به گزارش ایکنا، هجدهم اسفندماه سال ۱۳۷۱، با تأسی به تأکید مقام معظم رهبری درباره اهمیت مسجدمحوری در جامعه اسلامی و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهال کوچکی به نام کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور غرس شد که امروز به درختی تنومند و یکی از ارکان فرهنگی و هنری کشور تبدیل شده است.
۲۴ هزار کانون فرهنگی هنری در شهر و روستاهای در ۳۰ استان کشور، به مثابه یک سازمان مردمنهاد مذهبی هستند که گاه با حداقل امکانات، بیشترین میزان همدلی و مشارکت اجتماعی منطبق با اهداف دینی را در محله خود رقم میزنند. امروز بیش از هر زمان دیگر، ضرورت تقویت فعالیتهای مذهبی مردمنهاد که بدون وابستگی به بودجههای دولتی، در راستای خدمات اجتماعی فعالیت کند، احساس میشود.
کانون مدینةالنبی(ص) در منطقه 1 شیراز، از این نمونه کانونهاست که توانسته با کمترین اتکا به بودجه دولتی و با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی، نبض فرهنگی و مذهبی محله خود را به دست گیرد و علی رغم در اختیار داشتن فضایی محدود، دهها دانشآموز را از خدمات فرهنگی و ورزشی خود بهرهمند میسازد.
صدیقه سادات میرصادقی، مسئول خواهران و مدیر مؤسسه قرآنی این کانون، در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: این کانون در اوایل دهه 80 با رهنمودها و حمایتهای آیات عظام بهجت و بهاءالدینی در منطقه 1 شیراز، ذیل مسجد مدینةالنبی(ص) ایجاد شد، علی رغم اینکه فضای مسجد چندان بزرگ نیست و فضای فیزیکی محدودی نیز در اختیار کانون قرار گرفته است، این کانون امروز از یک قرارگاه دانشآموزی، مؤسسه قرآنی و هیئت برخوردار است.
وی در پاسخ به این سؤال که چگونه با وجود کمبود فضا چنین ساختارهایی را در کانون خود ایجاد کردهاند، گفت: با برنامهریزی و تعیین ساعت دقیق برای هرکدام از فعالیتها، محیط کانون همواره زنده و پویاست، آنچنانکه در هفته حدود دو هزار و 500 دانشآموز به کانون رفت وآمد دارند و بسیاری از آنان علاوه بر بهرهمندی از برنامههای فرهنگی، با رغبت خود در نماز جماعت مسجد شرکت میکنند. یعنی برنامههای فرهنگی کانون موجب جذب آنان به نماز و معنویات شده است.
این فعال فرهنگی ابراز کرد: قرارگاه دانشآموزی در طول تابستان به برگزاری فعالیتهای اردویی، ورزشی، کلاسهای احکام، خوشنویسی و .... اقدام میکند و در طول سال تحصیلی برای دانشآموزان، کلاسهای تقویتی و رفع اشکال در دروس مختلف برگزار میکند، مدارس محله با کانون ارتباط گرفتهاند و در آخر هر سال تحصیلی تمایل دارند جشن اعطای کارنامه را در کانون ما برگزار کنند. همچنین در ماه مبارک رمضان، ماه محرم و نیمه شعبان، برنامههای ویژه و خیابانی به همت کانون در محله انجام میگیرد و با استقبال فراوان مردم مواجه میشود.
میرصادقی به فعالیتهای جهادی کانون مدینةالنبی(ص) اشاره کرد و گفت: بچههای کانون در روزهای اخیر به مدت سه روز در محیط استریل به تولید ماسک(کشزنی برای پد اولیه) اقدام کردند اما متأسفانه احتکار مواد اولیه بهداشتی در شهر بیداد میکند و دیگر نتوانستیم ادامه دهیم، یکی از رویکردهای جهادی کانون ترمیم منازل فرسوده و تهیه جهیزیه برای نوعروسان است که آخرین مورد آن، ماه گذشته در یکی از روستاهای اطراف شیراز برای یک خانواده نیازمند محقق شد.
وی در پاسخ به این سؤال که هزینههای این حجم از برنامهها چگونه تأمین میشود، اظهار کرد: به دلیل وجود تعداد بالای کانونها در کشور، سهم هر کدام از آنها از بودجه دولتی، رقم ناچیزی است اما با بهرهگیری از ظرفیت مردمی و خیران کارهای بزرگی میتوان انجام داد، اگر مردم در یک محله به شما اعتماد کنند و تأثیر کانون را در تربیت و رشد فرزندانشان ببینند، حتماً کمک میکنند. در این میان نباید نقش مربیان کانون(حدود 40 خانم و 50 آقا) را نادیده گرفت که با روحیه جهادی و فی سبیلالله به فعالیت در کانون مشغولاند.
این فعال فرهنگی با تحسین سامانه «فهما» که به منظور ثبت فعالیت کانونها و امتیازدهی به آنان راهاندازی شده است، ادامه داد: این سامانه کمک میکند تا در سالهای آینده، کانونهای فعال از حمایتهای مالی بیشتری بهرهمند شوند و نظم بهتری پیدا کنند، کانون مدینةالنبی(ص) در حال حاضر امتیازی حدود 12 هزار در سامانه فهما کسب کرده است که سال آینده بیشتر هم میشود.
وی به ارتباط خوب دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد در استان فارس با کانون مدینةالنبی(ص) اشاره کرد و افزود: این عزیزان اگر چه بودجه مالی در اختیار ندارند، اما توجه خوبی به ما دارند و برنامهها را پیگیری میکنند، همچنین مسئولیت هماهنگی 20 کانون دیگر را در منطقه 1 شیراز به ما سپردهاند، همه باید کمک کنیم تا کانونها فعال باشند زیرا در سالهای اخیر بسیاری از کانونهای شیراز به علت مشکل مالی و کمبود نیرو تعطیل شدند. خدا را شاکریم که آیتالله دژکام، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز از کانون مدینةالنبی(ص) حمایت میکنند و حاج آقای ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز به کانون ما کمک میکنند، ایشان برای حضور در یکی از برنامههای فرهنگی کانون، به دعوت ما و به همراه خانواده، به شیراز آمدند و مقداری کمک مالی نیز به مجموعه انجام دادند.
انتهای پیام