کد خبر: 3974552
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۱
حجت‌الاسلام دادگر:

دانشجومعلمان می‎توانند پیشران حرکت‌های جهادی باشند

عضو هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: رهبری عزیز انقلاب معتقدند تشکل‎های دانشجویی می‌توانند مرکزی برای تولید فکر باشند و دانشجومعلمان فعال دانشگاه فرهنگیان نیز می‌توانند با همفکری و ایده‌پردازی، پیشران حرکت‌های جهادی و تحولی در این دانشگاه راهبردی و عرصه تعلیم و تربیت و جامعه باشند.

ارسالی//دانشجومعلمان می‎توانند پیشران حرکت‌های جهادی باشند

به گزارش ایکنا، به نقل از  دانشگاه فرهنگیان، نشست وبیناری و تصویری دبیران تشکل‌های اسلامی دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور با حضور حجت‌الاسلام دادگر، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان و علی محمدی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان، به صورت مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام دادگر، ضمن تشکر از حضور مسئولان تشکل‌های اسلامی دانشجومعلمان و زحمات معاونت فرهنگی و اجتماعی در برگزاری این نشست، این فرصت را مغتنم دانسته و خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های مختلف با فعالان دانشجویی دانشگاه در طول سال با اهداف آموزشی، معرفتی و بصیرتی، با تبادل تجربه، بیان دغدغه‌ها و مشکلات می‌تواند در اثر بخشی و مفید بودن فعالیت‌های دانشجومعلمان پرفایده باشد.

وی با اشاره به برگزاری برخی برنامه‌ها و دوره‌های توانمندسازی مجازی ویژه تشکل‌های اسلامی، فرصت‌هایی از این دست را موجب رشد و آگاهی دانشجو معلمان برشمرد که می‌تواند منجر به برکات خوبی در سطح پردیس‌های استانی دانشگاه فرهنگیان و فضای جامعه شود.

حجت‌الاسلام دادگر با اشاره به شرایط کرونایی کشور و محدود شدن دیدارهای مجموعه‌های مختلف و از جمله دیدارهای رهبر عزیز انقلاب بیان داشت: کرونا محرومیت‌های زیادی ایجاد کرده است اما تعداد کمی از دیدارهای مقام معظم رهبری به‌صورت مجازی برگزار شده که یکی از این دیدارهای مهم، دیدار فعالان دانشجویی با رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است.

دیدار رمضانی مهم دانشجویان که در روز ۲۸ ماه مبارک رمضان سال جاری با رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد، حاوی محورها، مطالب و اولویت‌های مهمی بوده است.

وی افزود: در این نشست، مقام معظم رهبری ضمن شنیدن دیدگاه‌ها و مطالب دانشجویان، بیانات مهمی را مطرح فرمودند؛ وظیفه ما این است که این بیانات را تحلیل و گفتمان سازی کرده و راه‌کارهایی برای تحقق و عملیاتی کردن این مطالبات و انتظارات داشته باشیم؛ مسلماً مجموعه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویی و تشکل های دانشجویی نیز پیشران حرکت‌های دانشجویی در گفتمان سازی و اجرایی سازی این مطالبات هستند و هر مجموعه قاعدتاً به اقتضای مأموریتی که بر دوش دارد می‌تواند اقدامات موثری را در این راستا انجام دهد.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان، محور اصلی بیانات رهبر انقلاب را تحول خواهی و تحول آفرینی برشمرد و در تعریف تحول و تبیین چرایی نیاز به تحول گفت: یکی از مسائل مهمی که همواره باید به آن توجه کنیم تعریف تحول خواهی است، این که چه نوع تحولی مدنظر مقام معظم رهبری است و مطلب دیگر تبیین گفتمان و منطق تحول است. این که تحول باید با چه هدفی انجام پذیرد و به چه سمتی ما را حرکت بدهد.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در ادامه سخنان خود بیان کرد: رهبری معظم انقلاب، تحول را یک حرکت جهشی و جهادی در همه بخش‌های اداری، حکمرانی و سبک زندگی عمومی کشور عنوان کرده و حفظ و تبیین اصول اساسی انقلاب و نوآوری در شیوه‌ها و روش‌ها را از جمله نکات اصلی این تحول می‌دانند.

حجت الاسلام دادگر در بخش دیگری از سخنان خود، تحول را از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی به دو محور "تحول اصیل" و "تحول انحرافی" معنا کرد.

وی تحول در معنای اصیل را تحول برای تقویت اصول و خطوط اصلی انقلاب به همراه نوآوری و ابتکار برشمرد اما تحول در معنای انحرافی را تحول در اصل انقلاب خواند.

این استاد دانشگاه فرهنگیان، در تبیین چرایی تحول از منظر مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری تحول را جزو مسلمات انقلاب برشمرده‌اند؛ غفلت‌ها و کم توجهی‌هایی که در گذشته اتفاق افتاده، وجود مشکلات در کشور و نیاز به حل آن‌ها، لزوم مقابله با حرکات مغرضانه دشمن، معطل ماندن ظرفیت‌های فراوان در ابعاد گوناگون و لزوم استفاده از آن‌ها و جواب‌گو نبودن حرکت‌های عادی در حل مشکلات نیاز به تحول و مجاهدت در این مسیر را بیش از پیش ضروری کرده است.

حجت‌الاسلام دادگر در جمع بندی بحث تحول از منظر مقام معظم رهبری با بیان این که تحول نیاز امروز جامعه است، آن را مساله ای ممکن و لازم دانست و راه ایجاد آن را تشکیل یک دولت معتقد به تحول و تحول گرا و حضور عناصر تحول آفرین برشمرده و عنصر مرکزی آن را جوان مؤمن نخبه و انقلابی عنوان کرد.

وی با اشاره به تحول به عنوان یکی از مهمترین مساله‌ها و نیاز های اصلی تشکل‌های دانشجویی، گفت: باید در راستای گفتمان سازی تحول و ایجاد و اجرای آن تلاش مجاهدانه شود.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه، اهمیت تشکل‌های دانشجویی را به عنوان محور دیگر سخنان مقام معظم رهبری مورد توجه قرار داد و گفت: رهبری عزیز انقلاب معتقدند تشکل‎های دانشجویی می‌توانند مرکزی برای تولید فکر باشند و دانشجومعلمان فعال دانشگاه فرهنگیان نیز می‌توانند با همفکری و ایده پردازی، پیشران حرکت‌های جهادی و تحولی در این دانشگاه راهبردی و عرصه تعلیم و تربیت و جامعه باشند.

این استاد دانشگاه فرهنگیان افزود: تشکل‌های دانشجویی می توانند کنش‌گران فعال و هدایت‌کننده فعالیت‌های گوناگون در سطح علمی، اجتماعی و سیاسی باشند و چگونگی این هدایت، نیاز به اتاق فکر، تشکیل کارگروه‌ها و هیأت‌های اندیشه ورز دارد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در بخش دیگری از سخنان خود، تقویت بنیه دینی و اعتقادی و تهذیب نفس را از جمله مهمترین انتظارات مقام معظم رهبری از تشکل‌های دانشجویی برشمرد و گفت: در این زمینه ما در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آمادگی داریم برنامه ریزی‌های مناسبی را متناسب با نیاز و اقتضائات فضای این دانشگاه داشته باشیم. البته راهکار آن این است که معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و معاونت فرهنگی و سیاسی دفتر نهاد سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، نیازهای دینی، معرفتی و انقلابی تشکل‌ها را احصا کرده و متناسب با آن، این دوره‌ها و سیرهای مطالعاتی را برگزار نماییم.

وی ضرورت تلاش مفید و فعالانه تشکل‌های دانشجویی برای دوره ها و نشست ها و کرسی های آزاد اندیشی و اثرگذاری بر دانشجویان و نقش آفرینی در بازکردن گره‌های فکری دانشجویان به‌عنوان یکی دیگر از انتظارات مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد و بر استفاده از ظرفیت دفاتر نهاد پردیس های استانی دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور در این راستا تاکید نمود.

دادگر در ادامه به بیان اهمیت و ضرورت تلاش و تحرک و کنشگری جدی تشکل‌های دانشجویی برای ایجاد تحرک انقلابی، اقدام جهادی، مطالبه گری، تبیین و اقناع دانشجویان جهت همراهی دانشجویان با آرمان‌های انقلاب جهت عملیاتی سازی آنها پرداخت.

حجت‌الاسلام دادگر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تکلیف دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، باز کردن گره‌های فکری را از جمله یکی از مهمترین این تکالیف دانست و خطاب به دبیران تشکل های دانشجویی گفت: دفاتر نهاد در سطح پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان و سازمان مرکزی با آغوش باز آمادگی دارند برای رفع این گره‌ها همکاری و همراهی مناسب داشته باشند.

وی در بخش دیگر این نشست، با توجه به در پیش بودن انتخابات، به نقش تشکل‌های دانشجویی در جلب مشارکت حداکثری تاکید کرده و با عنایت به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری انتخابات پر شور با مشارکت حداکثری و تقویت مردم سالاری دینی، از تشکل‌های دانشجویی خواست جهت توجه به این مهم و تحقق این مطالبه برنامه ریزی نمایند.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان در پایان سخنان خود راهکارهایی را برای عملیاتی سازی بیانات مقام معظم رهبری از قبیل برگزاری حلقه‌های معرفتی و دینی برای تشکل‌های دانشجویی با محوریت موضوعات مبنایی مانند ولایت فقیه، اخلاق، پرسش و پاسخ، مباحث معرفتی و مباحث بنیادین دیگر و همچنین گفت ‌و‌ گوی مستمر با تشکل‌های دانشجویی با رویکرد دفاع از ارزش‌های انقلاب، استفاده حداکثری از فضای مجازی در انتخابات و برنامه ریزی برای پرسمان‌های بومی و تخصصی در دفاتر نهاد پردیس‌های استانی دانشگاه بیان کرد.

حجت الاسلام دادگر با توجه به ظرفیت‌های تشکل‌های اسلامی دانشجویان، تصریح کرد: تشکل‌ها می‌توانند با راهبری دفاتر نهاد، پرچمدار ایده پردازی و نوآوری در اجرای بیانات مقام معظم رهبری در دانشگاه و عرصه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش باشند.

در این نشست که با حضور معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه، معاون فرهنگی و سیاسی دفتر نهاد سازمان مرکزی دانشگاه، مدیرکل اجتماعی و مسئولان گروه کانون‌ها، انجمن‌ها و تشکل‌های اسلامی همراه بود، دبیران تشکل‌های اسلامی به طرح مسائل، نظرات و سؤالات خود پرداخته و به پرسش‌های آنان پاسخ داده شد.

انتهای پیام
captcha