به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه امروز در مراسم آغاز به کار پانزدهمین اجلاس هیئت رئیسه المصطفی با نمایندگان خارج از کشور که در سالن جلسات ستاد مرکزی المصطفی برگزار شد، اظهار کرد: ما در گذشتهی جامعةالمصطفی، پرونده درخشانی را شاهد هستیم. راه طی شده، راه پرافتخار و مملو از موفقیتها و دستاوردهاست. در این فرصتها، باید راه طی شده را مرور نماییم و برای ترسیم راه پیش روی، از تجربههای پیشین کمک بگیریم.
دعای 51صحیفه، و یادآوری نعمت های الهی
وی با قرائت دعای ۵۱ صحیفه سجادیه، خاطرنشان کرد: توجه به نعمتهایی که خداوند متعال به ما عنایت کرده و بلاهایی که از انسان دفع شده است، به انسان آرامش داده و روح امید و مقاومت را در انسان زنده نگاه میدارد؛ لذا در دعاهای صحیفه سجادیه، این نعمات به صورتهای مختلف بیان میشود. در دعای ۵۱ صحیفه، ممکن است همه این نعمتها به صورت جزء به جزء بیان نشده باشد؛ اما توجه به این نکته که ما غرق این نعمتها و فضیلتهای الهی هستیم، امری ضروری است که حضرت در این دعا بدان تاکید میکند.
آنچه به انسان آرامش می دهد
حجت الاسلام والمسلمین عباسی در ادامه تاکید کرد: باید همواره توجه داشت که قدرت در عالم به دست یک حقیقت است و هیچ حرکتی در این عالم جز با اراده او تحقق نمییابد. مشاهده دست قدرت خداوند در همه خوشیها و مصائب، به انسان آرامش میدهد. انسان مومن با چنین احساسی، هیچگاه خود را در بن بست نمییابد و راهگشایی خداوند را در همه صحنهها میبیند و بدان باور دارد. امیدواریم به لطف الهی، ملت ما، انقلاب ما و همه دلبستگان به این راه نورانی، در تمام صحنهها موفق و سربلند باشند.
وی در ادامه ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری پانزدهمین نشست هیئت رئیسه المصطفی با نمایندگان خارج از کشور، ابراز داشت: خدمت در این نهاد مبارک، نعمت بزرگی است که خداوند به تکتک ما عنایت کرده است. از امام راحل (ره) تا شهدای بزرگواری که با خون خود این شجره طیبه را آبیاری نمودند، به ویژه از سردار شهید سلیمانی و همراهان ایشان یاد میکنیم و به ارواح مطهر ایشان درود میفرستیم.
تحول آموزش یکی از اقدامات موفق المصطفی
رئیس جامعةالمصطفی طرح تحول آموزشی را یکی از مهمترین اقدامات سالهای گذشته المصطفی دانست و گفت: این طرح سالهاست که به همت مسئولان در بخشهای مختلف و با مشارکت مدیران و کارشناسان و اساتید گرامی، در حال پیشرفت است. در اینجا باید بر لزوم ادامه و استمرار این طرح و سرعت یافتن آن که میتواند تا حد زیادی مسیر محتوایی المصطفی را تحت تاثیر قرار دهد، تاکید کنیم.
ایجاد مدیریت منطقهای، ابتکاری ارزشمند
حجت الاسلام والمسلمین عباسی، طرح شکلگیری مدیریتهای منطقهای را یکی دیگر از دستور کارهای مهم اجلاسهای پیشین المصطفی برشمرد و تصریح کرد: این طرح با هدف استفاده بیشتر از ظرفیتهای بومی، محلی و دانش آموختگان المصطفی در دستور کار قرار گرفت. افزایش قلمرو حضور المصطفی، شکلگیری نقاط پیرامونی حول نقاط کانونی، کاهش و مدیریت هزینهها و ...، از دستاوردهای این طرح به شمار میآید.
نقش منابع پایدار و توجه به آن
وی، حرکت به سمت منابع پایدار برای فعالیتهای المصطفی را یکی از اقدامات جدی سالهای اخیر دانست و ابراز کرد: با توجه به شرایطی که با آن مواجه هستیم، ضرورت دارد نسبت به تامین منابعی که بتواند این حرکت علمی را به پیش ببرد، چاره جویی مناسبی صورت گیرد. طرح منابع پایدار که مورد تصویب هیئت امنای المصطفی قرار گرفت، تکالیف مشخصی را بر عهده مجموعه قرار داده است و در این زمینه نیز تاکنون اقدامات مهمی صورت گرفته است. در این خصوص، همواره تاکید شده که این کار موجب فراموشی رسالت اصلی المصطفی به عنوان یک نهاد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، نگردد.
کرونا و تدبیر المصطفی
رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به مشکلاتی که به دلیل شیوع بیماری کرونا در یک سال و نیم گذشته، جهان با آن رو به روست، عنوان کرد: نوع مدیریتی که المصطفی در مواجهه با این پدیده نشان داد، در جای خود قابل تحلیل است، اما نکته مهم این است که نظام آموزشی و تعلیم و تربیت ما که رکن اصلی فعالیتهای المصطفی به شمار میآید، در این مدت با استحکام برپا ماند. اگر ادعا نکنیم در این زمینه که جامعةالمصطفی یک نسخه منحصر به فرد را ارائه کرد، قطعا میتوان گفت این مجموعه یک نهاد پیشگام در مدیریت نظام آموزشی در دوران شیوع بیماری کرونا بود. نظام آموزشی المصطفی طی این مدت به صورت آنلاین ادامه پیدا کرد و توانست بیش از نود درصد اهداف آموزشی خود را تامین نماید که دستاورد ارزشمندی به شمار میآید.
اقدام پوچ و باطل جبهه استبکار
وی در ادامه با اشاره به تحریم المصطفی توضیح داد: در سال گذشته علاوه بر مسئله بیماری کرونا، شاهد اقدامات بغضآلود و کینهورزانه از سوی قدرتهای استکباری و به ویژه دولت آمریکا علیه برخی نهادهای علمی و فرهنگی از جمله جامعةالمصطفی بودیم. بیاعتنایی و کمارزش شمردن این اقدامات، بهترین نوع مواجهه برای پیشگیری از رسیدن دشمنان به اهداف و مقاصدشان بود که به عنوان یک راهبرد در دستور کار قرار گرفت و امروز میتوانیم بگوییم این اقدام کینهورزانه، هیچ تاثیر قابل توجهی بر فعالیتهای المصطفی نداشته است.
امید به آینده المصطفی
حجت الاسلام والمسلمین عباسی، دستاوردهای درخشان المصطفی را نویدبخش افقهای روشن پیش روی دانست و گفت: امید ما به آینده، متکی به واقعیت هاست. با مرور واقعیتها میبینیم که آینده مجموعه، به یاری خداوند روشن است و در همه چالشها نیز به راهگشایی خدای تعالی باور داریم و باید با همین نگاه امیدوارانه و مومنانه به سنتهای الهی، برای رسیدن به آینده درخشان این مجموعه بزرگ قدم برداریم.
تدوین اسناد راهبردی
وی برخورداری از نگاه به افقهای بلند را در تدوین اسناد راهبردی المصطفی ضروری خواند و تصریح کرد: باید توجه داشت که برنامهریزی برای آینده یک محیط پویا و همواره در حال تحول، کار دشواری است. نظام عالم، جریانی پویا و متحولی است و برنامه ریزی راهبردی برای آن باید با نگاه به این عوامل صورت گیرد تا از انعطاف و سیّالیت لازم برخوردار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی اظهارکرد: در این زمینه نیز اقدامات خوبی با توجه به مصوبات اجلاس سال گذشته صورت گرفته است و اسناد راهبردی مناطق مختلف در حال تنظیم است که تعدادی از آنها نهایی شده و تعدادی دیگر نیز در میانه یا آغاز کار قرار دارد که در اجلاس امسال، گزارش آن ارائه خواهد شد.
پژوهش در المصطفی، فرصتها و چالشها
وی با اشاره به اختصاص موضوع نشست اداری هیئت رئیسه المصطفی با نمایندگان خارج از کشور به «پژوهش در المصطفی، فرصتها و چالشها»، اذعان کرد: جامعةالمصطفی به عنوان یک نهاد علمی و بینالمللی برخاسته از متن انقلاب اسلامی، نماینده یک فکر و اندیشه تاثیرگذار در منظومه اندیشه عالم است و ضرورت دارد آثار این اندیشه، در مجامع علمی نقشآفرین باشد و محصولات این گفتمان در قالبهای مختلف از جمله نشریات، نشستها و همایشهای علمی، تالیف و ترجمه کتب و...، بروز و ظهور داشته باشد. توجه به این بُعد از فعالیتهای المصطفی امری مهم است و ضرورت دارد نمایندگیها و بخشهای برون مرزی ما نیز در این مسیر، مشارکت جدی داشته باشند.
تدوین طرح جامع پژوهشی
رئیس جامعةالمصطفی، تدوین طرح جامع پژوهشی المصطفی را یکی از برنامههای مهم این مجموعه برشمرد و یادآور شد: در این زمینه با همکاری بخشهای مختلف، اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است که در این اجلاس ضمن ارائه گزارشی از آن، درخواستهای برنامهریزان از مدیران و نمایندگان المصطفی مطرح شده و نقطه نظرات اصلاحی و تکمیلی نمایندگان را نیز خواهیم شنید.
انتهای پیام