کد خبر: 3935607
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲

شماره جدید «درس‌هایی از مکتب اسلام» منتشر شد

شماره 714 ماهنامه «درس‌هایی از مکتب اسلام» از سوی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) منتشر شد.

شماره جدید «درس‌هایی از مکتب اسلام» منتشر شد

به گزارش ایکنا، مطالب منتشر شده در این شماره شامل «دروغ‌های طرفداران دموکراسی»، «پاسخ به پرسش‌های قرآنی»، «گفت‌وگوی اعتقادی با یحی بن اکثم»، «سوره فجر و سرگذشت سه قوم ستمگر»، «سیره اقتصادی پیامبر رحمت»، «کارنامه سادات در شبه قاره هند»، «پاسخ به چهار پرسش تاریخی»، «شکوفایی تشیع»، «طلوع و افول سلسله خلفای اموی»، «میلاد پیامبر رحمت (شعر)»، «خاطره‌ای در مورد تألیف یک مقتل»، «میکروب‌های سودمند» و «رحلت عالم ربانی، آیت‌الله میرزا ابوالفضل علمایی(ره)» هستند.

در مطلبی با عنوان «سیره اقتصادی پیامبر رحمت(ص)» به قلم فرج‌الله فرج‌اللهی آمده است: پیامبر رحمت(ص) هر از گاهی که گذرش به بازار می‌افتاد به کارهای بازاریان و خریداران توجه و تذکرات و دستورات لازم را به آنان گوشزد می‌کرد؛ از جمله آنها احتکار اجناس بود که گاهی توسط برخی از بازاریان اجرا می‌شد و یا گاهی گزارش می‌دادند که فلانی احتکار کرده و مردم در مضیقه‌اند. آن حضرت در اینگونه موارد دستور می‌دادند اجناس احتکار شده را به میان بازار آورده و در برابر دید همگان قرار می‌دادند و به قیمت عادلانه می‌فروختند.

امام صادق(ع) فرمودند: یکبار در دوران پیامبر غله نایاب شد. مسلمانان نزد ایشان آمدند و گفتند: ای پیامبر غله نایاب شد و هیچ چیزی باقی نمانده مگر نزد فلانی، به او فرمان بده تا آن را به مردم بفروشد. پیامبر(ص) آن شخص را دید، حمد و ثنای خدا را به جا آرد و سپس فرمود: ای فلانی! مسلمانان گفته‌اند که غله نایاب شده جز مقداری که در نزد توست، پس آن را بیرون بیاور و هرگونه که می‌خواهی، بفروش و آن را در بند نکن.

همچنین امیرالمؤمنین(ع) در نامه‌ای به مالک اشتر نوشت: با این همه بدان که بسیاری از آنان (بازرگانان) در داد و ستد، بیش از اندازه تنگ‌نظر و سخت‌گیرند و بخل‌ورزی ناپسند دارند و به منظور سود بیشتر، کالا را احتکار می‌کنند و به میل خود برای کالاها قیمت‌گذاری می‌کنند و اینکار برای توده مردم، زیانبار است. پس آنان را از احتکار بازدار چراکه پیامبر خدا(ص) از آن منع می‌فرمود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: البته معلوم است که قیمت‌گذاری کمتر از قیمت عادلانه بر روی اجناس اگر با انگیزه‌های شیطانی و به خاطر نایاب شدن باشد و یا توسط بازرگانان به منظور بیرون راندن رقیب خود از صحنه باشد و کالای خود را به قیمت ارزانتر از قیمت عادلانه بفروشند اینکار قطعاً نکوهیده است؛ چنان‌که پیامبر گرامی اسلام(ص) چنین اشخاصی را از کارشان نهی می‌کرد و درباره کسانی‌که اجناس خود را به قیمت کمتر می‌فروختند و نیت پاداش از خدا را داشتند تشویق می‌کرد.

یادآور می‌شود، ماهنامه «درس‌هایی از مکتب اسلام» به صاحب‌امتیازی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و مدیرمسئول فرج‌الله فرج‌اللهی منتشر می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02537742384 تماس برقرار کنید.

انتهای پیام
captcha