به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی راغبی، دبیر دومین کنگره بینالمللی سیره اهلبیت(ع) که با محوریت سیره امام علی(ع) برگزار خواهد شد، امروز 20 شهریورماه در نشستی خبری گفت: دومین کنگره بینالمللی علمی و پژوهشی سیره اهلبیت(ع) با محوریت سیره امیرالمومنین(ع) در روز 23 شهریورماه جاری برگزار خواهد شد.
مسئول دانشکده الهیات دانشگاه قم با بیان اینکه این کنگره در مدرسه امام موسی کاظم(ع) و با سخنرانی آیتالله العظمی مکارم شیرازی و پیام آیات نوری همدانی، علوی گرگانی و صافی گلپایگانی برگزار میشود، عنوان کرد: مقالات زیادی به کنگره رسیده است که از مقالات برتر در روز اختتامیه تجلیل خواهد شد.
راغبی بیان کرد: فراخوان مقاله در هشت محور در نظر گرفته شده بود که محور اول جایگاه قرآن در سیره امیرالمومنین(ع)، محور دوم؛ اقتصاد و معیشت از منظر امام علی؛ محور سوم سیره علوی؛ فرهنگ و معاشرت و محور چهارم؛ اخلاق و تربیت در سیره علوی بوده است.
دبیر دومین کنگره بینالمللی سیره اهلبیت(ع) عنوان کرد: محور پنجم این فراخوان نیز حاکمیت و سیاست در سیره امام علی، محور ششم امام علی(ع) و علم و عقلانیت و محور هفتم سیره علوی؛ معنویت و عبادت و محور هشتم نیز هنر و ادبیات در سیره علوی بوده است.
راغبی تصریح کرد: بیش از هزار و 200 مقاله در این محورها به دبیرخانه واصل که 765 اثر پذیرفته شد و 14 مقاله نیز به عنوان مقالات برتر که دارای امتیاز ویژه هستند تجلیل و جایزه سفر به عتبات عالیات به آنان اهدا میشود.
دبیر کنگره بینالمللی سیره اهل بیت(ع) اظهار کرد: جدا از این 14 اثر برتر، آثار در چند سطح دستهبندی شده که 141 اثر، علمی پژوهشی تشخیص داده شده و در مجلات مرتبط علمی و پژوهشی چاپ و منتشر خواهند شد، همچنین 256 اثر دارای اعتبار علمی ترویجی و 368 اثر نیز علمی و تخصصی هستند.
راغبی اظهار کرد: چکیده تمامی آثار نیز در روز برپایی کنگره در میان مدعوین به کنگره توزیع میشود و این چکیدهها به چند زبان نیز ترجمه شده است.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه قم اظهار کرد: 468 نفر از آقایان و 313 نفر از بانوان محقق پدیدآورندگان این آثار هستند که از این تعداد، 857 نفر از دانشگاه و مابقی نیز از اساتید و طلاب حوزههای علمیه هستند.
راغبی عنوان کرد: 439 نفر نیز عضو هیئت علمی دانشگاه ها و یا دارای مدرک سطح چهار و دکترا و فوق دکترا هستند؛ 342 نفر نیز طلبه و دانشجو و دارای فوق لیسانس و یا سطح سه هستند.
دبیر دومین کنگره بینالمللی سیره اهلبیت(ع) ادامه داد: همچنین یک ویژگی مشترک در میان پدیدآورندگان آثار وجود دارد که عبارت است از اینکه چون مقالات این کنگره مجوز انتشار در مجلات علمی پژوهشی دارد، تمامی افراد شرکتکننده در کنگره، میتوانند گواهی حضور در همایش را دریافت کرده و از اعتبار علمی مذکور بهرهمند شوند.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه قم تصریح کرد: استادان حوزه و دانشگاه از دانشگاههای معتبر در جهت ارزیابی و داوری و بررسی مقالات همکاری بسیار خوبی با دبیرخانه کنگره داشتند و از این جهت روند ارزیابی آثار نیز با توجه به حجم کم نظیر آن، طولانی شد.
راغبی با بیان اینکه بنای ما بر برگزاری سالانه این کنگره نیست؛ زیرا گستردگی موضوع از یک طرف و لزوم پرداختن همه جانبه به تمامی ابعاد سیره یک امام اقتضاء چنین کاری را ندارد. عنوان کرد: موسساتی از کشورهایی مانند پاکستان، آمریکا و انگلیس در برپایی کنگره همکاری داشتند و یا مقالاتی ارسال کردهاند.
دبیر این کنگره بیان کرد: در طول این دو سال یعنی از آغاز فراخوان تاکنون که چند روز به برپایی همایش باقی مانده است چندین پیش نشست در المصطفی(ص)، دانشگاه قم، دانشگاه فرهنگیان و چندین مرکز علمی و تحقیقی حوزه علمیه برگزار شده است و فعالیتهای جنبی نیز به صورت مستمر انجام شده است و در حقیقت این کنگره یک جریان برای ترویج فرهنگ اهلبیت(ع) است.
راغبی عنوان کرد: به محض پایان یافتن بخش دوم کنگره که طی ماههای آینده در عتبات عالیات برگزار خواهد شد سومین کنگره با محوریت سیره حضرت زهرا(س) فراخوان خود را شروع خواهد کرد تا در این محور بتوانیم بخش عمدهای بانوان را در این عرصه فعال کنیم همچنین بنیاد سیره اهلبیت(ع) نیز ثبت خواهد شد.
این استاد و محقق حوزه و دانشگاه با بیان اینکه کنگره نخست با محوریت سیره پیامبر(ص) در سال 1390 برگزار شد بیان کرد: برای دومین کنگره نیز از اواخر سال 92 و اوایل سال 93، محورهای مقالات اعلام شد و بیش از دو سال نیز طول کشید تا مقالات ارسال شده است که تعداد مقالات نیز چندین برابر دوره قبلی بوده است.
وی تاکید کرد: کنگره بسیار عظیم و گسترده است و بنا داریم همه ابعاد سیره اهل بیت(ع) را در جریان کنفرانسها بررسی کنیم.