به گزارش ایکنا؛ آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی، امروز 18 فروردین ماه در ادامه جلسه تفسیر سوره جمعه با بیان اینکه طهارت و پاکی مردم و جامعه جزء وظیفه اصلی و رسالت پیامبر(ص) است گفت: اگر کسی حقوق مالی خود مانند زکات را نپرداخت آن شخص، پاک نیست.
وی افزود: همچنین اگر کسی آداب اجتماعی را رعایت نکرده و حقوق مردم را گرامی نشمارد مطهر و مزکی نیست؛ قرآن فرموده است که سرزده وارد منزل دیگران نشوید و اگر سرزده به منزل کسی رفتید و او نتوانست شما را بپذیرد گلهمند نشوید؛ زیرا آغاز این گله نشانه عدم تزکیه است.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه جامعه منظم و مزکی جامعهای است که آداب اجتماعی در آن رعایت شود تصریح کرد: در سوره مبارکه نور، در آیه 30 فرمود که عفاف مایه تزکیه جامعه است و دستور به غض بصر به زنان و مردان داده که این هم جزء آداب اجتماعی است.
این مفسر قرآن اظهار کرد: اگر کسی گله از مسئولان و نظام دارد مبادا رابطه خود را با دین به هم بزند؛ جای روسری برای سر و گردن است ولی اگر کسی مشکلی دارد و بدرفتاری دیده نباید به حساب دین بگذارد و روسری بردارد، زیرا به خودش آسیب میزند؛ فرمود این مرزها را از هم جدا کنید، زیرا ما با همین عقاید و اعمال میمیریم و محشور میشویم.
این مفسر قرآن بیان کرد: اگر قبر، آخر خط بود و انسان میمرد و دیگر خبری نبود یک حرفی است ولی قرآن میفرماید، انسان، مرگ را میمیراند و حیات انسان، ابدی است.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) در مورد قوم فارس بیان کرد: آلوسی تعبیری نقل کرده که حضرت فرمود ایرانی میتواند به مریخ و کرات دیگر برود و علم و ایمان پیدا کند؛ حضرت این مسئله را با سوگند بیان کرده است و دفاع هشت ساله همین اراده را نشان داد که متاسفانه جای کسی مانند فردوسی برای حماسهسرایی در این زمینه خالی است.
وی افزود: نوحهسرایی و گریه، فراوان داریم که تسکین دل و تسلیت و دلداری به خانواده شهداست ولی شعری که بیاید حماسه ایران بعد از مرصاد را روشن کند نیاز به فردوسی دارد؛ مردانگی که ایران در دفاع هشت ساله از خود نشان داد در تاریخ دنیا و در میان هفت میلیارد بشر بیسابقه است.
این مفسر قرآن اظهار کرد: دین ما گفته است وقتی با مشرکین عهد بستید به آن وفادار باشید و ما در طول هشت سال این طور عمل کردیم با اینکه اگر خلاف تعهدات هم عمل میکردیم حق مسلم ما بود ولی ما این کار را نکردیم زیرا دین فرمود پای تعهد خود بایستید.
وی افزود: عالم بیعمل مانند حماری است که علم را حمل میکند ولی از آن بهره نمیبرد؛ یهودیان پیامبر را شناختند و به نبوتش معترف بودند ولی ایمان نیاوردند که از دید قرآن، همانند حمار هستند.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به آیه آخر سوره فتح تصریح کرد: براساس این آیه، مسلمین آخرالزمان روی پای خود میایستند؛ لذا قرآن مثَل مسلمان را در انجیل معرفی کرده و فرموده آنان فاستوی علی سوقه هستند و مانند درختانی هستند که روی ساقه خود میایستند.
وی همچنین ربا را محاربه با خدا دانست و تاکید کرد: حمایت از تولید و کالای ایرانی با نبودن بانکهای ربوی و با وجود سرمایههای پاک به دست میآید.
انتهای پیام
سوره مبارکه بقره آیات شریفه ۲۸۱-۲۷۸
«ربا ، محاربه با خدا »
حمایت از تولید و کالای ایرانی با نبودن بانکهای ربوی و با وجود سرمایههای پاک به دست میآید.
«ایکاش به قرآن عظیم مومن باشیم»