کد خبر: 3799135
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷

7 درصد مددجویان بهزیستی در پر آسیب‌ترین استان کشور/ 533 مددجو خانه‌دار شدند

گروه جامعه ــ هفت درصد مددجویان بهزیستی کشور در استان تهران که 17.5 درصد جمعیت کشور را دارد، حضور دارند. از میان این مددجویان در سال گذشته 533 مددجو خانه‌دار شدند.

به گزارش ایکنا؛ تهران، پایتخت کشور 16 شهرستان و جمعیتی بالغ بر 13 میلیون و 300 هزار نفر یعنی بیش از 17.5 درصد جمعیت كل كشور را در خود جای داده است. از این جمعیت، 158 هزار نفر مددجوی بهزیستی هستند؛ یعنی هفت درصد جمعیت مددجویی كشور در استان تهران حضور دارند. از این تعداد نیز 95 هزار نفر مستمری بگیر و 10 هزار و 145 نفر (5 درصد كل كشور) پشت نوبت دریافت مستمری بهزیستی هستند.

بهزیستی استان تهران دو هزار و 375 مركز غیر دولتی و 43 مركز دولتی در حوزه‌های مختلف دارد که با دو هزار و 800 نیروی انسانی در حال خدمت‌رسانی به مردم است.

تهران همیشه به عنوان پرآسیب‌ترین استان کشور و استانی با سرریز آسیب‌های سایر استان‌ها به آن شناخته می‌شود. بر همین اساس بهزیستی استان تهران مسئولیت سنگینی برای کاهش و مقابله با آسیب‌های متعدد این استان دارد.

ارتقای اورژانس اجتماعی

افتتاح مرکز تلفن اورژانس اجتماعی استان تهران و ارتقاء خط از 4 کابین به 12 کابین  به صورت شبانه روزی، ارتقاء پایگاه خدمات اجتماعی  از 11 به 14 پایگاه در استان تهران، افتتاح  و آغاز به کارطرح سامانه تصمیم با همکاری قوه قضاییه در نیمه دوم سال 1397 به تعداد 25 مرکز غربالگری و107 مرکز مشاوره و کلینیک مددکاری و ارائه خدمات توانمند‌سازی به کودکان کار و خیابان و خانواده‌های آنان (دو هزار و 983 نفر) از جمله اقداماتی است که اداره کل بهزیستی استان تهران در سال گذشته برای کاهش این آسیب‌ها انجام داده‌است.

کسب مقام سوم در جشنواره فرهنگی- ورزشی فرزندان شبه خانواده کشور، غربالگری پرونده‌های فرزندان تحت پوشش دفتر شبه خانواده، راه اندازی و تشکیل گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار به تعداد 55 گروه در استان، آماده سازی شغلی زنان سرپرست خانوار در رشته‌های کامپیوتر، خیاطی، قالیبافی، آرایشگری، پرورش قارچ، فیلمبرداری، کسب رتبه اول در جشنواره هفته ملی کودک در سال 1397، کسب رتبه اول در جشنواره نقاشی کودکان به مناسبت روز معلول، بالاترین آمار ارسال آثار به ستاد اقامه نماز در جشنواره سرود و نماز  استان تهران  وساماندهی کودکان کار و خیابان در استان تهران با کمک قریب به 25 سازمان از دیگر موفقیت‌ها و اقدامات سال گذشته بهزیستی استان تهران بوده‌است.

در بخش معاونت توانبخشی نیز اقدامات زیر انجام شده‌است:

  • برگزاری اولین همایش مناسب سازی به منظور تقدیر از برترین‌های جشنواره شهید رجایی و فعالان در حوزه مناسب سازی، در هفته معلولین
  • برگزاری اولین دوره مسابقه نقاشی با موضوع «دوست دارای معلولیت من حق دارد» بین کودکان3- 13 سال با هدف آشنای کودکان و خانواده‌ها با مشکلات و مسائل در سطح جامعه با حضور مهدکودک‌ها، مراکز روزانه توانبخشی، آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و آموزش و پرورش استثنایی کشور
  • ارائه خدمات به اتباع افغان در دو شهرستان پیشوا (120 نفر) و قدس (80 نفر) در قالب برنامه CBR
  • تقدیر از ورزشکاران اعزامی و مدال‌آوران مسابقات آسیایی جاکارتا
  • افتتاح خانه یک چهارم راهی در مراکز سرای احسان در دو بخش بانوان و آقایان به منظور کمک به استقلال و افزایش توانمند سازی بیماران روانی مزمن
  • افتتاح اولین مرکز اقامت موقت توانبخشی و مراقبتی شبانه روزی افراد با آسیب نخاعی با همکاری انجمن معلولین ضایعات نخاعی ایران
  • همکاری با حوزه بانوان شهرداری تهران و NGO های معلولین در خصوص برپایی غرفه جهت فروش محصولات بانوان معلول و هنرمند و تقدیر از برگزیدگان طی مراسمی در برج میلاد
  • پیگیری و آماده سازی مقدمات جهت عقد تفاهم نامه سه جانبه بین بهزیستی استان تهران و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بخش غیردولتی فعال در این زمینه جهت انجام غربالگری و مداخلات درمانی دندانپزشکی برای معلولین ذهنی و سالمندان
  • راه اندازی دو پایگاه دائمی غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اوتیسم در پردیس و اسلامشهر
  • افتتاح پنج مرکز شبانه روزی سالمندان
  • ساماندهی بالغ بر 700 نفر از افراد مجهول الهویه در مراکز شبانه روزی مراقبتی استان تهران
  • تقدیر از ناشنوایان و نابینایان موفق و فعال و گروه های غیر دولتی فعال در روزهای جهانی ناشنوایان و نابینایان

معاونت توسعه پیشگیری نیز دست به اقداماتی از قبیل: انجام طرح پایلوت غربالگری شنوایی کودکان 5-3 ساله در مناطق 8-7-6 شهرستان تهران، برگزاری همایش سالیانه کنگره کشوری ژنتیک با همکاری بهزیستی کشور و دانشگاه علوم پزشکی ایران در آذر ماه، همکاری مشترک با معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و کلینیک‌های مددکاری در راه اندازی سامانه پیشگیری از طلاق ( تصمیم)، تشكیل کارگروه تخصصی مدرسان مهارت‌های زندگی جهت بومی سازی محتوای آموزشی، غربالگری و ساماندهی معتادین متجاهر در مراکز به تعداد 13 هزار و 117 نفر، راه اندازی مراکز غربال معتادین متجاهر در شهرستان‌های تهران، ری، قدس، ورامین، ری و پردیس، راه اندازی مرکز توانمندسازی و جامعه پذیری ویژه مردان در شهرستان تهران جهت خروج یا ترخیص بیماران ماده 16 از مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب موضوع ماده 16 اخوان و شفق و تاسیس و راه اندازی الگوی دادگاه درمان مدار از آذر ماه سال 97 زده است.

این معاونت همچنین: انجام کمپین شیشه و اطلاع رسانی و آگاه سازی به افراد جامعه، کاهش انتقال بیماری ایدز و مرگ و میر در معتادین تزریقی، اجرای طرح آماده سازی شغلی برای معتادین بهبودیافته و پرداخت 348 وام اشتغال به بهبودیافتگان، راه اندازی مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد موضوع ماده 16 طلوع سبز رهایی، مهر سروش، شهید زیادیان، بهاران منطقه15  و فاز 5 اخوان، تعیین هویت معتادین متجاهر از طریق اسکن عنبیه در دو مرکز اخوان و شفق را انجام داده است.

(ماد) برای 15 هزار و 28 دانش‌آموز اجراشد

اداره کل بهزیستی استان تهران اجرای طرح مشارکت اجتماعی دانش آموزی (ماد) برای 15 هزار و 28 دانش‌آموز در 160 مدرسه و 430 کلاس توسط 193 دبیر را نیز اجرا کرده است. همچنین طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران (مانا) در 10 پایگاه سلامت اجتماعی و برای 152 نفر نوجوان 18-13 ساله دختر و پسر و طرح رصد آسیب‌های اجتماعی و عوامل محافظ آن به روش برآورد شبکه جمعیت پنهان با حجم نمونه 22 هزار نفر نیز طی سال 97 اجراشد.

معاونت مشاركت‌های مردمی بهزیستی استان تهران در سال 97 بیش از 421 میلیارد ریال مشاركت‌های مردمی جذب کرده است كه از این میزان 124 میلیارد ریال نقدی، 263 میلیارد ریال غیر نقدی و 34 میلیارد ریال مشاركت خدماتی بوده است.

همچنین 85 هزار میلیون ریال تسهیلات اشتغال‌زایی برای مددجویان سازمان جذب شده كه دو هزار و 810 مورد اشتغال ایجاد و برای هزار و 262 نفر حق بیمه كارفرمائی و خویش فرمائی پرداخت شده‌است.

و در پایان 9 هزار و 131 نفر از ابتدای طرح نهضت مسكن در استان تهران واجد دریافت تسهیلات مسكن شناخته شدند كه تاكنون پنج هزار و 726 واحد مسكونی از ابتدای طرح و 533 واحد در سال97  به مددجویان سازمان واگذار شده كه اعتباری بالغ بر 10 هزار 370 میلیون ریال تخصیص یافته‌است.

انتهای پیام 

captcha