
به گزارش
ایکنا؛ هفته پژوهش و فناوری سال جاری از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه، در کشور برگزار خواهد شد. بر این اساس و طبق نامگذاری روزهای هفته، روز شنبه ۲۳ آذرماه، نخستین روز این هفته با عنوان «پژوهش و فناوری: مدرسه، دانشگاه و جامعه» نامگذاری شده که در این روز مراسم زنگ پژوهش، تقدیر از دانشآموزان نمونه و بازدید از دانشگاهها، صنایع و مراکز تولیدی انجام خواهد شد. ۲۴ آذرماه، دومین روز هفته پژوهش و فناوری است که با عنوان «پژوهش، فناوری و توسعه ملی» نامگذاری شده و برنامههایی از سوی دستگاههای اجرایی با رویکرد توسعه ملی در این روز برگزار میشود.
همچنین سومین روز این هفته، ۲۵ آذرماه است و «گام دوم در پژوهش و فناوری» نام دارد و برگزاری مراسم هفته پژوهش و فناوری توسط دستگاههای اجرایی با رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب برگزار میشود. ۲۶ آذرماهريال نیز با عنوان «پژوهش، فناوری و رونق تولید» نامگذاری شده است و افتتاح بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار و همچنین تجلیل از پژوهشگران، کارآفرینان، ایدههای برتر و استانهای برتر انتخاب شده از برنامههای این روز خواهد بود.
برای روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه، که مصادف با پنجمین روز هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه است، عنوان «پژوهش، فناوری و اثربخشی اجتماعی» انتخاب شده و ۲۸ آذرماه و ششمین روز این هفته با عنوان «پژوهش، فناوری، مشارکت ملی» نامگذاری شده است. در آخرین روز هفته پژوهش که روز جمعه ۲۹ آذرماه است، آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.
توجه به شعار سال در گرامیداشت هفته پژوهشعبدالساده نیسی، دبیر ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری و مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با
ایکنا؛ درباره سازوکار نامگذاری روزهای این هفته و هدف از برگزاری نمایشگاه، اظهار کرد: نامگذاری روزهای هفته پژوهش و فناوری، براساس شعار سال است و بر این اساس، برنامههای متعددی از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم تبیین میشود. براساس برنامهریزیهای به عمل آمده، نمایشگاهی برای عرضه و تقاضای فناوری با حضور شرکتهای دانشبنیان و مراکز پژوهش و فناوری برگزار خواهیم کرد.
تولید فناوری مورد نیاز شرکتها از سوی پژوهشگران
وی با تأکید بر اینکه تلاش کردهایم شعاری که برای نمایشگاه هفته پژوهش انتخاب میشود در حد شعار باقی نماند، ادامه داد: سال گذشته این نمایشگاه برگزار شد و همه شرکتهایی که نیازمند فناوری برای تولید بودند، نیازهای خود را ارائه کردند و شرکتهای دانش بنیان بر اساس این نیازها، اعلام میکردند که میتوانند فناوری مورد نیاز شرکتهای مربوطه را بسازند.
نیسی افزود: یکی از روزهای هفته پژوهش و فناوری، گام دوم در پژوهش و فناوری نامگذاری شده است. در بیانیه گام دوم انقلاب بر موضوع پژوهش و فناوری تأکید شده و یکی از سرفصلهای آن اختصاص به این حوزه دارد. تلاش شده با همکاری پژوهشگاه نیروی انتظامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم که در این نمایشگاه حضور مییابند به بیانیه گام دوم پرداخته شود. همایشی نیز در پایان سال جاری به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار خواهد شد که پیش نشستهای این همایش در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری برگزار میشود.
اعطای یارانه به فناوریهای تولیدشده بومی
وی با اشاره به هدف برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: تلاش ما این است که از ظرفیت پژوهش و فناوری کشور استفاده کنیم. به همین منظور به شرکتهای دانش بنیانی که بتوانند فناوریهای مورد نیاز کشور را که تا کنون به صورت وارداتی مورد استفاده شرکتها مورد استفاده قرار میگرفته، تولید کنند و قابل رقابت با محصول خارجی باشد، یارانه فناوری اعطا میکنیم. سال گذشته هم در این زمینه اقداماتی انجام دادیم. فراهم سازی زیرساختها برای ارتباط شرکتهای دانش بنیان با دستگاهها و نهادهای مختلف، مهمترین و اصلیترین هدف برگزاری این نمایشگاه است.
علوم انسانی، مورد نیاز سایر علوم است
دبیر ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری همچنین در پاسخ به این پرسش که حضور پژوهشگران و پژوهشگاههای علوم انسانی در کنار سایر علوم(فنی، مهندسی، پایه و پزشکی) در این نمایشگاه، با چه هدفی انجام میشود و اساساً چه نیازی است که این حوزهها در کنار یکدیگر در یک فضا قرار گیرند و به ارائه دستاوردهای خود بپردازند، گفت: در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری، تمام پژوهشگاهها و دانشگاههای حوزه علوم انسانی در یک سالن جای میگیرند و برنامههای خاص خود و برگزاری نشستهای تخصصی حوزههای مختلف علوم انسانی را پیگیری خواهند کرد. در کنار هم قرار گرفتن دستاوردهای علوم انسانی با سایر دانشها و علوم در یک نمایشگاه، نوعی فرصت است. اگر بخواهیم روزی در طول سال را به علوم انسانی اختصاص دهیم مطلوب است، اما نباید این علوم را جدا از هم بدانیم، علوم انسانی باید در کنار سایر علوم باشد. سایر علوم به علوم انسانی نیاز دارند و همدیگر را تکمیل میکنند و به یکدیگر وابسته هستند.
انتهای پیام