به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی گرجیان، دبیر علمی همایش بینالمللی حکیم فارابی، امروز یکشنبه ۱۷ تیرماه در نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر همایش در مجتمع جامع امام خمینی(ره) جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به شروع ایده برگزاری این همایش از زمان دیدار رئیس جمهور قزاقستان با رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: در این دیدار تأکید شد با توجه به آثار متعدد و چندجانبه بودن حکیم فارابی، میتوان یک تفاهم سیاسی، اجتماعی و دینی را در جهان اسلام به ویژه منطقه آسیای مرکزی حول این شخصیت داشته باشیم.
وی ادامه داد: فارابی کشورهای متعددی را زیرپا گذاشت تا خرمن علمی خود را بیش از پیش نماید. وی در سال ۲۵۸ قمری دیده به جهان گشود و بیشتر عمر خود را در دوران غیبت صغری حضرت ولی عصر (عج) گذراند.
دبیر همایش علمی حکیم فارابی در ادامه توضیحاتی درباره زندگی وی ارائه کرد و افزود: این شخصیت بزرگ، در حوزههای متعدد همچون ریاضیات و موسیقی، حکمت، متافیزیک و ماوراءالطبیعه، سیاست و جامعهشناسی سیاسی و منطق دارای نوآوریهای جدی است.
وی، افکار فلسفی حکیم فارابی را امتداد فیلسوفانی همچون ارسطو، افلاطون و فلوطین دانست و وارد نمودن آموزههای عرفانی در فلسفه را از ویژگیهای علمی وی برشمرد و اظهار کرد: بسیاری از اندیشمندان عصر حاضر جامعهشناسی سیاسی متأثر از فارابی هستند و بیش از 200 رساله مقطع دکترا و فوق دکترا کشور به این شخصیت اختصاص یافته است.
حجتالاسلام والمسلمین گرجیان با اشاره به آثار ارزشمند فارابی در حوزه فلسفه عرفانی، خاطرنشان کرد: بسیاری از آثار این دانشمند مسلمان در قرون وسطی به زبانهای مختلف ترجمه و به عنوان متن درسی در کشورهای اروپایی و غیر آن تدریس میشده است. جامعهشناسی سیاسی امروز با رویکرد وحیانی را میتوان متأثر از افکار حکیم فارابی دانست.
وی با اشاره به برگزاری پیش نشستهای متعدد علمی این همایش در داخل و خارج از کشور، ابراز کرد: بسیاری از شخصیتهای سترگ علمی در تماس با مسئولان همایش آمادگی خود را برای همکاری در این همایش اعلام کردند. مراکزی همچون پژوهشگاه فلسفه ایران، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، حوزه علمیه، مجمع عالی حکمت اسلامی، دانشکده علامه طباطبایی و … نیز از جمله مراکز علمی داخلی هستند که در این همایش مشارکت خواهند کرد.
مدیر گروه عرفان مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان تصریح کرد: امیدواریم این همایش بینالمللی مورد رضایت خدای متعال باشد و گامی در جهت تقریب کشورهای اسلامی و ارتقای رویکرد جامعه علمی با استفاده از آموزههای ایشان در حوزه عقل و وحی برداریم.
انتهای پیام