کد خبر: 3752754
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۵
در بیستمین اجلاسیه استادان حوزه عنوان شد:

دوری مسئولان و مدیران حوزه از تجمل‌گرایی عامل رشد اخلاقی طلاب است/ تکراری بودن مطالب نشریه افق حوزه

گروه حوزه‌های علمیه ــ بیستمین اجلاسیه استادان سطوح عالی و خارج حوزه در مدرسه امام کاظم(ع) امروز 12 مهر با حضور آیت‌الله العظمی مکارم برگزار و تاکید شد: پرهیز از تجمل‌گرایی مدیران و مسئولان حوزه از خرد و کلان یکی از عوامل مهم در تربیت اخلاقی طلاب است.

دوری مسئولان و مدیران حوزه از تجمل‌گرایی عامل رشد اخلاقی طلاب است/ تکراری بودن مطالب نشریه افق حوزهبه گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین رضا برنجکار، استاد سطح عالی حوزه امروز در بیستمین اجلاسیه استادان سطوح عالی و خارج حوزه در مدرسه امام کاظم(ع) در سخنانی گفت: استاد باید طلاب را به پژوهش و مسائل اخلاقی ترغیب و تشویق کند و روش به دست آوردن اطلاعات را هم در اختیار او بگذارد.

وی افزود: آموزش نباید در قالب سخنرانی صرف باشد و باید به صورت دیالوگ و تحقیق و تدبر باشد همچنین طلاب باید  در دوره سطح استاد راهنما داشته باشند و در سطح دو هم مقاله بنویسند و استادیابی و مورد حمایت قرار بگیرند.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی در سخنانی بیان کرد: مسئله اصلی تربیت طلاب بر عهده استادان است همچنین ایجاد ارتباط موثر میان استاد و شاگرد و رابطه محبت‌آمیز از نکات بسیار مهم در تربیت اخلاقی و تهذیب طلاب است.

وی با تاکید بر اینکه  مسئولان تربیتی و تهذیبی برای امور زودبازده تربیتی برنامه داشته باشند اظهار کرد: پرهیز از امور و کارهای کلیشه‌ای و ارتقاء عملی سطح تربیتی و تهذیبی طلاب  و خانواده‌ها؛ نهادینه کردن انس طلاب با قرآن و نهج‌البلاغه و روایات؛ آموزش مهارت‌های اخلاقی و رفتاری در مواجهه با مردم و خانواده از اموری است که استادان و صاحبنظران در حوزه بر آن تاکید دارند.

وی خواستار ارتباط پدرانه و توام با رفق و مدارای استاد با طلاب شد و تاکید کرد: پرهیز از تجمل‌گرایی مدیران و مسئولان حوزه از خرد و کلان یکی از عوامل مهم در تربیت اخلاقی طلاب است.

علم؛ مهمترین ویژگی انقلابی بودن

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی، از استاد سطح عالی حوزه در سخنانی بیان کرد: حوزه در تراز انقلاب اسلامی حوزه دارای بنیه علمی قوی است بنابراین هر کسی که ملاتر و باسوادتر است انقلابی‌تر است زیرا جوهره انقلاب مایه‌های علمی و مشخصا قدرت فقهی و فقاهت است.

وی افزود: عالم، بصیر، شجاع، کارآمد و پاسخگو به مسائل روز بودن از دیگر ویژگی‌های طلبه انقلابی است. 

خراسانی با بیان اینکه برخی از نقلابی بودن خجالت می‌کشند تاکید کرد: ما باید با قامت برافراشته بر انقلابی بودن خود تاکید و بر آن افتخار کنیم.

وی در پیشنهاداتی برای تربیت طلبه در تراز انقلاب عنوان کرد: اساتید به همراه مجموعه‌های مرتبط با حوزه باید به صورت هماهنگ عمل کنند و به مشکلات معیشتی طلاب توجه جدی شود.

وی تاکید کرد: استادان ضمن حمایت از انقلاب در کلاس‌ها، انتقاد منصفانه و مشفقانه هم داشته باشند.

حسینی خراسانی با بیان اینکه باید از ظرفیت مجلات حوزه بیشتر استفاده شود گفت: نشریه افق خوب است ولی عمدتا مطالب این نشریه مشتمل بر مطالب و افراد تکراری است؛ در حالی که می‌توان از افراد غیرچهره در حوزه و اساتید در مورد راه‌کارهای تربیت طلبه انقلابی مطالبی درج کنیم.

در پایان این مراسم از پنج نفر از اساتید حوزه علمیه در قالب استاد برتر، استاد پیشکسوت و استاد ایثارگر از جمله آیت الله اراکی و حجت الاسلام ریاض حکیم تجلیل شد. 

captcha