کد خبر: 3892575
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۵

نگاهی به 3 دهه فعالیت دارالقرآن الکریم کمشچه شهرِ نان ایران

کُمشِچِه شهری در بخش حبیب‌آباد از شهرستان برخوار استان اصفهان است. دارالقرآن الکریم این شهر از سال 1366 به همت جوانان انقلابی به منظور تربیت نیروهای مؤمن و علاقه‌مند به قرآن، فعالیت خود را آغاز و تاکنون موفق به تربیت قرآنی سه نسل در این شهر شده و از کمک‌های مردمی برای توسعه روزافزون خود بهره‌مند شده است.

به گزارش ایکنا؛ دارالقرآن الکریم شهر کُمشِچِه با مدیریت مهدی نادی با هدف تربیت نیروهای متدین و مؤمن قرآنی فعالیت خود را آغاز کرد. کمشچه، شهری در بخش حبیب‌آباد از شهرستان برخوار استان اصفهان است.

در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی، جلسات سنتی قرآن صرفاً در منازل اهالی برگزار می‌شد، البته همچنان به این شیوه نیز ادامه دارد.

این مرکز از سال 1366 فعالیت خود را آغاز و در سال 1376 مجوز فعالیت خود را از سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کرد.

نخستین کلاس آموزش قرآن این مرکز به تعداد 80 نفر در مسجد جامع کمشچه آغاز شد. این دوره آموزشی با استقبال اهالی شهر ادامه پیدا کرد به طوری که با همکاری آموزش و پرورش از پتانسیل مدارس برای برگزاری کلاس‌ها ویژه آقایان و بانوان استفاده شد.

در سال 69 به دلیل افزایش تعداد کلاس‌ها، فعالیت قرآنی کمشچه با کمبود معلم قرآن روبه‌رو شدند و به همت امام جمعه و نماينده ولی فقيه وقت مرکز بخش دولت‌آباد برای تأمین این نیاز نخستین دوره تربیت معلم قرآن برگزار شد. در ابتدای کار، سازمان تبلیغات اسلامی، حمایت‌هایی مالی و معنوی در راستای پیشرفت مؤسسه را ارائه کرد که در روند آموزش قرآن بسیار مؤثر بود.

با توجه به اینکه مؤسسه، مکان ثابتی نداشت، بنابر این اعضا به فکر تهیه و خریداری قطعه زمین شده و با همت مردم و خیرین و بدون هیچ حمایت دولتی از سال 1375 فعالیت ساخت و ساز فاز نخست آن آغاز شد.

پس از احداث فاز اول دارالقرآن، علاوه بر کلاس‌های آموزش عمومی و تخصصی قرآن، کارگاه‌های تربیت مربی روخوانی و روان‌خوانی، تربیت مربی ویژه کودک، آموزش سبک زندگی، مشاوره‌های خانوادگی و ازدواج، و غیره برگزار شد.

شهر کمشجه
از سال 1368، دارالقرآن الکریم شهر کمشچه، هر سال اقدام به برگزاری محفل قرآنی کرد و در این مراسم معنوی از قاریان ممتاز به منظور هر چه باشکوه‌تر شدن این محافل از جمله قاریان بین‌المللی مانند احمد ابوالقاسمی، مهدی قره‌شیخلو، سیدمحسن خدام‌حسینی، قاسم مقدمی، مهدی عادلی دعوت، همچنین در سال 1398 محفل نورانی با حضور سیدجواد حسینی برپا شد. همچنین حضور حافظان، گروه‌های هم‌خوانی و تواشيح در محافل قرآنی شهر و روستاهای اطراف از دیگر امتیازاتی بود که باعث جذب عموم مردم به سمت قرآن شد.

یکی از مهمترین فعالیت‌های این مؤسسه، برگزاری محفل انس با قرآن ماه مبارک رمضان سال 1394 با حضور قاری مصری «عبدالناصر حرک» در مصلای نماز جمعه کمشچه بود که با استقبال پرشور همراه شد. دارالقرآن الکریم شهر کمشچه با حمايت دارالقرآن الكريم سازمان تبليغات اسلامی فعاليت‌های خود را گسترده‌تر کرد و در سال‌های 71 تا 76 با طی کردن يك دوره طلايی، بزرگترين خدمات قرآنی را به نسل جوان منطقه و پنج روستای دیگر ارائه داد به طوری که می‌توان پس از گذشت دو دهه يعنی بيست سال از تأسيس اين مرکز قرآنی، جوانان این منطقه را با قرآن و آیات الهی آشنا کند.

با توجه به فعالیت‌های این مؤسسه، این شهر به عنوان یک شهر پیشگام در عرصه فعالیت‌های قرآنی در استان اصفهان شناخته و مورد توجه اساتید و اهالی قرآنی قرار گرفت.

 دارالقرآن الکریم شهر کمشجه/  جوانان انقلابی پیشگام تاسیس دارالقرآن الکریم شهر کمشجه
دارالقرآن الکریم شهر کمشچه از سال 1394 همه برنامه محافل قرآنی را فیلمبرداری و ضبط کرده است و به عنوان فعالیت، در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.

در ادامه این گزارش به برخی دیگر از برنامه‌های این مرکز اشاره می‌شود.

آموزش‌های عمومی قرآن شامل روخوانی، روان‌خوانی و تجوید، تفسیر، ترجمه و مفاهیم قرآن، علوم قرآنی، تفسیر موضوعی قرآن، احکام، آموزش‌های تخصصی قرآن، تجوید سطح عالی، صوت و لحن، ترتیل، آموزش نغمات، آموزش تخصصی قرائت قرآن ویژه نوجوانان پسر، آموزش‌های هنری مانند آموزش خط تحریری، خوشنویسی و نقاشی، کلاس‌های کمک آموزشی شامل آموزش زبان انگلیسی، کامپیوتر، آموزش دروس در تمام مقاطع تحصیلی از جمله فعالیت‌های این مؤسسه است.

هزاران جلد قرآن و كتاب‌های دينی به صورت اهدايی و جايزه به واسطه اين مؤسسه در بين خانواده‌ها توزيع شده و ده‌ها اردوی زيارتی، سياحتی با حضور هزاران شركت‌كننده به منظور تشويق و ترغيب قرآن‌آموزان ساماندهی شده است. دارالقرآن الکریم شهر كمشچه در حوزه سلامت نیز ورود کرده است و آموزش‌هایی مانند مشاوره فردی، مشاوره خانواده و روابط زوجین، برگزاری کارگاه‌های متنوع روانشناسی، بهبود یادگیری، دوره‌های رنگین کمان با رویکرد افزایش هوش شناختی هیجانی، کلاس‌های شادمانه شامل مهارت‌های خواندن و نوشتاری ویژه کلاس اول ابتدایی را برگزار کرده است.

مؤسسه دارالقرآن الکریم شهر کمشچه هم اکنون دارای یک مرکز پیش‌دبستانی با تعداد 70 نونهال و یک مدرسه ابتدایی با سه کلاس اول، دوم و سوم و مجموعاً 46 دانش‌آموز است.

 دارالقرآن الکریم شهر کمشجه/  جوانان انقلابی پیشگام تاسیس دارالقرآن الکریم شهر کمشجه

افتخارات مؤسسه دارالقرآن کمشجه

اجرای طرح شناسایی و آموزش استعدادهای نوجوان قرآنی که در مقطعی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان طرح استعدادهای درخشان قرآنی نام‌گذاری شده بود از دیگر فعالیت‌های مؤسسه دارالقرآن شهر کمشچه است که هم اکنون تعداد 30 نفر در این طرح مشغول به آموزش تلاوت قرآن و تقلید از قراء مصری چون، استادان مصطفی اسماعیل، عبدالباسط، محمد صدیق منشاوی و شحات محمد انور هستند.

همچنین شرکت این استعدادهای قرآنی در برنامه تلویزیونی شبکه قرآن و معارف سیما با نام «اسرا» بسیار چشمگیر بوده و در سال 96 یک نفر، در سال 97 شش نفر و در سال 98 هفت نفر برای شرکت در مراحل مختلف این برنامه پذیرفته شده و به اجرای تلاوت پرداختند.

 دارالقرآن الکریم شهر کمشجه/  جوانان انقلابی پیشگام تاسیس دارالقرآن الکریم شهر کمشجه
مشکلات مالی برای توسعه و تکمیل ساختمان دارالقرآن یکی از مسایل مهمی است که با توجه به کمک‌های نقدی و غیر نقدی مردم برای تکمیل ساختمان مؤسسه، هنوز نیازمند حمایت خیران است. دارالقرآن الکریم در زمینه آموزش حفظ قرآن به دلیل نبود اساتید چندان فعالیت نداشته که امید است بتوان در سال‌های آینده این ضعف مؤسسه را حل کرد.

دارالقرآن الکریم کمشچه در خیابان رسالت، کوچه پاکدل واقع شده است.

گزارش از سمیه عیادی
انتهای پیام
captcha