کد خبر: 3854114
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶
رفیعی‌فر بیان کرد:

تربیت سفیران سلامت در خانواده‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری

گروه سلامت ــ مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها از حقوق افراد جامعه است، گفت: این امر از طریق ارتقای سطح سواد سلامت جامعه و مسئولیت‌پذیری مردم و دولت محقق می‌شود.

تربیت سفیران سلامت در خانواده‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماریشهرام رفیعی‌فر، مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با تأکید بر اینکه سلامت از جمله حقوق اولیه تمام افرادی است که در یک کشور زندگی می‌کنند، اظهار کرد: این حق فقط با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم تأمین نمی‌شود و مردم نیز باید مسئولیت بپذیرند و سالم زندگی کنند.
 
سطح سواد سلامت جامعه افزایش پیدا کند
 
وی با بیان اینکه مسئولیت‌پذیری مردم با مراجعه به موقع و آگاهانه به مراکز و افراد موجه برای حفظ سلامت بدون نیاز به خدمات دارویی و درمانی تجهیزات پزشکی پیشرفته محقق می‌شود، تصریح کرد: برای این‌ ‎کار باید سطح سواد سلامت جامعه افرایش پیدا کند، سواد سلامت به معنی قدرت نقد، تحلیل و به کار بستن اطلاعات جذب شده افراد و استفاده از آن برای حفظ سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی جامعه است.

رفیعی‌فر ادامه داد: برای اینکه مردم بتوانند بر اساس سواد سلامت خود انتخاب‌های مناسب داشته باشند، دولت هم باید از مردم حمایت کند و محصولات سالم و کم‌هزینه را در اختیار مردم قرار دهد. همچنین در کنار تمام امکانات دولتی فراهم شده وزارت بهداشت سعی دارد سطح سواد سلامت مردم را از طریق تدوین راهنما‌های خود مراقبتی و آموزش این‌ها به افراد در مراکز بهداشتی و درمانی و مدارس افزایش دهد.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با پرداختن به پوشش مناسب بهداشت و پیشگیری در روستا‌های کشور، اظهار کرد: در حال حاضر، شهر‌های زیر 20 هزار نفر همانند روستا‌ها پوشش بهداشتی وسیعی دارند، در شهر‌های بزرگ هم با استفاده از رسانه‌های جمعی و با همکاری بین بخشی وزارت بهداشت و نهادهایی، چون وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فناوری سعی داریم جمعیت باسواد‌تری از لحاظ سطح سلامت جامعه داشته باشیم.

تربیت سفیر سلامت در خانواده‌ها
 
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری در برنامه‌های کنونی وزارت بهداشت، گفت: با تأکید وزیر بهداشت، قرار است در هر خانواده یک فرد به عنوان سفیر سلامت مورد آموزش قرار داده شود و برای این آموزش مهمترین مفاد سلامت در قالب راهنما‌های خود مراقبتی در اختیار افراد قرار داده شود تا هم از ابتلا به بیماری اعضای خانواده پیشگیری شود و هم اینکه این سفیران بتوانند برخی درمان‌ها و کمک‌های اولیه را تا پیش از درمان‌های تخصصی در خانواده‌ها انجام دهند. همچنین قرار است، یکسری از آموزش‌ها در خصوص مراقبت‌های مادام‌العمر برای افراد کم‌توان و ناتوان در خانواده‌ها به این سفیران سلامت آموزش داده شود.

وی یکی از شعار‌های وزیر بهداشت را «هر خانه یک پایگاه سلامت» بیان کرد و افزود: منظور این است که هر فرد در خانواده مهارت و دانش کافی برای مراقبت از خود و اعضای خانواده خود را داشته باشد و امیدواریم هر خانواده ایرانی با سواد و آموزش لازم بتواند در ارتقای سلامت جامعه ایفای نقش کند.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم آموزش مخاطرات سلامت برای پیشگیری از ابتلا به بیماری افراد، ابراز کرد: در راهنمای خود مراقبتی که از سوی وزارت بهداشت تدوین شده است، به مخاطرات سلامت که محسوس نیستند پرداخته شده است؛ این‌ها مجموعه‌های جدیدی از اولویت‌های آموزشی وزارت بهداشت در امر پیشگیری است، که در پایگاه اینترنتی دفتر ارتقای آموزش بارگذاری شده و در اختیار مراکز دانشگاهی نیز قرار می‌گیرند. همچنین کتابچه‌هایی نیز شامل کمک‌های اولیه، تغذیه سالم، پیشگیری از افسردگی و سلامت روان نیز در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرند.
انتهای پیام
captcha