حجتالاسلام سیدمحسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به مناسبت فرا رسیدن ایامالله دهه فجر درباره اصول و اندیشه امام خمینی(ره) در حوزه سیاست خارجی و تعامل با کشورهای خارجی گفت: سیاست خارجی، از دیدگاه امام خمینی(ره) دارای چهارچوبهایی است که ایشان آنها را به کارگزاران نظام اسلامی ارائه کرده و پایبندی به این اصول، وجه تمایز دولت اسلامی از دیگر دولتهاست. در واقع بر اساس دیدگاه ایشان؛ دولت اسلامی بر اساس مبانی و با اصول مشخص برای رسیدن به اهداف خاص تلاش میکند.
وی در ادامه اندیشه سیاسی امام(ره) را بهعنوان یکی از منابع تصمیمگیری سیاست خارجی تلقی کرد و افزود: اصول سیاست خارجی را که معمار کبیر انقلاب طراحی کردند، میتوان به منزله یکی از منابع رسمی تصمیمگیری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به حساب آورد. به گونهای که حتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، بارها بیان کردند که خط کلی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، همان خطّی است که امام خمینی (قدس سره) تبیین و ترسیم کردهاند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران ادامه داد: در حقیقت، خصوصیات و ویژگیهای منحصر بهفرد حضرت امام خمینی (ره)، مانند فقاهت، شجاعت، سازشناپذیری، قاطعیت، خلوص و عرفان بهگونهای بودند که نقش پرقدرتی را برای ایشان ایجاد میکرد و این نقش رهبری در چگونگی اتخاذ تصمیمات در ابعاد داخلی و خارجی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار بود.
محمودی با عنوان این موضوع که بعد از 39 هنوز نتوانستهایم اندیشه امام(ره) را به خوبی درک کنیم، گفت: خیلی از ما بعد از 39 سال، اندیشه امام(ره) را مورد تمجید قرار میدهیم اما این اندیشه و تفکر ایشان در رفتار برخی مسئولان دیده نمیشود و باید این را از خود بپرسیم که اندیشه ایشان در خصوص طاغوت و دولتهای استکباری چه بود؟ در واقع سیاست خارجی امام(ره) تهاجمی بود و هیچگاه منفعل عمل نمیکردند و اگر امروز برخی کاستیها را در حوزه سیاستخارجی شاهد هستیم به این خاطر است که در الگو گرفتن از راه امام(ره) و خطی که رهبری تعیین کردهاند موفق عمل نکردهایم؛ ما به هیچوجه نباید در برابر خواستههای نامشروع کوتاه بیاییم و به دشمن امتیاز دهیم.
وی در پایان درباره سیاست خارجی تعاملی با دیگر دولتها اضافه کرد: در حوزه سیاست خارجی تعاملی مقام معظم رهبری فرمودهاند که هیچکس با روابط خارجی تعاملی به غیر از آمریکا و رژیم صهیونیستی مشکلی ندارد اما هر کجا که اثری از سلطه وجود داشته باشد و بخواهند نگاه خودشان را به ما تحمیل کنند در اینجا باید محکم بایستیم. در واقع تعامل این است که بر اساس اصول روابط بینالملل و نظام حقوقی که وجود دارد و بر مبنای رعایت شخصیت ملتها با یکدیگر مذاکره کنیم، اما اگر یک طرف بخواهد بر سر همین میز، نظرات خود را به ما تحمیل کند، بر اساس دیدگاه امام(ره) و رهبری مورد پذیرش نخواهد بود، اما اگر بر اساس حقوق بینالملل، روابط دیپلماتیک شکل بگیرد هیچگاه نمیخواهیم که دیواری در اطراف خود بکشیم.