
به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، امروز یکشنبه 17 مردادماه در مراسم اختتامیه پویش ملی «در بهشت» سخنرانی کرد.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت فضای مجازی و فعالیت در این عرصه اظهار کرد: یکی از محورهایی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در دوران قبل از آغاز ویروس کرونا به عنوان سیاست جدی و رسمی خود اعلام کرده بود حضور پررنگ و پرمعنا در فضای مجازی بود. بخش زیادی از وقت مخاطبین ما و مخصوصاً دانشجویان و بخشهای دیگر جامعه، در فضای مجازی سپری میشود و آمارها و پایشهای چند ساله اخیر این موضوع را تایید میکند که کسب اخبار و اطلاعات و سرگرمی در فضای مجازی بسیار زیاد است. از این منظر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به عنوان مجموعهای که بناست در جایی که دانشجویان حضور دارند فعال باشد، برنامه حضور اثر بخش در فضای مجازی را در دستور کار خود قرار داد و در این راستا اقدام به برگزاری پویش «در بهشت» کردیم. البته تلاشها ادامه دارد و ماموریتهای جدید نیز پیگیری میشود.
وی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فضاها و فعالیتهای حضوری، فضای مجازی به بستری تبدیل شد که افرادی که قبلاً حاضر به حضور در آن نبودند نیز به اجبار وارد این عرصه شدند. آموزش مجازی دروس معارفی به جامعه حدود یک میلیون نفری دانشجویان تا تبلیغ مجازی به جای اعزام مبلغ و اقدامات دیگری که در این فضا میسر بود از جمله کارهایی هستند که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به صورت فعال در این زمینه اقدام کرد.
حجتالاسلام رستمی تصریح کرد: فعالیت در فضای مجازی بدون کار شبکهای و بدون مجموعهای از عناصر فعال و کنشگرانی که به زبان این محیط مسلط باشند و با محتوای خوب بر مخاطبان اثرگذار باشند، همانند دست و پا زدن در گرداب است و اثری نخواهد داشت. برای شبکهسازی، نیاز به آشنایی با نیروهای مخاطب، گردآوری، شناسایی، آموزش و متصل کردن آنها به هم و تعریف عملیات در فضای مجازی داشتیم و این پویش در این زمینه مؤثر واقع شد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: در این پویش تلاش شد انگیزشی برای فعالیت در فضای مجازی ایجاد شود و از سوی دیگر استعدادها و ظرفیتها شناسایی و در قالب شبکههایی تحت آموزش قرار گیرند و به کنشگرانی فعال در فضای مجازی تبدیل شوند. فضای مجازی، فضایی است که در آن هر کسی یک رسانه و عامل دارای ظرفیت ارتباط با عموم است بنابراین دیگر رابطه سلسله مراتبی در چنین فضایی مطرح نیست لذا در این فضا، باید مجموعههای فعال فرهنگی مورد شناسایی قرار گیرند و حرکت لازم برای فعالیتهای فکری و فرهنگی در این بستر اتفاق بیفتد.
وی یادآور شد: انشاءالله این شکل پویش و پویشهای دیگری که در معاونت سیاسی و فرهنگی و مرکز آموزش مجازی طراحی میشوند با همافزایی و هماهنگی به بازارِ عرضه توانمندیها و ظرفیتها تبدیل شوند و مخاطبان ما نیز به توانمندی لازم برسند. معتقدم در فضای مجازی باید قوی بود و لازمه حضور اثرگذار جبهه انقلاب اسلامی در این بستر، شناخت عرصه و میدان و همآوایی، همراهی و همکاری است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پایان سخنان خود اظهار کرد: لازم است از همه همکاران و دستاندرکاران این پویش سپاسگزاری کنم و به آنان خدا قوت بگویم. امیدوارم این مسیر با توان بیشتری ادامه پیدا کند. معاونت منابع انسانی نیز باید در کنار توجه به بخشهای موثر، با بخشهایی که مشارکت کافی نداشتند نیز ارتباط بگیرد و ارزیابی کند که چرا این اتفاق نیفتاده و در پویشهای بعدی شاهد اتفاقات بزرگتر و دامنهدارتر و با توانمندی بیشتر باشیم.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین علی تقوی، ریاست ستاد مرکزی پویش «در بهشت» در سخنانی کوتاه ضمن تقدیر از همه دست اندرکاران این پویش اظهار کرد: این پویش با سختی شروع شد چراکه هنوز به خوبی با فضای مجازی آشنایی نداشتیم اما این انسی که با فضای مجازی گرفتهایم نباید رها شود. همکاران ما در نهاد رهبری در دانشگاهها زحمات بسیاری کشیدند اما باید آن را در مجموع یک حرکت ابتدایی و نه تکاملی تلقی کرد و انشاءالله دائما بهبود پیدا خواهد کرد.
وی گفت: پویش دوم به صورت یک پویش جامعتر و مشارکتیتر و با عنوانی دیگر در جریان است. اتفاق بسیار بزرگی رخ داده اما طبیعتاً ضعفهایی داشته که قصور آن را به گردن میگیریم و امیدواریم اگر قصوری وجود دارد بر ما ببخشایید.
انتهای پیام