به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد، امروز 27 بهمن ماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، با بیان اینکه در این خطبه با الهام از آیات نورانی قرآن به تبیین اصولی میپردازم که از اصلیترین ارکان دعوت انبیاء الهی و آموزههای وحیانی است، گفت: اینها اصولی هستند که تنها در سایه التزام به آن، راه سعادت را خواهیم شناخت و در مسیر اقتدار و عزت گام برخواهیم داشت.
وی به عنوان اصل اول به آیه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا استَجيبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاكُم لِما يُحييكُم» اشاره کرد و گفت: مخاطب در این کریمه مبارکه انسانهایی هستند که به نعمت معرفت خدا و پیامبر(ص) آراسته شدهاند اما در کلاس اول و در اغاز حرکت قرار دارند و در نکاه قرآن گویا هنوز بهرهای از حیات نبردهاند.
ابوترابی فرد اظهار کرد: حیات واقعی در سایه فهم آموزههای دین، ایمان به آنها و عمل به آنها به دست میآید. حیات دستاورد ایمان و عمل صالح است واین اصلیترین پیام انبیاء الهی است که پیام میعادگاه نماز جمعه است. حیات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حیات در همه عرصهها و لایهها در سایه فهم صحیح دین و تعهد به آن به دست میآید.
وی ادامه داد: آنچه انقلاب اسلامی در این چهار دهه از حیات تجربه کرده، دستاورد این سلوک است و آنجا که از حیات بهره نداریم به دلیل فاصله از این اصل محوری و کلیدی است.
خطیب جمعه موقت تهران آیه «وَلا تَقفُ ما لَيسَ لَكَ بِهِ عِلمٌ ۚ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولٰئِكَ كانَ عَنهُ مَسئولًا» را اصل دوم دانست و گفت: این پیام کلیدی قرآن است و پیام خداوند برای ماست. انسان زانو زده در مدرسه قرآن، یک قدم بدون دانش برنمیدارد. مجلس، دولت و مدیران دلسوز و مسئولان ارشد و میانی دستگاه قضایی! این پیام قرآن اگر شنیده شود و عمل گردد مشکلات به سرعت حل خواهد شد.
ابوترابیفرد عنوان کرد: دقیقا تمام دقت و توجه رهبر معظم انقلاب در تدوین و ابلاغ سیاستهای کلی براین اصل استوار است که سیاستها، دانشبنیان باشد و براساس دانش و علم تدوین شده، ناظر به واقعیتها و چالشهای اساسی و راهکارهای برونرفت از آن باشد.
وی افزود: باید دانش و علم مسیر حرکت انسان، خانواده و جامعه را تدوین کند و هر سخن، گام و قدم بدون پشتوانه علمی و کارشناسی قطعا یک گناه بزرگ است. آیتالله بهجت میفرمودند که «آنچه را علم دارید عمل کنید و انجا که علم ندارید توقف کنید». این راه رسیدن به تمام مدارج کمال و تقرب به خداست.
ابوترابی فرد آیه «إِنَّ اللَّهَ يَأمُرُكُم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلىٰ أَهلِها» و شایستهسالاری را اصل کلیدی دیگر خواند و اظهار کرد: مدیران و مسئولان ارشد، اگر مسئولیتی از سوی یکی از ما به فردی که شایستگی علمی، اخلاقی، ایمانی و رفتاری آن را ندارد خیانت به دین، ملت و آرمانهای امت اسلامی است و باید به شدت مراقب بود.
خطیب جمعه تهران به عنوان اصل کلیدی بعدی به آیه «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيداً» اشاره کرد و گفت: سخن باید متقن، مستحکم و مستدل باشد و با اولین نقد فرونریزد. مسئولان و مدیران محترم کشور، مراقب سخنان خود باشید؛ چرا سخنانی بگوییم که دارای محملهای مختلفی است تا این سخنان را نقد کنند و به نقدها اعتراض کنیم. از یک مقام مسئول در جمهوری اسلامی انتظار میرود که سخنانش متقن، مستحکم، مستدل و مبتنی بر اصول باشد تا دلها را نزدیک کند.
وی ابراز کرد: قول سدید علاوه بر اتقان، منطقی، برهانی و علمی بودن باید دارای ویژگی دیگری هم باشد. قول سدید در ادبیات قرآن باید «قول لین» باشد؛ یعنی علاوه بر اینکه از نظر تار و پود مستدل و برهانی باشد باید به لحاظ شکل نیز زیبا، نرم و لین باشد تا دلها آن را بپذیرند و قبول کنند. لذا «قول سدید» باید به یک ادبیات مسلط در نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود.
ابوترابی فرد «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا» را اصل چهارم دانست و گفت: صبر فردی و جمعی، استقامت و ایستادگی بر اصول و بر حق امر بسیار مهمی است. باید در جبهه داخلی صابر و استوار و در زندگی فردی و خانوادگی صبور بود و در برابر دشمن نیز مقاوم، ایستاده و بااقتدار بود و این ویژگی یک جامعه اسلامی است.
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: نخستین ندایی که بشر را به سوی اجتماع دعوت کرد، ندای اسلام است. زمام جامعه در دستان پاک پیامبر اکرم(ص) قرار دارد و کریمه مبارکه «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» دلیل بر اجتماعی بودن شریعت اسلام است. اسلام مردم را از هرگونه پراکندگی به دور داشته است و جامعه مورد توجه آموزههای دینی است و یکی از اساسیترین ویژگیها و ارکان یک جامعه اسلامی، وحدت است؛ «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا».
وی یادآور شد: اهل تحقیق به درستی میفرمایند که در این کریمه مبارکه تأکید بر وحدت و تمسک جمعی به ریسمان الهی است. در آیات متعدد براین گوهر گرانبها تأکید شده است و امروز اقتدار ما دستاورد وحدت ماست.
ابوترابیفرد عنوان کرد: قطعا تاریخ ایران این اندازه و وزن از وحدت را هیچگاه تجربه نکرده است و این دستاورد گرانبهای انقلاب اسلامی است اما باید بر صفوف امت اسلام بیفزاییم و وحدت کلمه را ارتقا ببخشیم و همه با همه ویژگیها در چارچوب اصول و مبانی دینی و انقلابی در کنار هم در یک صف واحد در خدمت آرمانهای انقلاب و رهبری معظم حرکت کنند تا امت اسلام طعم پیروزی را آنگونه که شایسته است در ذائقه خویش احساس کنند.
وی به عنوان اصل پنجم آیه «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: باید جبهه اسلامی در درون منسجم و درهم تنیده و در برابر دشمن مقتدر، یکپارچه و به پا ایستاده باشد. یک جبهه متحد، دلها با هم گره شده و در سطح بالای از وحدت اما دشمنشناس، رصدکنده تهدیدها، ایستاده در برابر دشمن و مقاوم در برابر تهدیدکنندگان انقلاب.
ابوترابی فرد ششمین اصل را «فَبِما رَحمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم ۖ وَلَو كُنتَ فَظًّا غَليظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِكَ» و مسئله وفق و مدارا خواند و گفت: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) بر هم درجه بودن وفق و مدارای با مردم با تبلیغ دین اشاره شده است؛ فتح قلوب از فتح ممالک بالاتر است و با فتح قلوب فتح ممالک نیز ممکن میشود و فتوحات اسلامی در اثر فتح قلوب حاصل شد.
خطیب جمعه تهران اصل دیگر را عدالت اجتماعی، مساوات و پرهیز از مداهنه دانست و گفت: مداهنه به معنی سازشکاری در حق و نرمی نمودن در جایی که نباید نرمی کرد، است. مدارا جای خود اما مباد که مدارا به مداهنه بینجامد. انعطاف مذموم و منافقانه جامعه را گرفتار سازش و باطل میکند و یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب، عدم انظلام است.
بنابراین گزارش خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه با اشاره به انتخاب خود از سوی رهبر معظم انقلاب برای امامت جمعه تهران گفت: امیدوارم خداوند این کوچکترین را در انجام شایسته تکلیف و رضایت خاطر ولی امر مسلمین هدایت فرماید و قلم و سخن و کلامم را در راستای ارتقای عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران، وحدت ملی و انسجام اسلامی و تبیین دقیق و درست معارف قرآن و عترت، اعتلای دانش و علم، تحکیم پایههای عقلانیت، معرفت و ایمان، استحکام صفوف امت اسلام و جبهه مقاومت در برابر جاهلیت مدرن هدایت فرماید.
وی ادامه داد: با هدایت الهی و یاری حق خواهم کوشید که با زبان حوزه و دانشگاه با شما سخن بگویم؛ زبانی که زبان علم، برهان، استدلال و زبان ادب است. امیدوارم در این چارچوب ایفای وظیفه کنم.
ابوترابی فرد در ادامه به تحلیل پیامهای راهپیمایی تماشایی 22 بهمن پرداخت و گفت: به گمان من نخستین و مهمترین پیام این حرکت عظیم، تداوم رحمت و عنایت خداوند بر ملت عزیز و بزرگوار ایران اسلامی است. این اراده و رحمت ویژه و اختصاصی خداوند بزرگ بود که در بیش از 1000 شهر و 5هزار روستا تجلی یافت.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: ای امام بزرگ! همان خدایی که خرمشهر را آزاد کرد، همان خدا دلهای مردم را با هم گره زد و اندیشه آنان را نور ایمان، معرفت، بصیرت، درک عمیق سیاسی و فهم درست زمان خویش و موقعیتهای حساس و خطیر حضور روشن کرد.
وی ادامه داد: 22 بهمن ماه روز تجلی رحمت خدای متعال بر ملت ایران است؛ این نعمت گرانبها را باید با ایمان، تقوا و عمل صالح پاس بداریم.
ابوترابی فرد پیام دیگر این راهپیمایی را تحکیم پیوند استوار امت با امام خویش دانست و گفت: این حضور با آن معرفت، صلابت، بصیرت و عزم و اراده ستودنی در پرتو شناخت رهبر صالح و فهم درست رهنمود و پیام او و التزام عملی به رهنمودهای معظم له تحقق یافته است.
وی تأکید کرد: این نعمت گرانبها رمز اقتدار ملت است. کدام ملتی را یافتهاید که بدون رهبری صالح قلههای رفیع قدرت را فتح کرده و به چنین افتخاری از وحدت و انسجام دست یافته و به یک جبهه واحد متحد در برابر همه دنیای استکبار تبدیل شده باشد.
ابوترابی فرد با بیان اینکه پیام راهیپمایی 22 بهمن ماه، پیام تحکیم پیوند امت با امام و رهبر و مقتدای خویش است، گفت: پیامی که پیام موفقیت و پیروزی ملتها در سایه شناخت رهبری و اطاعت ار اوست.
وی، پیام سوم را برای مسئولان و مدیران کشور دانست و گفت: گاهی سؤال میشود چرا مردم در صف مقدم قرار دارند و در فهم وظیفه و انجام شایسته آن گوی سبقت را از جمع قابل توجهی از مسئولان نظام ربودهاند. پاسخ این است که ملت در سایه اطاعت از رهبری به این پیروزی دست یافته است.
خطیب جمعه تهران ابراز کرد: اگر شما مسئولان هم میخواهید به این موفقیت برسید باید نقشه راه ارائه شده از سوی رهبری را نقشه راه خود قرار دهید و به گمان من در عرصه مدیریت کشور، این سیاستهای کلی ابلاغی است که راه حرکت مدیران را تعریف میکند.
وی افزود: این سیاستها بعد از ساعتها، روزها و ماهها بررسی و بحث با نظر صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی و مدیران با تجربه کشور مبدل به سیاستهای کلی میگردد که رهبری معظم به آن مهر تأیید زده و به عنوان برنامه مدیریت کشور اعلام میکنند، اما در مقام عمل زاویه جدی بین تصمیمات و قوانین و مقررات در مجلس و دولت و سایر دستگاهها با سیاستهای کلی ابلاغی مشاهده میشود.
ابوترابی فرد با بیان اینکه این زاویه مربوط به اختلافات سیاسی و گرایشهای جناحی نیست، گفت: این ویژگی تمامی نهادها و قوا در فراز و نشیبهای مدیران کشور است و ریشه به نظر من در تفاوت دو نگاه است. رهبر معظم انقلاب به عنوان سکاندار کشتی انقلاب برای اقتدار ملی و خلق قدرت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دفاعی چشمانداز بیست ساله را تدوین و ارائه نمودهاند و سیاستهای کلی با نکاه به دستیابی به چشمانداز تدوین میشود و لذا یک نگاه بلند مدت است که آینده را میبیند.
وی اظهار کرد: اما در تدوین لایحه بودجه 97 در دولت و مجلس نگاه به سال 97 است و با این نگاه بودجه بررسی و تصویب میشود و بین این دو نگاه زاویه جدی وجود دارد. نگاه کوتاهمدت و روزمره روز به روز بر مشکلات کشور خواهد افزود. مطالبه ملت از مدیران، فهم درست سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و برنامهریزی برای تبدیل انها به قانون و مقررات و عزم و اراده برای اجرای آن است و در این راه ملت آماده است برای رسیدن به قدرت با مشکلات دست و پنجه نرم کند.
ابوترابی فرد ادامه داد: ملتی که هشت سال مقاومت کرد و ایستاد تا امروز ایرن را در قله امنیت و اقتدار دفاعی ببیند، آماده است تا در سایه تصمیمات صحیح و بلندمدت مبتنی بر سیاستهای کلی مشکلات امروز را برای رسیدن به قدرت فردا تحمل نماید.
انتهای پیام