به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با موضوع گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش امروز ۲۰ دیماه در ساختمان علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس غیردولتی ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی کرمان و گرامیداشت ۲۳ شهید دانشآموز و دانشجو معلم در این نشست بیان کرد: آموزش و پرورش به عنوان نهاد فرهنگی نقش بنیادی در کشور دارد و براساس اسناد بالادستی در مجموع بزرگ آموزش و پرورش در حال تربیت فرزندان کشور است.
وی ادامه داد: تمامی افراد جامعه بخشی از مهمترین و مستعدترین سنین خود را در آموزش و پرورش طی میکنند؛ بنابراین چگونگی آموزش افراد بر رشد، پیشرفت و تعالی کشور تأثیر مهمی دارد. در تمام دنیا مدارس را آئینه آینده کشور خود میبینند. ما نیز نیروی انسانی را عامل تمدنسازی میدانیم. بنابراین مدرسه، معلم و دانشآموز بسیار مهم بوده و سرنوشت آینده کشور به دست دانشآموزان است.
محمودزاده افزود: آموزش و پرورش نیازمند کمک از دیگر مجموعهها برای ارکان تربیت است. بستر مدرسه باید در شوراها چیده شود و عناصر دیگر تعلیم و تربیت را به کار بست تا بتوان از ظرفیت شوراها برای ۱۷ میلیون دانشآموز استفاده کنیم تا مدیریت آموزش و پرورش در حوزههای مختلف تقویت شود.
وی با بیان اینکه شوراهای آموزش و پرورش با دیگر شوراها تفاوت دارد، تشریح کرد: همه نهادها و دستگاهها در این شورا برای کمک به مشکلات آموزش و پرورش حضور دارند. خوشبختانه در سالی که گذشت نزدیک به 10 هزار نفر در قالب شوراهای آموزش و پرورش کشور همکاری داشتند و از حضور استانداران، فرمانداران، انجمن اولیا و مربیان مدرسه، نخبگان و... در این شوراها بهرهمند شدیم.
محمودزاده اظهار کرد: دو سالی است که در حوزه کیفیتبخشی حوزه آموزشی و پرورشی فعالیت میکنیم و شاخصهایی را لحاظ کردیم که کدام مدرسه، استان و شهر از لحاظ مسائل آموزشی و پرورشی جلوتر است. ۲۱۵ جلسه در سال گذشته در استانها تشکیل شده است که باید منجر به افزایش کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس شود. مسئولان مختلف کشور در این جلسات حضور داشتند و از مسائل و مشکلات آگاه شدند.
وی تصریح کرد: پنج کارگروه در این جلسات شرکت دارند که هر کدام به موضوعات خاص پرورشی، آموزشی، تربیتی، فرهنگی و... میپردازند. در موضوع مدارس فنی و حرفهای پیشرفتهای خوبی داشتیم و برخی از استانها فعالیتهای خوبی را انجام دادند. همچنین برای موضوع اقامه نماز در مدارس دستور کار خوبی صادر شد که قابل توجه است. بحث عدالت آموزشی، مدارس عشایری، تقویت مدارس دولتی، اجراییسازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کیفیتبخشی به مناطق آزاد و مرزی از دیگر دستور کارهای شوراها در سال گذشته بود.
روزشمار هفته شوراهای آموزش و پرورش
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: هفته آینده جلسه مشترکی در وزارت کشور برگزار خواهد شد. روزشمار متناسب این هفته را ابلاغ کردیم تا براساس این روزها برنامهها و فعالیتهایی برگزار شود. اگر بتوانیم این ظرفیت را برای مجموعه آموزش و پرورش فراهم کنیم، بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش حل خواهد شد که نیازمند همافزایی و همیاری سایر دستگاهها و نهادها در این راستا هستیم تا مشکلات و نارساییهای موجود برطرف شود.
وی روزشمار گرامیداشت و هفته شوراهای آموزش و پرورش را اینگونه معرفی کرد: یکشنبه ۲۴ دی به موضوع «توسعه مشارکتهای مردمی نظام حکمرانی آموزش و پرورش»، دوشنبه ۲۵ دی به موضوع «زمینهسازی ارتقای آموزش و پرورش به مثابه امر ملی»، سهشنبه ۲۶ دی به موضوع «بستر تقویت مدارس دولتی و گسترش عدالت تربیتی»، چهارشنبه ۲۷ دی به موضوع «تسهیل ایجاد دسترسی مردم به آموزش و پرورش باکیفیت»، پنجشنبه ۲۸ دی به موضوع «شناسایی ظرفیتهای محلی و توزیع عادلانه منابع»، جمعه ۲۹ دی به موضوع «نظارت مستمر مردم بر فعالیتهای آموزش و پرورش» و شنبه ۳۰ دی به موضوع «گسترش آموزش مهارتمحور» پرداخته خواهد شد.
وجود 10 هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل در مناطق آزاد
هادی عابدی، مدیرکل شوراها و مناطق آزاد آموزش و پرورش در این نشست بیان کرد: ۲۳۰ هزار دانشآموز در مناطق آزاد مشغول تحصیل هستند. امروز 10 هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل داریم و منطقه چابهار و منطقه آزاد اروند بیشترین افراد بازمانده از تحصیل را دارد.
انتهای پیام