خدیجه خیری، مدیرعامل دارالقرآن خیرالنساء ارومیه استان آذربایجان غربی در رابطه با فعالیتهای قرآنی این مرکز در طول تابستان در گفتوگو با ایکنا؛ بیان کرد: در حال حاضر مشغول اجرای طرح «1452» با 20 شرکتکننده بزرگسال و 20 شرکتکننده جوان و نوجوان هستیم.
وی ادامه داد: دوره تربیت مربی تخصصی روخوانی و روانخوانی و تربیت مربی آمادگی و پیشدبستانی ویژه بانوان که هر دوره 25 نفر شرکتکننده دارد نیز در حال برگزاری است. همچنین کلاسهای تقویتی درس قرآن را هم با حدود 30 نفر از دانشآموزان همجوار مدرسه برپا کردهایم که این دانشآموزان در این کلاس، قرآن را از دوره مقدماتی تا تخصصی فرامیگیرند.
خیری بیان کرد: اکنون قرآنآموزان این مرکز مشغول آماده شدن برای شرکت در مسابقات حفظ جزء سی در شهریورماه هستند. همچنین کلاسهای روخوانی و روانخوانی ویژه کودکان چهار تا شش سال با کتاب قران و کودک و به زبان اشاره به مربیگری خانم خسروشاهی در حال برگزاری است. از اول تیرماه شش مربی برای کلاسهای شیفت صبح و سه مربی برای کلاسهای شیفت عصر ترم تابستان مشغول به فعالیت هستند.
مدیرعامل دارالقرآن خیرالنساء تصریح کرد: اعتبارات مؤسسه از شهریه کلاسها و مخصوصاً دوره تربیت مربی تأمین میشود. از آنجایی که دولت و یا هیچ خیر کمکی به ما نمیکند و برای دورههای تربیت مربی اساتید متخصصی دعوت میکنیم بنابراین مجبوریم مبلغ کلاسها را کمی بیشتر در نظر بگیریم تا بتوانیم هزینه مربیان و مخارج مؤسسه را بدهیم.
افزایش بیرویه تعداد مؤسسات سبب کم شدن شاگردان آنها میشود
وی تصریح کرد: اوایل کار تا سال 90 استقبال از کلاسهای قرآنی این مؤسسه بالا بود ولی کم کم با توجه به رشد زیاد مؤسسات قرآنی موجب شد تا تعداد قرآنآموزان ما کم شود. به طور مثال در آن سالها ما چندین دوره تربیت مربی قرآن برگزار میکردیم ولی در حال حاضر با توجه به تعداد بالای مؤسسات تنها دو دوره را برگزار میکنیم.
خیری در رابطه با موفقیت چشمگیر این دارالقرآن اظهار کرد: تاکنون موفقیتهای خوبی از سوی قرآنآموزان این مؤسسه به دست آمده که میتوان به حضور قرآنآموزان 8 تا 12 سال در مسابقات قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کسب رتبه برتر توسط آنها اشاره کرد. همچنین مرضیه شاهی و رقیه میرزایی از قرآنآموزان این مرکز با حضور در مسابقات قرآن استانی در رشته قرائت موفق به کسب رتبه برتر شدند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که موجب شده تا قرآنآموزان ما بیش از اینکه هستند در مسابقات و رقابتهای قرآنی حضور یابند نبود مربی و استاد مجرب در این منطقه و هزینههای بالای تدریس است.
مدیرعامل دارالقرآن خیرالنساء در رابطه با چگونگی تربیت حافظ کل در این مرکز گفت: در دارالقرآن خیرالنساء بابت حفظ از قرآنآموزان شهریه دریافت میکنیم لذا برای اینکه به متربیان فشار مالی سنگینی وارد نشود سه تا چهار جزء را در این مرکز آموزش میدهیم و بعد آنها را به مؤسسه دارالحافظین که ادارهکل اوقاف وامور خیریه حامی مالی آن است، معرفی میکنیم تا بتوانند مابقی جزءها را تا حافظ کل شدن در این مرکز فراگیرند.
خیری در رابطه با برگزاری مدرسه قرآن تحت نظارت دارالقرآن خیرالنساء بیان کرد: یک سال مدرسه قرآن را تحت نظارت داشتیم اما آموزش و پرورش محدودیت مکانی برایمان به وجود آورد و عنوان کرد مؤسساتی که در کوچههای کمتر از 10 متر هستند نمیتوانند مدرسه قرآن داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مدرسه قرآن این دارالقرآن از سوی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افتتاح شد اما متأسفانه هیچ حمایتی از آن نمیشود و ما برای برپایی کلاسهای این مدرسه در سال گذشته 6 میلیون تومان هزینه کردیم و در حال حاضر با توجه به هزینهبر بودن فعالیت این مرکز مجبور شدیم تا مکان دیگری را به قرآنآموزان اختصاص دهیم.
یادآور میشود، دارالقرآن خیرنساء که در شهر ارومیه، خیابان حافظ یک، تقاطع سرداران یک و دو، پلاک 5/21 واقع شده است، مجوزش را در سال 85 از اداره تبلیغات اسلامی و سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفت.
انتهای پیام