
به گزارش
ایکنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جلسه دیدار رؤسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور و منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در محل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.
در آغاز این نشست که با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حسین سیمایی صراف، دبیر هیئت دولت و معاونان سازمان برنامه و بودجه و سایر وزارتخانههای مرتبط با رؤسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور که متشکل از ۱۵ پژوهشگاه و مرکز علمی است، تشکیل شد، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سالهای اخیر تلاش شده است که مراکز پژوهشی کشور به صورت گسترده و جدی به مسائل جاری و مشکلات کشور ورود پیدا کنند، گفت: توانمندی و ظرفیت پژوهشگاههای کشور بسیار بالاست و میتوانند بازوی فکری قوی در کنار بخش اجرایی کشور باشند.
همچنین دبیر مجمع پژوهشگاههای ملی کشور گزارشی از دستاوردها و ظرفیتهای ۱۵ پژوهشگاه کشور ارائه کرد و گفت: در سال ۹۷ تعداد اعضای هیئت علمی این پژوهشگاهها ۷۸۸ نفر، تعداد شرکتهای دانشبنیان زیرمجموعه آنها ۱۰۶ عدد، تعداد طرحهای فناورانه ۱۷۹ طرح، تعداد قراردادهای جاری ۳۴۱ عدد و تعداد مقالات علمی ۳۱۶۱ مورد بوده است.
در این جلسه رؤسای ۱۵ پژوهشگاه کشور به معرفی حوزه فعالیت و دستاوردهای خود پرداختند و از آمادگی برای همکاری با دستگاههای اجرایی و صنایع کشور در دو رفع نیازهای آنان خبر دادند.
مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم هم به معرفی پژوهشگاهها و مهمترین دستاوردهای آنها پرداخت و در تکمیل رؤسای پژوهشگاهها به تبیین ظرفیتهای علمی مربوطه اشاره کرد.
در ادامه حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، اتاق فکر فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری است و این مأموریت را در شش گروه پژوهشی مطالعات آیندهنگر، مطالعات علم و فناوری، ارتباطات و فضای مجازی، مطالعات فرهنگی، مطالعات زنان، مطالعات اجتماعی و بهرهگیری از ظرفیت علمی سایر مراکز علمی کشور به انجام میرساند.
وی ضمن تأکید بر در دستور کار بودن بررسی ابعاد اجتماعی و فرهنگی فناوریهای نوین، هوش مصنوعی، Nbics و مباحث بین رشتهای به نقش اساسی پژوهشکده در ترویج حوزه بین رشتهای در کشور و تدوین ٢٣٠ برنامه درسی بین رشتهای در سالیان گذشته اشاره کرد.
میرزایی ضمن درخواست حمایت معاون علمی و فناوری رئیسجمهور از پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی علم و فناوری به تشریح برگزاری 10 دوره جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی و وجود دبیرخانه دائمی آن از بدو تأسیس تاکنون در پژوهشکده به عنوان ذخیره بزرگ علمی و نخبگانی کشور به عنوان یکی از فعالیتهای پژوهشکده پرداخت.
گفتنی است مجمع پژوهشگاههای ملی دارای 15 عضو به شرح زیر است؛ سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، پژوهشگاه دانشهای بنیادی، پژوهشگاه رنگ، پژوهشگاه بینالملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، پژوهشگاه هوا و فضا، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی و پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
اعضای این مجمع پیش از این دیدار، با رئیس مجلس شورای اسلامی و تعدادی دیگری از مسئولین اجرایی دستگاههای کشور نیز دیدار و گفتوگو و تبادل نظر داشتهاند.
انتهای پیام