کد خبر: 3638583
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۱

واکنش شورای حکمای مسلمان به کشتار مسلمانان روهینگیا

گروه بین‌الملل: شورای حکمای مسلمان با صدور بیانیه‌ای، استمرار کشتار وحشیانه و تجاوزات علیه مسلمانان روهینگیا که تاکنون منجر به کشته و آواره شدن ده‌ها هزار شهروند مسلمان در ایالت «راخین» میانمار شده را محکوم کرد.


ادیت شده؛ واکنش شورای حکمای مسلمان به کشتار مسلمانان روهینگیابه گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) به نقل از روزنامه عربستانی «عکاظ»، شورای حکمای مسلمان به ریاست شیخ الازهر، دیروز، 13 شهریورماه، با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت کشتار مسلمانان روهینگیا، از همکاری با الازهر برای پایان دادن به تراژدی مصیبت‌بار شهروندان مسلمان روهینگیایی خبر داد.

در این بیانیه آمده: برقراری ارتباط با نمایندگان طوایف و فرقه‌های مختلف میانمار و برگزاری نشست صلح در قاهره با حضور آن‌ها و همچنین، تعامل با طرف‌های بین‌المللی و منطقه‌ای تأثیرگذار در این مسئله و میانجی‌گری بی‌طرفانه و به دور از تعصبات و احکام از پیش تعیین شده، از جمله راه‌کارهایی است این که شورا با همکاری الازهر دنبال خواهد کرد.

شورای حکمای مسلمان با تأکید بر ضرورت توقف سریع خشونت و خونریزی به منظور دستیابی به صلح مطلوب، گفت: مقامات میانمار با اصرار بر اجرای سیاست خشونت ضد شهروندان مسلمان، تمامی تلاش‌ها برای حل و فصل این بحران را از بین برده‌اند و این مسئولیت جامعه بین‌المللی است که برای مقابله با این سیاست مقامات میانمار که نقض حقوق بشر و تمامی قوانین و آیین‌نامه‌های بین‌المللی است، اقدام کند.

شورای حکمای مسلمان در ادامه این بیانیه از سازمان ملل متحد، شورای امنیت و نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای تأثیرگذار در این زمینه خواست تا با اتخاذ تصممیات فوری نسبت به توقف فجایع انسانی در میانمار که در انظار مردم جهان صورت می‌گیرد، اقدام کنند.

این شورا با تأکید بر اینکه تراژدی روهینگیا لکه ننگی بر پیشانی انسانیت و اعلام مرگ وجدان است، از سازمان‌های اسلامی و در رأس آن‌ها سازمان همکاری اسلامی و همه کشورهای عضو این سازمان خواست که هماهنگی‌های لازم برای صدور قطعنامه بین‌المللی با هدف پایان دادن به این فجایع انجام دهند.

در این بیانیه همچنین از تمامی سازمان‌‌های امدادی بشردوستانه خواسته شده تا به وظایف خود عمل کرده و دست همکاری و مساعدت خود را به سوی مسلمانان روهینگیا در کشورهای همسایه دراز کرده و برای دسترسی به محاصره‌شدگان و افراد سرگردان در ایالت راخین نیز تلاش کنند.

عبدالله فدعق، عضو شورای حکمای مسلمان نیز تأکید کرد که این شورا خواستار توقف هرگونه خشونت و خونریزی به منظور دست‌یابی به صلح مطلوب در کشور میانمار است/.

captcha