چندسالی است که سیمای جمهوری اسلامی ایران برنامهای به نام «محله گل و بلبل» که امروز از آن با عنوان «بچه محل» نام برده میشود، به روی آنتن میبرد که تولید آن بسیار پرزحمت است و دستاندرکاران آن نیز تمامی تلاش خود را مصروف دارند تا این برنامه پرمحتوا که ویژه گروه سنی کودک است، مورد قبول قرار گیرد.
اما نکتهای که در این رابطه لازم به تذکر بود، این است که ما چرا محلهای را برای بچهها و فرزندان خود ترسیم میکنیم که در آن جایگاهی برای ارتباط با خدا وجود ندارد؟ در این برنامه فضایی را برای فرزندان و کودکان فراهم میکنیم که هیچ نقطه اتصالی با خدا ندارد و یا اگر دارد، مرتبط با مسجد نیست.
اگر قرار است که به سمت اجرای گام دوم انقلاب اسلامی حرکت کنیم، باید به فکر احیای مسجد باشیم؛ چراکه گام اول انقلاب را مسجد و مسجدیها برداشتند، لذا باید محوریت فعالیتها را به سمت مسجد ببریم تا دوباره مسجد، قلب تپنده جامعه باشد.
قطع به یقین، نسل جدید باید با فضای مسجد آشنا باشد تا بتواند در مسیر تحقق گام دوم انقلاب گام بردارد؛ چراکه نظام تربیتی مسجد از ساختار نانوشتهای برخوردار است که نمی توانیم آن را در قالب یک مکتب و آموزشگاه به فرزندان خود منتقل کنیم.
مواردی همچون همدلی، ایثار، خدمت، کمک مؤمنانه و ... از جمله مسائلی هستند که تنها در اماکنی مانند مساجد مشاهده میشود و اگر امروز در کشور شاهد هستیم که ما توانستیم با وجود همه تحریمها و بحرانها و محدودیتها در برابر ویروس کرونا خوب عمل کنیم، برگرفته از فرهنگ مسجدی ماست و گروههای جهادی از مساجد و هیئتها، وارد میدان شده و از سرعتگیری انتقال ویروس در کشور جلوگیری کردند.
این مسئله یعنی اینکه اگر بخواهیم برای آینده کشور برنامهریزی کنیم، نباید در این رابطه غفلت ورزیم. البته انتقاد بنده در این زمینه از نوع نقد دوطرفه است. علاوه بر اینکه سازمان صدا و سیما را به عنوان مرجع رسانهای کشور میشناسم و معتقدم که به فرموده امام راحل(ره) باید یک دانشگاه باشد و در تولید و تهیه تمامی برنامهها دقت لازم را به خرج دهد، از طرف دیگر نیز نقدی به مسجدیها وارد است و آن اینکه چرا در حوزه مسجد و فعالیتهای مؤمنانه خود نگاه هنری و رسانهای به فعالیتها ندارند. چرا امروز ما نویسنده، کارگردان، عوامل برنامهساز و تهیهکننده مسجدی نداریم؟
ما به عنوان بچههای مسجدی باید بیشتر همت کنیم تا محتوای غنی مسجد را به یک ساختار قابل ارائه برای کودکان تبدیل کنیم تا بتوانند با این مطالب به خوبی ارتباط برقرار کنند. امیدوارم که حرکت در این مسیر که هماکنون از سوی برخی نهادها نیز آغاز شده ولی قطعاً در شأن مساجد ما نیست، باعث شود تا فرهنگسازی عملیات رسانهای در مساجد شکل گیرد.
مهدی حاجی، مجری برنامههای معارفی صدا و سیما
انتهای پیام