به گزارش خبرنگار ایکنا، آیتالله علیرضا اعرافی، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزههای علمیه، امروز در دیدار رئیس مرکز مطالعات راهبردی حوزههای علمیه اظهارکرد: با توجه به ظرفیت ارزشمند و فعالیتهای صورت گرفته در ابعاد مختلف مرکز مطالعات راهبردی و همچنین وجود ظرفیت درختواره رشتههای حوزه مبنی بر افزایش رشته و گرایش، لازم است این مرکز رشتهها و گرایشهای پیشنهادی خود را ارائه دهد تا به نوعی به تسریع تولید علم در این عرصه کمک شود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به شرایط موجود و عدم وجود منابع مالی پایدار طی دوره اخیر مدیریت حوزه، موفق شدیم با کار جهادی و اقدامات تحولی، ۱۶۰ پروژه عمرانی حوزوی را در سراسر کشور به اتمام برسانیم و پیشبینی میکنیم انشاءالله طی سالهای اخیر، ۱۳۰ پروژه در دست اقدام را به نتیجه برسانیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اهمیت فعالیتهای ستادی در حوزه مطالعات راهبردی تأکید کرد و افزود: توجه به پایاننامهها، مقالات و کتابهای مرتبط با موضوع حوزه و روحانیت و رصد پژوهشهای راهبردی برونحوزوی و راهاندازی و بهروزرسانی بانک اطلاعات تحقیقات راهبردی جهان اسلام و حتی مراکز و موسسات بین المللی در این عرصه امر بسیار مهمی است.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: تعامل و همکاری با سازمانها و نهادهای اثرگذار به گونهای که مجموعه را با جدیدترین اطلاعات و تحقیقات بهروز نگه دارد، امری ضروری است و باید این تعامل را مستمر داشته باشید.
آیتالله اعرافی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تأکید بر اهمیت تأسیس بانک اطلاعاتی طلاب و نخبگانی حوزوی راهبرداندیش، گفت: باید ضمن شناسایی طلاب و اندیشمندانی که ظرفیت و ذوق نگاه راهبردی دارند، از رویکرد راهبردی ایشان استفاده حداکثری صورت گیرد.
همچنین در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام و المسلمین سیدحسین میرمعزی، رئیس مرکز مطالعات راهبردی حوزههای علمیه ضمن ارائه گزارشی اظهارکرد: مرکز مطالعات راهبردی جزء مطالباتِ مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی از حوزههای علمیه است.
وی با بیان اینکه تاکنون سه گروه در این مرکز تأسیسشده است، ابراز کرد: «گروه حوزه و روحانیت و بررسی مسائل درون حوزوی»، «گروه حوزه و جامعه باهدف بررسی رسالتهای حوزههای علمیه در جامعه» و نیز «گروه حوزه و نظام» از جمله گروههای تخصصی این مرکز به شمار میروند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی حوزه به برخی از پژوهشها و مطالعات این مرکز اشاره کرد و گفت: توجه به مطالبات نظام اسلامی بهمنظور احصای رویکردهای دینی در مواجهه با مسائل از مهمترین اهداف و رسالتهای این مجموعه به شمار میرود.
حجتالاسلام و المسلمین میرمعزی بر اهمیت مباحث آیندهپژوهی و برخورداری از نگاههای آیندهنگرانه در مسائل تأکید کرد و اذعان کرد: این مرکز ناظر به اهمیت مباحث آیندهپژوهانه کارگروه تخصصیای را بدین منظور راهاندازی کرده است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تمام نظام مسائل حوزه با نگاه راهبردی میتواند مورد مطالعه قرار گیرد، افزود: با توجه به شرایط موجود و نبود منابع مالی مورد نیاز، اگر کمکها و مساعدتهای مدیر حوزههای علمیه و روحیه جهادی محققان و پژوهشگران این مجموعه نمیبود، این مرکز به دستاوردهای چندانی در این حوزه دست نمییافت.
وی در ادامه ساختارهای تشکیلاتی مرکز مطالعات راهبردی حوزههای علمیه را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: کمبود متخصص در حوزه مطالعات راهبردی از مشکلات اساسی این عرصه است و آنگونه که باید فضلا و اساتید سطوح عالی با مطالعات راهبردی آشنا نیستند؛ لذا در فرایند مطالعات راهبردی آنگونه باید نمیتوان از ظرفیت بالقوهای آنان بهرهمند شد.
گزارش از پوستچیان
انتهای پیام