به گزارش ایکنا؛ برنامه افق امروز، دوم اسفندماه با موضوع دستاوردهای حوزه آموزش قرآن در فضای مجازی و با حضور سیدجعفر صادقی، معاونت برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان دارالقرآن و حسین تقیپور، مدیرکل پژوهش و تولید محتوای سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.
در ابتدا سیدجعفر صادقی، معاون برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان دارالقرآن درباره دستاوردهای جدید در حوزه آموزش قرآن کریم، گفت: با توجه به تغییرات در سبک زندگی مردم طی سالهای اخیر و ورود تکنولوژی هوشمند در زندگی مردم و با توجه به اهمیت فضای مجازی در تمامی شئون زندگی مردم از جمله موضوعات آموزشی و فرهنگی، سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی از چند سال گذشته برنامهریزی در بستر فضای مجازی را شروع کرده بود تا از این ابزارهای نوین و مدرن برای بسط و توسعه فرهنگ قرآنی استفاده کند.
وی با تأکید بر اینکه شرایط پیش آمده از کرونا در یک سال اخیر موجب تسهیل و تسریع این اتفاقات شد، افزود: با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی در سه بخش آموزشی، خدمترسانی و تسهیلگری، سیستمهایی را طراحی کردیم که در حال حاضر تا حدودی پیادهسازی آنها تکمیل شده و میتوان ادعا کرد که سازمان دارالقرآن در این زمینه پیشرو است. اما هنوز رونمایی رسمی از این سامانه صورت نگرفته است و با توجه به گردهمایی رؤسای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی در این هفته، عملاً فاز بهرهبرداری از اینها را شروع کردیم و از فردا، سوم اسفندماه این خدمات آغاز میشود.
صادقی ادامه داد: بحثهای خدماترسانی و تسهیلگری این سامانهها رایگان است، اما آموزش مجازی قرآن با توجه به اینکه باید حتماً در چرخه اقتصاد فرهنگ نیز این امر اتفاق بیفتد و توجیهپذیر باشد و جزو وظیفه حاکمیتی سازمان (انجام صفر تا صد آن) نیست، هزینههایی را دارد تا این هزینهها موجب توسعه کار در فازهای بعدی شود. بنابراین باید کار توجیه اقتصادی داشته باشد.
معاون برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان دارالقرآن بیان کرد: سامانه آموزش مجازی شامل دو بخش است، بخش اول فعالیتها که به صورت استاندارد طراحی شده است که در آن از اساتید برتر استفاده شده است و برای عموم مردم قابل استفاده است و فاز دوم ارائه پنل به مؤسسات است که با توجه به تغییر رویکردها در سراسر دنیا در نظر گرفته و طراحی شده است. برای تمامی مؤسسات و تشکلهای قرآنی در این سامانه نقشه راه دیدیم تا از گردونه فعالیتهای آموزشی در سطح کشور حذف نشوند که بخشی از کارهای از سوی مؤسسات و تشکلها انجام میشود، اما در بخشی که نیاز به عدالت آموزشی است واسطهها را حذف میکنیم و به مزایای کار ورود پیدا میکنیم.
وی با اشاره به بهرهگیری از lms به عنوان یک مدل آموزشی در دنیا، افزود: البته مؤسسات به صورت جسته و گریخته، از این مدل آموزشی استفاده کردهاند، اما بحث مهم، بخش آموزشی است، چرا که سازمان دارالقرآن با پیشنه بحثهای آموزشی، باید در این عرصه پیشگام میبود.
صادقی ادامه داد: در حال حاضر، بیش از هزار نفر میتوانند به صورت آنلاین در سامانه lms.telavat.com باشند و بیش از 10 هزار کاربر نیز به صورت آفلاین میتوانند فیلمهای بارگذاری شده را دریافت کند.
وی با اشاره به وظایف حاکمیتی سازمان تبلیغات اسلامی که به دلیل اساسنامه مصوب دنبال میشود یا مطالبه سایر دستگاهها که از سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: در گذشته برخی از فعالیتها به صورت نیمههوشمند یا سنتی انجام میشد که در بحث سامانه خدماتی بود، اما در حوزه فعالیت قرآنی، سیستم منسجم و یکپارجه که بتواند تمام فعالیتها را پوشش دهد و ویژگیهایی داشته باشد که بتواند کارآیی این سیستمها را تأمین کند، نداشتهایم. حتی ستادها و شوراهای ملی داریم که موظفند هماهنگیهایی را بین دستگاههای مختلف انجام دهند و فعلاً فاقد اینگونه سامانه هستند. البته سامانههای بخشی و جزئی داریم.
صادقی با اشاره به اینکه خدمترسانی به حافظان قرآن اعم از ترویج حفظ قرآن به صورت تخصصی و عمومی و آزمون ارزیابی به صورت کلان سیستمی نبوده است، افزود: بنابراین خودمان را آماده ارائه این سیستمهای خدماتی دانستیم. سیستم آموزشی تسهیلگری و خدمترسان باهم ارتباط دارند، به گونهای که کارها اعم از صدور مجوز مؤسسات قرآنی و صدور مجوز خانههای قرآنی، ارزیابی و اعطای مدرک به حافظان قرآن، بحث نظارت بر چاپ و نشر قرآن و بحث رصد و ارزیابی فعالیتهای قرآنی در تمام کشور در نظر گرفته شده است و در این سیستم لینک شده است و این سیستمها آماده بهرهبرداری هستند. همچنین باید گفت در سامانه آموزشی براساس کد ملی، اطلاعات یکپارجه از افراد در دسترس خواهیم داشت.
در ادامه حسین تقیپور، مدیرکل پژوهش و تولید محتوای سازمان دارالقرآن الکریم در باره محتوای این سامانههای آموزشی، خدمترسانی و تسهیلگری، گفت: بخشی از آن به حوزه زیرساختها و پلتفرمها و نرمافزارهای آموزشی باز میگردد و بخش عمده این کار به محتوای آموزشی قرآن باز میگردد. آنچه که خلأ اصلی در این حوزه است، محتوای آموزشی متناسب با فضای مجازی و برخوردار از سیرآموزشی یکپارچه و منظم است.
وی با تأکید بر اینکه رونمایی رسمی از این سامانهها در آینده نزدیک انجام میشود، بیان کرد: حدود 150 ساعت فیلم آموزشی به صورت انیمیشن با گرافیک قابل قبول در حوزه قرآن و عترت تولید شد که در نظر داریم بالای هزار فیلم آموزشی در حوزه آموزشهای قرآنی و عترت برای علاقهمندان تهیه و تولید کنیم. در تقسیمبندی کلی، آموزشها پیرامون عمومی، تخصصی و کادر متخصص است که تربیت کادر متخصص نیز در بحث آموزشهای معرفتی و تربیتی و مهارتهای تربیتی است.
مدیرکل پژوهش و تولید محتوای سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به نشانی این سامانه یکپارچه آموزشی lms.telavat.com، افزود: اگر نتوانیم خودمان را با شرایط روز همراه ببریم، حذف خواهیم شد. شرایطی را ایجاد کردیم که عموم مردم و مؤسسات و دستگاهها و مجموعههای نیاز آموزش قرآنی خود را در بستر فضای مجازی با مراجعه به این سامانه برطرف کنند.
تقیپور با اشاره به ویژگیهای این سامانه آموزشی، گفت: در بحث سنی باید گفت خردسالان از مقطع دبستان یا هر فردی که توانایی روخوانی و روانخوانی و صحیحخوانی قرآن را دارد(بدون محدودیت سنی، اما به شرط دارا بودن سواد)، میتواند به این سامانه مراجعه کند و از رشتههای مختلف با تدریس اساتید و داوران بینالمللی کشور بهرهمند شوند.
وی تأکید کرد: از ضعفهای سنوات اخیر در حوزههای آموزشی قرآن، نبود بسترها و زیرساختها بود که انتظار داریم دوستان در بخشهای مختلف قرآنی با هم همکاری کنند تا بتوانند طی انجام فعالیت مشترک و جمعی و یکپارچه، به اهداف خود برسیم.
یادآور میشود، برنامه افق، کاری از گروه اطلاعرسانی است که با محوریت پیگیری مطالبات رهبری از جامعه قرآنی به تهیهکنندگی فاطمه رحمانی و کارشناس مجری جواد نصیری، روزهای شنبه از ساعت ۱۶:۱۵ تا ۱۷:۰۰ از شبکه رادیویی قرآن بر روی آنتن میرود.
انتهای پیام