای طلاب؛ حضور پررنگ نیروهای حفاظتی و کنترل کارت های طلبگی که در مواردی هم ناخوشایند است و ورود مسئولان و مدیران حوزه و مراجع، حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری در مراسم آغاز سال، سخنرانی آیت الله العظمی نوری همدانی و حضور مدیران سابق و فعلی و معاونان حوزه رنگ و بوی دیگری به فیضیه و دارالشفاء بخشیده بود.
سبحانی طلبه سال اولی است که وقتی از او کارت طلبگی می خواهند می گوید سال اولی هستم و کارت ندارم، البته سرباز حفاظت هم وقتی شمایل و محاسن او را می بیند خیلی گیر نمی دهد؛ همین توقف چند لحظه ای او بهانه ای است تا از او از طعم طلبگی در اولین روز از اولین سال حضورش در حوزه بپرسم.
او می گوید: طلبگی قدم گذاشتن در مسیر سربازی امام زمان و کسب علوم اهل بیت(ع) است و برای موفقیت در این راه مهمترین سلاح انسان اخلاق و رفتار پسندیده است.
وی ادامه میدهد شیرین ترین چیزی که در لحظه اول ورودم به این مدرسه جذابیت طلبگی را برای من زیاد کرده است این است که جا پای کسانی میگذاریم و در جایی مراسم آغاز سال تحصیلی برگزار می شود که بزرگترین علمای شیعه در دوره معاصر و کسانی مانند آیت الله بروجردی و امام خمینی و ... در آن قدم گذاشته و زندگی کرده اند.
ح .متقیان دیگر طلبه ای است که به اصطلاح، سال اولی است؛ او هم از معنویتی که در بدو اول ورود به مدرسه فیضیه در وجود انسان متجلی می شود می گوید و ادامه می دهد: مهمترین ثمره طلبگی این است که این راه معنوی که علمای بزرگ رفته اند را طی کنیم.
پله های ورودی زیرزمین مدرسه فیضیه را که طی می کنیم صدای مداحی محمدرضا عاصی از مداحان برجسته کشور به گوش می رسد؛ شروع سال تحصیلی حوزه با قرآن و مدای اهل بیت(ع)؛ نمادی از توام کردن قرآن و عترت تا طلاب در پرتو ثقلین، قال الباقر و قال الصادق خود را آغاز کنند و پرتو عنایات امام زمان، مسیر سربازی آقا را آغاز کنند.
چیزی که آیتالله العظمی نوری همدانی در جمع پرشور طلاب، بیان فرمود و گفت: بهترین و با برکت ترین و شریفترین شغل در عالم، طلبگی است چون وظیفه طلبه فراگیری علوم آل محمد و عمل به آن و آشناکردن مردم و ترغیب آنان به عمل به این دستورات است؛ البته اگر بتوانیم نام شغل بر آن بگذاریم زیرا طلبگی، زندگی و عشق است و نه شغلی برای کسب معیشت.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری هم وقتی وارد سالن و زیرزمین شد اگرچه سخنرانی نداشت ولی طلاب از جا برخاستند و به او احترام کردند؛ حضور رئیس دفتر رهبری نشان از اهمیت بالاترین مقام کشور به حوزه علمیه و چشم امیدی است که به حوزه ای انقلابی، با بصیرت و با نصاب علمی بالا و مهذب دارند.
روحانیونی که کمی از دوره سال اولی دور شده اند هم بعضا به گعدههای طلبگی و خوش و بش دیدارهای روز اول سال تحصیلی جدید می پردازند و گاهی گعده ها هم برای سال اولی ها که با نشاط بیشتری به سخنان مجری گوش می دهند آزاردهنده می نماید.
روحانیون پا به سن گذاشته مجلس هم بر دیوارها تکیه زده و یا در صدد یافتن جایی برای تکیه زدن هستند تا آنان هم خاطرات دوره طلبگی خود را که در میانه های مسیر آن هستند تداعی و یادآوری کنند.
اما مهمتر از همه چیزهایی که امروز در سخنرانی سخنرانان بر آن تاکید شده گفتار ایت الله نوری همدانی برای اخلاق محوری در حوزه بود؛ ایشان گفت: مردم چشمشان بیش از آن که به گفتار ما باشد به رفتار ما است و اگر از ما اخلاق ببینند به سمت اخلاق گرایش خواهند یافت؛ ما طلاب باید اول خودمان را بسازیم و بعد به پرورش و ساختن مردم مشغول شویم.
او، کلید گره گشای اخلاق را در نماز شب برشمرد و تاکید کرد: علمای بزرگ یکی از راز و رمزهای موفقیتشان، نماز شب و تهجد بود.
مراسم که تمام شد طلاب جوان و به خصوص کسانی که گاهی دچار مشکلات درسی و معیشتی و ... بودند فرصت را غنیمت شمرده و سراغ مدیران حوزه رفتند تا برای از مشکلات بر دوششان را کم کنند.
امروز حوزه علمیه و مدرسه فیضیه حال و هوای دیگری داشت و زمانی این حال و هوا به جامعه منتقل خواهد شد که طلاب بیش از گذشته در تهذیب و اخلاقگرایی بکوشند.
گزارش از علی فرج زاده