به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) این جلسه با حضور حجج اسلام و المسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، محمدعلی رضایی اصفهانی، رئیس مدرسه عالی قرآن و حدیث و عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص)، عبدالکریم بهجتپور، رئیس موسسه تمهید و از شاگردان برجسته آیتالله معرفت، حامد معرفت، معاون آموزش موسس تمهید و فرزند علامه معرفت، محمدصادق یوسفی مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم برگزار شد. حجج اسلام و المسلمین عیسی عیسیزاده، دبیر علمی، جلالالدین عراقی، دبیر اجرایی، محمد خامهگر، شفیعی، نماینده الزهراء(س) در این شورا، محمودی، نماینده صدا و سیما و مدیر گروه قرآن رادیو معارف، عابس قادری، نماینده مرکز تخصصی تفسیر، یعقوب نژاد و فاکر میبدی از دیگر حاضران در این جلسه بودند.
حجتالاسلام و المسلمین نجف لکزایی، رئیس این جلسه و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سخنانی گفت: هدف از این همایشها گرفتن نکوداشت علمی برای بزرگانی مانند آیتالله معرفت است؛ لذا باید جنبههای مختلف از جمله وزانت همایش مورد اهتمام جدی باشد و به طرز باشکوهی برگزار شود.
وی با تاکید بر تقدیر قابل توجه از صاحبان مقالات برتر پیشنهاد داد تا به نحوی از خود علامه معرفت، به صورت نمادین نیز تجلیل شود که این تجلیل میتواند در قالب ارائه لوح تقدیر با امضای یکی از بزرگان حوزه به خانواده ایشان و فرزندان صورت گیرد.
همچنین حجتالاسلام جلالالدین عراقی، دبیر اجرایی این همایش نیز با بیان اینکه این همایش در روز دوم آذرماه برگزار خواهد شد، گفت: برای این همایش چند پنل برای دو نوبت صبح و عصر در محورهای فراخوان شده پیشبینی شده است و در مدیریت این پنلها نیز از محضر استادان برجسته؛ مانند حجج اسلام و المسلمین رضایی اصفهانی، رستمنژاد و بهجتپور بهره خواهیم برد.
همچنین حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی در سخنانی با تقدیر از دستاندرکاران برپایی این همایش و با تاکید بر جایگاه والای علامه معرفت در مباحث قرآنی، پیشنهاد داد تا گزارش پیشنشست و چکیده مقالات به صورت مستقل چاپ همچنین خبرنامهای نیز منتشر شود.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیة(ص) با بیان اینکه خوب است نرمافزار مجموعه آثار نیز به صورت مستقل چاپ شود تصریح کرد: همچنین اطلاعرسانی و تبلیغات رسانهای خوبی نیز در سطح بالا به خصوص از طریق رسانه ملی صورت گیرد و برای تجلیل از مقالات نیز در هر محور بالاترین امتیازات مورد تجلیل قرار گیرند.
رضایی اصفهانی با اشاره به برجستگی اثر تفسیری علامه معرفت پیشنهاد داد تا برخی مجلدات تفسیر اثری مانند سوره آلعمران به صورت نمادین رونمایی شود.
عیسیزاده، دبیر علمی همایش نیز با اشاره به نهادهای همکار در برپایی این همایش با بیان اینکه 25 مرکز در برپایی همایش همکاری دارند، عنوان کرد: دانشگاه علوم و معارف، دانشگاه قرآن و علوم حدیث، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، انجمن قرآنپژوهی حوزه و حوزه علمیه خواهران از جمله نهادهای همکار در برپایی این همایش هستند.
همچنین محمد خامهگر از اعضای کمیته علمی این همایش که فعالیتهای آن را در مشهد پیگیری میکند در سخنانی تصریح کرد: ما در مشهد شورای علمی با حضور مدیر گروه دانشگاه رضوی و جامعةالمصطفی(ص) تشکیل دادهایم و در صدد برپایی چند نشست علمی هستیم.
وی با بیان اینکه مقالاتی باید انتخاب شوند که از جهت موضوعی نوآوری داشته و قابل توجه باشد اظهار کرد: نظریه نسخ تمهیدی از دیدگاههای مبتکرانه و نوآورانه آیتالله معرفت است که جای تدقیق و تحقیق بیشتری دارد.
همچنین محمودی، مدیر گروه قرآن رادیو معارف نیز با بیان اینکه علامه معرفت در عداد قرآنپژوهان و مفسران برجسته جهان اسلام هستند، اظهار کرد: مراسم افتتاحیه به صورت زنده از طریق رادیو معارف و شبکه سیمای قرآن پخش خواهد شد.
حجتالاسلام و المسلمین عابس قادری، معاون پژوهش مرکز تخصصی تفسیر حوزه و عضو دیگر شورا نیز با تقدیر از برپایی این همایش گفت: ۲۰۰ موضوع در اختیار قرآنپژوهان مرکز تخصصی تفسیر قرار گرفت تا در تدوین مقالات مرتبط با همایش مورد بهرهبرداری قرار گیرد؛ لذا تعدادی از محققان این مرکز مقالات خود را به دبیرخانه همایش فرستادهاند و ویژهنامهای نیز در این راستا در حال انتشار است.
در این جلسه همچنین سایر اعضای حاضر، پیشنهادات خود را در جهت اجرای بهتر این همایش اعم از دعوت از شخصیتها و صاحبنظران قرآنی برای مراسم افتتاحیه، چگونگی تشکیل پنل و ارایه مقالات و... عنوان کردند.
یادآور میشود مبانی، مناهج و قواعد تفسیری در آثار علامه معرفت؛ گرایش تفسیری علامه معرفت؛ مباحث علمی در آثار تفسیری علامه معرفت و تفسیر و مفسرشناسی در آثار تفسیری علامه معرفت، محورهای این همایش را تشکیل میدهند که فراخوان آن از سال 1396 با همکاری موسسه تمهید و دفتر تبلیغات اسلامی آغاز شد و همایش نیز در روز دوم آذرماه در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد.