به گزارش خبرگزاری بینالمللی(ایکنا)، نشست خبری آیین اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی، ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، پیش از ظهر امروز سهشنبه، ۱۹ دیماه جاری در محل پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
حسین میرزایی، دبیر این جشنواره با بیان اینکه در بخش داخلی و بینالملل در مجموع ۴۱۸۳ اثر دریافت شده، اظهار کرد: از این تعداد ۴۹۹ اثر در بخش بینالملل و سایر آثار در بخش داخلی به دبیرخانه واصل شد. در مجموع ۱۲ درصد آثار ارسالی در بخش بینالملل بوده است.
وی ادامه داد: آیین اختتامیه جشنواره روز یکشنبه ۲۴ دیماه در سالن اجلاس سران برگزار میشود و در این مراسم از مجموع ۴۱ اثر برتر تجلیل به عمل میآید که ۶ اثر مربوط به پژوهشگران بینالمللی است.
وی گفت: از مجموع آثار واصله بیشترین تعداد آثار دریافتی در بخش فلسفه، کلام، اخلاق، ادیان و عرفان و پس از آن فقه، اصول، علوم قرآنی و حدیث است و روز اختتامیه از ۲ اثر در بخش فقه، اصول، علوم قرآنی و حدیث تقدیر میشود.
میرزایی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه ٱیا تجلیل از اساتید پیشکسوت علوم قرآنی در برنامه این جشنواره است یا خیر؟ گفت: پروتکل جشنواره فارابی متفاوت از دیگر جشنوارهها است، در مراسمی که برای تقدیر اژ قرآنپژوهان و با حضور وزیر علوم و سایر دستاندکاران برگزار شد، از اساتید پیشکسوت قرآنی مانند دکتر محمدباقر حجتی تجلیل شد و این برنامه هر ساله وجود دارد و یک یا ۲ استاد پیشکسوت در حوزه علوم قرآنی تجلیل میشوند.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در ادامه خاطرنشان کرد: دو سوم شرکتکنندگان این جشنواره، افراد بالای ۳۵ سال و یک سوم، جوانان بودهاند و ۷۴ درصد شرکتکنندگان را مردان و ۲۶ درصد شرکتکنندگان را زنان تشکیل میدهند و در مجموع ۳۷ درصد آثار برگزیده این جشنواره مربوط به زنان است.
وی با بیان اینکه این جشنواره با حمایت آسسکو، یونسکو و بنیاد ملی نخبگان برگزار میشود، گفت: آثار برگزیده بینالمللی این جشنواره از پژوهشگرانی از کشورهای آلمان، ایرلند، افغانستان، عراق، لبنان و بوسنی و هرزگوین بوده است.
میرزایی گفت: در بخش بزرگسالان، ۶ اثر حائز رتبه اول، ۴ اثر حائز رتبه دوم و ۱۷ اثر نیز رتبه سوم را کسب کردهاند.
وی افزود: در بخش ویژه این جشنواره، از پیشکسوتان حوزه علوم انسانی، مترجم برتر، انجمن علمی برتر و فصلنامه علمی و پژوهشی علوم انسانی برتر تقدیر میشود.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: از ۴۱۸۳ اثر، حدود ۴۱ اثر برگزیده شدهاند که میتوان گفت یک درصد آثار ارسالی به این جشنواره، جزو آثار برگزیده قرار گرفتهاند.
وی تصریح کرد: از کل آثار ارسالی به این جشنواره، ۵۸ درصد در حوزه کتاب، ۱۲ درصد مربوط به گزارش اختتام یافته پژوهش، ۱۲ درصد رساله دکتری و ۱۸ درصد پایاننامه کارشناسی ارشد بوده است.
میرزایی تاکید کرد: وزیر علوم از رئیسجمهور برای حضور در این جشنواره دعوت کرده است و امیدواریم که برنامههای رئیسجمهور به گونهای باشد که بتواند در این مراسم شرکت کند.