رفع عقب‌ماندگی در حوزه علوم انسانی نیازمند توجه ویژه به سیاستگذاری است
کد خبر: 4075728
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۴
رئیس جمهور:

رفع عقب‌ماندگی در حوزه علوم انسانی نیازمند توجه ویژه به سیاستگذاری است

رئیس جمهور با بیان اینکه انشمندان ایرانی در بسیاری از عرصه‌های علوم انسانی سرآمد و پیشرو بوده‌اند، گفت: با وجود این مزیت‌های تاریخی، در دوره معاصر پیشرفت‌ لازم را در عرصه علوم انسانی نداشته‌ایم که رفع این عقب‌ماندگی‌ها نیازمند توجه ویژه در سیاستگذاری و اجراست.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، 12 مردادماه در جلسه شورای‌ عالی علوم، تحقیقات و فناوری، رهنمودهای رهبری در دیدارهای مختلف با دانشگاهیان را گنجینه‌ای ارزشمند در پیشبرد اهداف نظام در حوزه علم و فناوری توصیف کرد.

وی، بیانات رهبری را نقشه راه مدونی برای ارتقای نقش‌آفرینی نظام آموزش عالی در کشور دانست که می‌تواند بسیاری از مشکلات امروز کشور را حل کند.

رئیس جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت انجام پژوهش‌های متناسب با اقتضائات روز کشور، ادامه داد: گاهی مشاهده می‌شود دانشگاه‌های ما گرفتار رشته‌ها یا پژوهش‌هایی هستند که بی‌ربط با فرهنگ، شرایط و نیازهای کشور ماست که این وضعیت نیازمند اصلاح است.

وی به پرهیز از انحصار پژوهش در هیئت‌های علمی تأکید کرد و گفت: پژوهشگران مستقل که غالبا دارای نظراتی ارزشمند در حوزه‌های مختلف هستند نیز باید مورد حمایت باشند تا در این تکثر و تضارب آراء علمی، شاهد شکوفایی واقعی علم و فناوری در کشور باشیم.

حجت‌الاسلام رئیسی با  تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به حوزه علوم انسانی، اظهار کرد: در طول تاریخ، دانشمندان ایرانی در بسیاری از عرصه‌های علوم انسانی سرآمد و پیشرو بوده‌اند اما با وجود این مزیت‌های تاریخی، در دوره معاصر پیشرفت‌ لازم را در عرصه علوم انسانی نداشته‌ایم که رفع این عقب‌ماندگی‌ها نیازمند توجه ویژه در سیاستگذاری و اجراست.

وی با تأکید بر جایگاه خطیر این شورا در ارتقای نهاد علم در کشور، در خصوص حقوق و تکالیف آن در قانون، ابراز کرد: قانون برنامه سوم توسعه، اهداف مهمی برای این شورای‌ عالی تعیین کرده، اما در کنار آن تکالیف مهمی را نیز متوجه آن کرده که نیازمند توجه ویژه و فعال کردن ظرفیت این شورای عالی است.  

رئیس جمهور با اشاره به افزایش بهره‌وری و نقش‌آفرینی نهاد علم در این فرایند، ادامه داد: مراکز علمی و دانشگاهی باید به افزایش بهره‌وری در کشور کمک کنند. اساسا این وظایف نهاد علم است که با شاخصه‌های معین میزان بهره‌وری و پیشرفت کشور را به صورت مستمر پایش کند.

وی به موضوع مهاجرت نخبگان اشاره کرد و گفت: نهادها و دستگاه‌های مسئول موظفند زمینه را برای اشتغال نخبگان و رفع نیازهای آن‌ها فراهم کنند تا زمینه استفاده از دانش و ظرفیت آنان در ارتقای علم و فناوری در کشور، فراهم شود.  

یادآور می‌شود، پیش از سخنان رئیس جمهور در این جلسه مسائل مختلفی از جمله طرح تأسیس شبکه ملی آزمایشگاهی و طرح ملی جذب نخبگان و محققان در دوره پسادکترا به عنوان پژوهشگران مستقل و همچنین طرح ملی مقابله با مهاجرت نخبگان مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و رئیس جمهور دستورات لازم برای پیگیری آن‌ها را صادر کرد.

انتهای پیام
captcha