به گزارش خبرنگار ایکنا، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز شنبه ۲۱ مردادماه در نشستی که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، در جمع خبرنگاران سلامت، گفت: عاشورا اتفاق افتاد و از سهمگینترین رخدادهای تاریخ اسلام بود اما اگر حضرت زینب(س) نبود کسی از واقعه عاشورا مطلع نمیشد و این نشان میدهد روایتگری مهمتر از خود حادثه است.
وی یاد و خاطره شهید صارمی را گرامی داشت و گفت: ما حضور خبرنگاران را در تمام قسمتهای دفاع مقدس میدیدیم؛ خبرنگاری یک هنر و خبرنگار یک هنرمند است. ما در مقابل هزاران دلار اخبار منفی علیه خودمان قرار داریم ولی خبرنگاران ایثارگری داریم که در مقابل این هجمهها در تلاش و سربازان نهضت نرمافزاری هستند. ما خبرنگاری را به عنوان حرفه و شغل نمیدانیم بلکه خبرنگاری هدایت و رسالت است و خبرنگاران با هویت و آرمانهای الهی که دارند رسالت خود را انجام میدهند.
وزیر بهداشت خبرنگاران سلامت را راویان امید و سلامت برشمرد و گفت: در کرونا مردم فهمیدند که سلامت چه قدر اهمیت دارد و مشکلات ناشی از نبود سلامت را همه احساس کردند. اگر کسی از ما بپرسد از مهمترین دستآوردهای انقلاب چیست میگوییم سلامت. قبل از انقلاب به شدت در حوزه سلامت عقب افتاده بودیم و بسیاری از شهرها و روستاها فاقد خدمات سلامت بودند اما امروزه نه تنها نیازهای سلامت مردم خودمان را برآورده میکنیم بلکه بسیاری از خارج از کشور در قالب توریسم سلامت به ایران میآیند تا از خدمات سلامت ما بهرهمند شوند. همچنین اولین دانشگاه پزشکی ایران در عراق تأسیس شده است و در سفرهای خارجی که داریم عمدتاً از ما نیروی انسانی، دارو و تجهیزات مطالبه میکنند.
ارتقای همه شاخصهای سلامت در ایران
وی با اشاره به ارتقای همه شاخصهای سلامت در ایران، گفت: با شیوع کرونا ما با یک آزمایش مواجه شدیم که قدرت سلامت هر کشور را میسنجید. در کرونا هم ما تحریم بودیم اما علیرغم مشکلات، مردم وارد صحنه شدند و در روز یک میلیون تزریق واکسن انجام دادیم و به سرعت با واکسیناسیون موفق شدیم تعداد فوتیها را کاهش دهیم و این موفقیت بزرگی بود. طی کرونا هیچ بیماری روی زمین نماند و کادر سلامت ایثارگری خود را نشان دادند و ما ۳۵۰ شهید سلامت طی کرونا داشتیم.
عیناللهی از خبرنگاران حوزه سلامت تشکر کرد که علی رغم خطرات در بیمارستانها حضور پیدا میکردند و افزود: تنها کشوری که در منطقه توانست شش واکسن تولید کند ایران بود. امروزه نیز تعداد زیادی واکسن ذخیره داریم که قدرت ایران را نشان دهد.
سطح سواد سلامت جامعه بالارفته است
وی با تأکید بر اهمیت ارتقای سلامت جامعه، گفت: سطح سواد سلامت جامعه بالارفته و اکنون در سطح خوبی است که به دلیل تلاش خبرنگاران است. مسئله مهم کنونی سبک زندگی است که خبرنگاران باید در این حوزه نیز تلاش کنند. ما با سبک زندگی غربی مواجه هستیم از جمله استفاده از فست فود و غذاهای پر کالری که باید خبرنگاران در این حوزه اطلاع رسانی بیشتری کنند.
وی افزود: رسانههای خارجی میخواهند امید مردم را از بین ببرند و ناکارآمدی را نشان دهند ما باید در جبهه مخالف آنها تلاش و امیدآفرینی کنیم. شغل خبرنگاری جزو مشاغل سخت و زیانآور است که باید در دولت این را مدنظر قرار دهیم؛ شاید بتوان بستههای حمایتی برای خبرنگاران در نظر گرفت و بسته خدمت سلامت محور برای آنها طراحی و بیمه تکمیلی برای حداقل اعضای درجه اول خانواده خبرنگاران اراده کرد.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه انجام هر کاری نیاز به علم دارد، گفت: در وزارت بهداشت تمام رشتههای پزشکی را ایجاد کردهایم، اما رشتههای بینابینی باید ایجاد شود. برای ایجاد رشته مرتبط با سلامت و خبرنگاری نیز به شکل علمی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس باید اقدام شود تا بخش سلامت رسانهها به شکل علمی دربیاید.
هر کد ملی؛ یک پرونده سلامت
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم سلامت جامعه را تصحیح کنیم باید از خانواده شروع کنیم. در طرح پزشک خانواده قبل از اینکه فرد بیمار شود برای هر کد ملی یک پرونده سلامت خواهیم داشت تا اگر فرد بیمار شد با همین پرونده به پزشک مراجعه کند. در این صورت اگر فرد از مجرای پزشکی خانواده به پزشک مراجعه کرد و نیاز داشت بستری شود تا 95 درصد هزینه بستری را ما پرداخت خواهیم کرد.
عیناللهی افزود: در ۵۹ شهرستان طرح پزشک خانواده در حال انجام است و قرار است تعداد شهرهایی که این طرح در آنها اجرا میشود، افزایش یابد. البته بهترین روش سلامت خودمراقبتی است و هر انسانی اگر برای سلامتی خود بتواند برنامهریزی کند بهترین اقدام است.
وی با اشاره به مسئله جمعیت در کشور نیز گفت: اگر تا ۲۶ سال آینده شکاف جمعیت را ترمیم نکنیم به سمت سالمندی جمعیت پیش میرویم. مهم ترین مسئله در کاهش جمعیت کشور فرهنگسازی است و از رسانهها میخواهیم در این حوزه ورود و فعالیت کنند.
انتهای پیام