
این روزها مصلی بزرگ امام خمینی(ره) میزبان برپایی نمایشگاه کتاب است و فارغ از تمام ایرادهایی که به گرانی کاغذ و در نتیجه آن قیمت گزاف کتابها وارد است و اینکه برخی ناشران کتب آموزشی دانشگاهی، به دلیل گرانی کاغذ تصمیم گرفتند در مواردی که نسخه الکترونیکی کتاب موجود است، دیگر نسخه چاپی آن را تولید نکنند و از طرفی بن کتاب دانشجویی که برخی به شوخی گفتند با ۱۵۰ هزار تومان چه کتابهایی میتوان خرید و این تنها بن تماشای کتاب است!
برخی هم که این بنها را تهیه کردهاند، ترجیح دادند به جای خرید کتاب آن را به پول تبدیل کنند و شاهد فروش بنهای کتاب دانشجویی در فضای مجازی هستیم و ...، با تمام اینها نمایشگاه کتاب همیشه فرصتی بوده که حتی اگر توان خرید کتابی را نداریم (بماند که برای هر چیزی هزینه میکنیم الا کتاب!)، همین قدم زدن بین راهروهای همیشه شلوغ غرفههای ناشران و تورق کتابهایی که یا به دنبالشان بودهایم، یا چاپ جدید است را مغتنم شماریم. از همینرو ما نیز در برنامهها و نشستهایی که مسئولان و به ویژه مسئولان دانشگاهی را دیدیم، از آنها پرسیدیم آخرین کتابی که خواندهاند چه بوده و چه توصیهای برای خرید کتاب به دانشجویان دارند؟
منصور غلامی: کتابهای حوزه ادبیات فارسی را دریابیدمنصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اینباره به
ایکنا گفت: به دانشجویان و اساسا همه جوانان توصیه میکنم کتاب خواندن را از برنامههای خود حذف نکنند. ضرورتا هم ممکن است کتابهایی که مطالعه میکنند درسی نباشد. کتابهای زیادی وجود دارد که خواندن آنها به انسان نشاط میدهد و علاوه بر آنکه سبب ارتقای اطلاعات ادبی و علمی ما میشود، میتواند راهنمای خوبی برای آینده باشد.

وزیر علوم ادامه داد: در آینده کاری و حرفهای افراد، علاوه بر سطح دانش مرتبط با تخصص آنها، معلومات ادبی نیز میتواند در موفقیت آنها مؤثر باشد؛ لذا توصیه میکنم کتابهای مرتبط با ادبیات فارسی را بیشتر بخوانند.
وی افزود: بسیاری از کتابها هستند که در زندگی روزمره میتواند به انسان برای ادامه مسیر کمک کند. خود من اگر به نمایشگاه کتاب بروم ترجیحا کتابهای حوزه ادبیات را برای خرید و مطالعه انتخاب میکنم.
غلامرضا غفاری: تاریخ ایران را خوب بخوانید
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دیگر مسئولی بود که از او پرسیدیم توصیهتان به دانشجویان برای خرید کتاب چیست؟ وی در اینباره گفت: خرید و مطالعه کتاب در همه حوزهها خوب و مفید است. البته طبیعی است که دانشجویان در درجه اول به سراغ کتابهای تخصصی رشته تحصیلی خودشان بروند، اما دانشجویان باید یک سری مطالعات در حوزههای عمومیتر نیز داشته باشند.

غفاری ادامه داد: توصیه من این است که تاریخ ایران را خوب بخوانند. خود من به تناسب رشته تخصصیام، در این حوزه مطالعات زیادی دارم و آخرین کتابی که در این زمینه خواندهام در ایام نوروز و کتابی بود که تاریخ بیهقی را شرح و تفسیر داده بود.
وی افزود: خارج از رشته تحصیلیام و مطالعات تخصصی پیرامون تاریخ، به تازگی بخشهایی از کتاب چهل حدیث حضرت امام(ره) را نیز میخوانم.
معصومه ابتکار: قلعه و قلندر؛ آخرین کتابی که خواندهاممعصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز درباره آخرین کتابی که مطالعه کرده است به ایکنا گفت: با توجه به گرفتاریهای کاری، خیلی فرصت کتاب خواندن ندارم، اما این اواخر کتاب قلعه و قلندر که داستان زندگی سهروردی است را خواندهام، کتابی با مفاهیم بسیار خوب و پرمعنا بود.

ابتکار با این توصیه ادامه داد: کتاب بیشتر بخوانیم و سعی کنیم برای فرزندانمان موضوع کتابخوانی را به منزله بخشی از سبک زندگی آموزش دهیم.
مهناز ملانظری: رمانخوان قهاری بودم!
مهناز ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا(س) نیز درباره آخرین کتابی که خوانده و توصیههای خود به دانشجویان برای کتابخوانی اظهار کرد: آخرین کتابی که خواندهام کتابهایی درباره مسائل دانشگاه بوده است. البته من به دلیل مسئولیت اجرایی که در دانشگاه دارم، فرصت چندانی برای مطالعه کتابهای عمومی ندارم، اگر نه یک زمانی رمانخوان قهاری بودم.
ملانظری ادامه داد: آخرین کتابی که به طور جدی مطالعه کردم در رابطه با تقلبهای علمی کتابی با عنوان صداقت دانشگاهی بوده است. مسائل اجتماعی و حوزه دانشجویی در رأس مطالعات من قرار دارد؛ البته اینها کتابهای حوزه آموزش عالی و خارج از حوزه تخصصیام بوده است که مطالعه کردم.
وی افزود: این کتاب ترجمهای از کتاب صداقت دانشگاهی چارلز لیپسون است که درباره ارجاعدهی و سرقتهای علمی مطالبی ارائه کرده و بحث دستیابی به موفقیتهای علمی دانشگاهها را مطرح میکند. همچنین در حوزه مسائل دانشجویی کتابهایی با موضوع مسائل اجتماعی دانشگاهها برایم در اولویت است.

رئیس دانشگاه الزهرا(س) همچنین درباره فعالیت این دانشگاه در نمایشگاه کتاب امسال گفت: امسال دانشگاه الزهرا(س) مانند سالهای گذشته در نمایشگاه کتاب و با ارائه بیش از ٨٠ عنوان کتاب که نزدیک به ٣٠ عنوان کتاب چاپ سال ٩٧ است حضور جدی و فعالی دارد. موضوعات کتابها روانشناسی، علوم تربیتی، تربیت بدنی، مشاوره و راهنمایی، فقه و اصول، ادبیات فارسی، علوم پایه، فیزیک، شیمی، هنر و موضوعات و رشتههایی است که در گروههای آموزشی دانشگاه وجود دارد.
نشانی غرفههای ناشران دانشگاهی در نمایشگاه کتاب
علاقهمندان دانشگاهی هم برای دسترسی به غرفههای ناشران دانشگاهی در نمایشگاه کتاب به نشانیهای زیر مراجعه کنند:
غرفه انتشارات دانشگاه تهران در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن F ۳، غرفه ۶ و در بخش ناشران عمومی؛ شبستان، راهرو ۹
غرفه انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن F ۳ غرفه ۲۳ و در بخش ناشران عمومی؛ راهروی ۲۳ غرفه ۴۶۷
غرفه انتشارات دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن F ۴ راهروی ۱ غرفه ۹
غرفه انتشارات دانشگاه الزهرا(س) در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن F ۳ غرفه ۹
غرفه انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن شماره ۴ غرفه ۳
غرفه انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن F ۴ غرفه یک و ۲
غرفه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در بخش ناشران دانشگاهی؛ سالن F۲، غرفههای ۵ و سالن ناشران عمومی راهرو ۲۱ غرفه ۵۷۴
یادآوری میشود، سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از ۴ تا ۱۴ اردیبهشتماه از ساعت 10 تا 20 در مصلی امام خمینی(ره) برپا است.
انتهای پیام