به گزارش ایکنا؛ محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان به مناسبت آغاز هفته کودک، طی نشستی خبری با اشاره به آغاز هفته کودک از 15 مهر ماه، گفت: شعار هفته کودک امسال «آینده را باید ساخت» انتخاب شده است و اسامی روزهای این هفته روز اول (15 مهر) به عنوان روز کودک، محیط زیست(روز روستا و عشایر) و میراث فرهنگی، روز دوم به عنوان روز کودک، صلح، بازی و نشاط، روز سوم(17 مهر ماه) به عنوان روز کودک رسانه و ارتباطات، روز چهارم به عنوان روز کودک، آموزش، سلامت و ایمنی، روز پنجم به عنوان روز کودک با نیازهای ویژه، فرصتهای برابر و روز ششم نیز به عنوان روز کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه نامگذاری شده است.
وی از برگزاری اولین جشنواره فیلم و نقاشی روز ملی کودک خبر داد و گفت: اولین جشنواره اجتماعی فرهنگی ویژه کودکان چهار تا هفت سال آحاد مردم و چهار تا 12 سال کودکان با نیازهای ویژه برگزار میشود و والدین و مربیان میتوانند خلاقیتهای کودکان برای انجام کارهای شخصی و توانمندیهای آنها را فیلمبرداری و به سایت www.jashnvare.mahdportal.ir ارسال کنند. همایش سهسالههای حسینی نیز در این هفته برگزار میشود و رویکرد ما در این هفته حضور فرزندان با نیازهای ویژه و معلولان در همه برنامهها است.
هزار و 450 کودک در شیرخوارگاهها زندگی میکنند
نفریه در ادامه به بیان آمارهای مرتبط با کودکان کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر هشت هزار و 500 کودک در 640 مرکز بهزیستی نگهداری میشوند که 600 مرکز غیر دولتی و خیریه و مابقی به دلیل اینکه حضانت کودکان امری حکومتی است دولتی و شیرخوارگاه هستند و در حال حاضر هزار و 450 کودک در شیرخوارگاهها زندگی میکنند.
وی از نگهداری 15 هزار و 700 کودک در خانوادههای جایگزین یا خانوادههای نسبی و سببی خبر داد و گفت: برای نگهداری این کودکان 500 هزار تومان ماهیانه به خانوادهها پرداخت میشود یعنی در مجموع 25 هزار و 550 کودک تحت حمایت بهزیستی هستند و هزار و 600 کودک هم سال گذشته به فرزندخواندگی واگذار شدهاند و 382 کودک نیز به امین موقت سپرده شدهاند.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان همچنین گفت: 648 کودک نیز به بالای سن 18 سال رسیدهاند که ترخیص شدند البته 18 میلیون تومان به هر کدام به عنوان کمک هزینه پرداخت شده و هزینه تحصیل آنها تا دوره دکتری پرداخت میشود و در صورتی هم که نیاز به حمایت داشته و شاغل نباشند 500 هزار تومان ماهیانه دریافت میکنند. همچنین 17 هزار و 928 دانشآموز و هزار و 423 دانشجو تحت حمایت ما هستند.
کاهش 40 درصدی سوء تغذیه بچهها در روستاها
وی در ادامه در خصوص تعداد مهدهای کودک کشور گفت: 15 هزار و 500 مهدکودک در کشور تحت پوشش داریم که از این تعداد شش هزار و 500 مهدروستا، هزار و 400 مهد حاشیهای و هفت هزار و 500 مهد شهری داریم و موفق شدیم امسال در تمام مهدهای روستایی یک وعده غذای گرم به بچهها بدهیم که این اقدام موجب کاهش 40 درصدی سوء تغذیه بچهها شده است. البته باید دقت شود که سوء تغذیه در کشور ما به دلیل کمبود مواد غذایی نیست بلکه به دلیل بدخوردن است یعنی ممکن است والدین برای تنقلات مضر هزینه کنند اما برای مثلاً نان و ماست که یک غذای تقریباً کامل است هزینه نکنند بر همین اساس خانوادهها نیز در خصوص تغذیه کودکان آموزش دریافت میکنند.
یک وعده غذای گرم در مهدهای حاشیهای
نفریه اعلام کرد: امسال تا 75 درصد مهدهای حاشیهای نیز یک وعده غذای گرم برای بچهها را داشتهاند و تلاش داریم تا سال آینده در تمام مهدهای حاشیهای غذای گرم برای کودکان ارائه شود.
وی با اشاره به ظرفیت مهدهای کودک که محلی منطبق با روحیه مادرانه و زنانه برای ایجاد اشتغال برای زنان تحصیل کرده هستند، گفت: 120 هزار نفر در مهدهای کودک اشتغال دارند که حدود 60 درصد آنها بانوان تحصیل کرده هستند و اگر دستاندرکاران اشتغال نیاز به ایجاد مهدهای کودک را در کشور در نظر بگیرند و به ارائه وام و تسهیلات برای ایجاد مهدهای کودک اقدام کنند در گسترش اشتغال بانوان این مسئله تأثیرگذار خواهد بود.
نفریه در خصوص کودکآزاری در مهدهای کودک نیز گفت: تنها دو مورد ثابت شده که البته آن هم در مرحله دادگاه قرار داد ولی والدین میتوانند هر گونه مسئلهای در خصوص مهدهای کودک را به شماره 3000012333 پیامک کنند.
وی از والدین خواست در انتخاب مهدکودک برای فرزندان خود دقت کنند و تنها مهدهایی که دارای آرام بهزیستی و دارای تابلو مشخص هستند را انتخاب کنند و افزود: سالانه 150 مهدکودک غیر مجاز را میبندیم که بیشتر این مهدها به دلیل شکایت والدین و پیگیری بهزیستی بسته میشوند.
نفریه هشدار داد: مهدهای غیر مجاز بیمه نیستند و به دلیل مشکلات قانونی اصلاً نمیتوانند خود را بیمه کنند در حالی که تمام مهدکودکهای بهزیستی بیمه هستند و آموزشهای کامل را ارائه میدهند.
انتهای پیام