مسلم معین، مسئول فضای مجازی سازمان بسیج مستضعفین در گفتوگو با ایکنا؛ با اشاره به این اعتقاد که آینده جهان در اختیار نیروهای انقلابی و مستضعفان جهان است، گفت: امروز آلودگیهای فضای مجازی در ابعاد قابل توجهی کمتر از آسیبهای مطرح در سراسر جهان نیست، بدین جهت یکی از عرصههایی که نیروهای انقلابی بدان ورود پیدا میکنند، حوزه فضای مجازی است.
وی در تبیین فعالیتهای بسیج در حوزه فضای به منظور دستیبابی به آرمان ذکر شده، گفت: روند رو به رشدی از سوی نیروهای انقلابی در عرصه شبکههای اجتماعی و حوزههای مختلفی در مقابله با جنگ شناختی دشمن، در حال شکلگیری است. در زمینه مباحث زیرساختی نیز در حوزههایی همچون شبکه ملی اطلاعات و بسترهایی که فضای اطلاعاتی کشور در حوزه فضای مجازی را غنی میکند، پیشرفت خوبی داشتهایم.
معین به ورود بسیج به عرصه فناوریهای نوین اشاره و اظهار کرد: در گذشته تولید دانش و نرم افزار در زمینه فناوریهای نوآورانه در کشور ما بسیار محدود بود، اما امروز بسیج در عرصههای عمرانی، فضای مجازی و سلامت قدمهای خوبی را برداشته است، در حالی که این قبیل دانشها پیشتر نزد عده محدودی از کشورهای جهان بود، اما امروز بسیج به خوبی بدان دست یافته است.
مسئول فضای مجازی سازمان بسیج مستضعفین با وجود تمامی اقدامات شکل گرفته، فضای مجازی را نیازمند فعالیت بیشتر دانست و گفت: دشمن در زمینه حوزه فضای مجازی برای افکار عمومی به ویژه در حوزه عملیات روانی غلبه پیدا کرده؛ بدین جهت بسیج برنامههای متعددی را مدنظر قرار داده است.
وی فضای مجازی را دارای لایههای متعددی دانست که از زیرساخت تا حوزه رسانه و شبکههای اجتماعی متغیر و متنوع است و گفت: هرچه در این لایهها قرار میگیرد جزو فعالیتهای بسیج محسوب میشود. بسیج در حوزه فضای مجازی به یک مدل بومی سازی برای فعالیت در 13 لایه فعالیتی رسیده است تا بتواند به نقطه مطلوب مدیریت در فضای مجازی برسد.
معین با بیان اینکه فعالیت بسیج در حوزه فضای مجازی مبتنی بر اصول و قواعد تولید محتوا و نیازها و ذائقه سنجی مخاطب صورت میگیرد، گفت: در چنین شرایطی محتوا تبدیل به پیام میشود و اثرگذاری خواهد داشت. در حال حاضر این تلاشها برای ایجاد جبههای منسجم و متخصص و تأثیرگذار در حوزه فضای مجازی از سوی بسیج شکل گرفته و خروجیهای آن قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: پیشترها در حوزه فضای مجازی بیش از آنکه از خود، کنشی بروز دهیم به واکنش بسنده میکردیم اما از تیرماه سال گذشته تا کنون حجم تولید محتوای انقلابی و دینی بسیار رو به رشد بوده است و از نظر تعداد، روند پایاپایی با جریانهای معارض که کار ویژه آنان حمله به هنجارهای جامعه است پیدا کرده و حتی در برخی عرصهها پیشی نیز گرفته است. گرچه هنوز تعداد محتواهای خنثی، بخش وسیعتری را به خود اختصاص داده است اما آنچه باعث موج آفرینی و جهت دهی به افکار عمومی میشود نیز به خوبی شکل گرفته است.
معین به تأثیرگذاری برخی شبکهها همچون توئیتر که از آن با عنوان انقلابهای توئیتری یاد میکردند اشاره و عنوان کرد: امروز در همین رسانه ورود پیدا کردیم و به تولید محتوا میپردازیم، اگر چه هنوز راه زیادی را در پیش داریم. موجهایی که در فضای مجازی از سوی رسانههای خارجی شکل میگیرد و گاهی رسانههای داخلی نیز به کمک آن میآیند امروز از سوی نیروهای انقلابی در سطح فضای مجازی با ایجاد پست و کلید واژه سرکوب میشود که از جمله میتوان به شعار «حب الحسین یجمعنا» اشاره کرد که نقشههای دشمن را خنثی و سبب ساز ایجاد محبت بین مسلمانان شد.
وی افزود: در روز 13 آبان نیز همگان منتظر واکنش آمریکا در زمینه تحریمهای جدید بودند اما جریان انقلابی کلید واژه «تضعیف نظام ایالات متحده» منتشر و ذیل آن مطالب متعددی از سوی نخبگان و اندیشمندان تولید شد.
انتهای پیام