کد خبر: 3913591
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۳
آیت‌الله عابدی:

عرفان حسینی به معنای خیرخواهی برای همگان است

رئیس همایش عرفان و حماسه حسینی با بیان این که جمع عرفان، حماسه و امام حسین(ع) نکات مهمی را به دست می‌دهد، گفت: عرفان حسینی یعنی این که انسان علاوه بر وابسته نبودن به دنیا، به مردم و اهل دنیا خدمت کند و خیرخواه دیگران باشد.

عرفان به معنای خیرخواهی برای همگان است

به گزارش ایکنا، آیت‌الله احمد عابدی، شامگاه چهارشنبه، ۸ مرداد، در افتتاحیه همایش بین‌المللی «عرفان و حماسه حسینی» که از سوی بنیاد بین‌المللی اربعین در مجمع وارث الانبیاء قم برگزار شد، با بیان این که همه باید آمادگی رفتن از دنیا را داشته باشیم، گفت: هر کس این طور باشد از هیچ چیزی حتی مرگ نمی‌ترسد.

رئیس همایش عرفان و اربعین حسینی با تأکید بر اینکه حماسه صرفاً به معنای جنگ و مبارزه نیست، افزود: حماسه این است که انسان در همه کار‌ها خدا را حاضر و ناظر بداند و وقتی این طور شد خلق خدا در برابر او موجب خوف و ترس و واهمه نمی‌شوند.

آیت‌الله عابدی با اشاره به عرفان ابراز کرد: عرفان به دو مسئله وابسته است که اگر کسی این دو مسئله را یاد بگیرد، عارف است؛ اول این که توحید چیست و دوم این که موحد کیست؟ به عبارت دیگر هرکس حقیقت توحید را بیابد و معنای ولایت یا انسان کامل را درک کند، عارف است.

وی در ادامه بیان کرد: دعای عرفه که سنبل عرفان است یا دعای ۴۷ صحیفه سجادیه نیز به این مسئله اشاره دارد و وقتی گفته می‌شود مقام عرفانی سیدالشهدا(ع)، یعنی بالاترین خداشناس خود اهل بیت(ع) هستند و ما نیز در این همایش می‌خواهیم خدا را در پرتو اعمال و گفتار امام حسین(ع) بشناسیم، همچنان که به قول یک عالم بزرگ دین، اولیاء خدا تمام حرکات و رفتارشان، توحید را نشان می‌دهد.

آیت‌الله عابدی با اشاره به این که دعای عرفه امام حسین(ع) یک دعای توحیدی و خداشناسی است، گفت: این که موحد کیست؟ در دعای ۴۷ صحیفه سجادیه تبلور پیدا کرده و تجلی یافته است؛ اما باید بدانیم سه کلمه حماسه و عرفان و امام حسین(ع) وقتی با هم ترکیب می‌شود نکات مهمی به دست می‌دهد.

وی بیان کرد: امام حسین(ع) در روز عاشورا و اصحاب ایشان چگونه عرفان را نشان دادند؟ اولا ایشان وابسته به دنیا نبودند، ولی در عین حال برای مردم خدمت می‌کردند، این که سیدالشهدا(ع) به بنی امیه و پیروان آن‌ها می‌فرماید: اگر دین ندارید، آزاد مرد باشید! یعنی انسان باید جوانمرد باشد؛ پس همین دستور به جوانمردی نشان دهنده عرفان ایشان است.

رئیس همایش عرفان و حماسه حسینی با تأکید بر این که جوانمرد و فتوت تنها بر افراد خاصی اطلاق می‌شود، گفت: در قرآن کریم حضرت آدم، حضرت ابراهیم و حضرت یوسف به عنوان جوانمرد یاد شده‌اند؛ یا در مورد امیرالمؤمنین(ع) می‌خوانیم «لافتی الا علی» که ایشان هم یک جوانمرد است.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: انسان همیشه باید نیاز و وابستگی خودش را به خدای متعال بیان کند، هم دعای عرفه و هم دعای ۴۷ صحیفه سجادیه پر از این گونه مضامین است؛ نفس این که انسان با خدا حرف بزند، چه این که دعا و حاجت انسان برآورده بشود یا خیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان این که عرفان حسینی یعنی انسان نسبت به همه بندگان خدا خیرخواه باشد و خوبی را برای همه عالم بخواهد، اظهار کرد: برای نمونه در شرایط فعلی که جهان درگیر یک ویروس منحوس شده است، فرد عارف کسی است که رفع این بیماری را نه از کشور خودش بلکه از تمام جهان از خدا بخواهد.

آیت‌الله عابدی در ادامه سخنان خود ضمن تقدیر از برگزارکنندگان همایش و شرکت اندیشمندان از ۱۰ کشور جهان بیان کرد: جا دارد از فرمایشات نورانی حضرت آیت‌الله جوادی آملی تقدیر و تشکر داشته باشیم که نکات مهمی را مطرح کردند.
انتهای پیام
captcha