کد خبر: 4108277
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
حجت‌الاسلام علی عباسی:

۱۵ قطب زبانی در ساختار پژوهشی المصطفی فعال است

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: با توجه به اهمیت موضوع زبان در مجموعه المصطفی، از سال‌های گذشته اقداماتی بر حسب ضرورت انجام شده است که از آن جمله می‌توان به فعالیت ۱۵ قطب زبانی در ساختار‌های پژوهشی المصطفی اشاره کرد.

علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه

حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به رشد فعالیت‌های پژوهشی مجموعه‌های مختلف المصطفی، اظهار کرد: شاهد برپایی هفته پژوهش و نمایشگاه دستاورد‌های متمرکز پژوهشی مجموعه المصطفی هستیم که به کوشش همکارانمان در معاونت پژوهش سازمان مرکزی و سایر بخش‌ها برای آشنایی، هم‌افزایی و اطلاع‌رسانی بیشتر شکل گرفته است.
وی افزود: دومین سال است که دبیرخانه‌ای دائمی، مسئله هفته پژوهش را دنبال می‌کند و این نمایشگاه هم به عنوان یکی از محصولات این دبیرخانه می‌باشد که با بررسی، برنامه‌ریزی، جهت‌دهی و ساماندهی دستاورد‌های پژوهشی المصطفی را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده‌اند.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه، پژوهش در المصطفی را یک حرکت پویا توصیف کرد و ادامه داد: محصولات قابل توجهی از تلاش‌های یکساله همکارانمان در بخش‌های مخلتف ارائه شده است. فعالیت‌های پژوهشی در المصطفی، فعالیت‌های پویایی است و ما دائماً شاهد کار‌های تازه و فاخری در قالب نشریات و مجلات، چه در قالب کتاب‌های تألیفی و یا ترجمه‌ای هستیم.

عباسی اظهار کرد: با توجه به فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، چشم‌انداز امیدبخشی پیش رو داریم، اما نگاه به آینده و بررسی و پیش‌بینی روند‌های آینده جزو ضرورت‌های برنامه‌ریزی در بخش‌های ستادی است و معاونت پژوهشی هم این مسئولیت را به عهده دارد که نسبت به مسئله‌ها و نیاز‌های جامعه مخاطب ما مخصوصاً در عرصه بین‌الملل، نگاه آینده‌پژوهانه را دنبال کند و نظام‌موضوعات مورد نیاز را به مراکز پژوهشی ما و پژوهشگران بتواند عرضه کند.

نیازمند پژوهش‌های کاربردی هستیم

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه بیان کرد: ما نیاز داریم که پژوهش‌هایمان به سمت پژوهش‌های کاربردی، پاسخگو به نیازها، ناظر به وضعیت آینده عرصه جهانی باشد و انتخاب شعار امسال هفته پژوهش در المصطفی با عنوان «آینده پژوهی در پژوهش المصطفی»، ناظر به همین وضعیت و همین نیاز است.

وی ابراز کرد: تقاضای ما از دوستان در معاونت پژوهشی به عنوان مسئول نظارت، بررسی، طراحی و سیاست‌گذاری واحد‌های پژوهشی، این‌ است که ارزیابی جامعی از فعالیت‌های پژوهشی مجموعه‌های المصطفی به ویژه ارزیابی فعالیت‌های ارائه شده در نمایشگاه داشته باشند. تقریباً می‌توان گفت، همه دستاورد‌های یک ساله ارائه شده است و با این ارزیابی و بررسی، پیدا کردن نقطه‌های خلأ در کنار دیدن نقاط قوت، یک ضرورت بوده و مورد تأکید هم قرار گرفته است.

عباسی در پایان گفت‌وگوی خود به ظرفیت زبانی المصطفی اشاره کرد و گفت: ظرفیت زبانی و ترجمه‌ای در المصطفی یک ظرفیت اگر نگوییم کم‌نظیر، بی‌نظیری است. امکان ترجمه در حدود ۴۰ زبان را داریم و توجه به این بخش و برنامه‌ریزی برای نقد کردن این سرمایه عظیم و ارزشمند جزو ضرورت‌هاست. سال‌هاست که این موضوع دنبال می‌شود بعضی از طراحی‌ها همچون شکل‌گیری ۱۵ قطب زبانی از گذشته اتفاق افتاده و امروز در ساختار‌های پژوهشی المصطفی دیده شده است. اما فکر می‌کنم هنوز در این زمینه نیاز به کار جدی‌تری داشته و آنچه در بهره‌گیری از این ظرفیت شایسته بوده، هنوز اتفاق نیفتاده است و دوستان ما پیگیری خواهند کرد.

گفت‌وگو از اکبر پوست‌چیان

انتهای پیام
captcha