رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس با تبیین ۸ نکته مهم «ضرورت پاسخگویی مجلس»، «تعامل سازنده مجلس و دولت جدید»، «شنیده شدن صدای واحد از ارکان کشور در مسائل مهم»، «حاکمیت اخلاق در مباحث مجلس و دیگر فعالیتهای نمایندگان»، «بایدها و نبایدهای قانونگذاری»، «نظارت بدون افراط و تفریط»، «فعالیت مؤثر هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان» و «حضور جدی مجلس در مسائل جهانی و سیاست خارجی»، ابراز امیدواری کردند با احساس مسئولیت مشترک رئیس جمهور منتخب و مجلس، کابینهای متشکل از افراد مؤمن، کارآمد، انقلابی، امیدوار به آینده، مشهور به پاکدستی و صداقت، دارای نگرش ملی و برخوردار از اعتقاد عمیق به جمهوری اسلامی تشکیل شود و مسائل کشور و مردم را به پیش برد. لذا بر نمایندگان مجلس شورای اسلامی است تا توصیههای معظم له را سرلوحه نطق، رفتار، منش و عملکرد خود قرار دهند.
در این راستا با زهرا سعیدیمبارکه، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن، گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانیم؛
ایکنا ـ یکی از موارد مورد تأکید رهبر انقلاب تعامل سازنده مجلس و دولت و شنیدن یک صدا از دو رکن اصلی کشور است، به نظر شما این موضوع چگونه محقق میشود؟
قوای سهگانه هر چند بر اساس قانون اساسی مستقل از یکدیگر هستند اما میبایست در تعاملی هوشمندانه و ناظر به خیر مشترک و منافع ملی در فرایند توازن قدرت، کنشگری مسئولانه داشته باشند اما به معنای رقابت از نوع منطق بازی با حاصل جمع جبری صفر نیست، بلکه نوعی اقدام و تقسیم کار بر اساس حوزههای اصلی حکمرانی است، به گونهای که هر یک از قوا در چارچوب حوزه اقتدار خود بتوانند عملکرد موثرتری داشته باشند.
آنچه در قانون اساسی به مثابه منشور ملی ایرانیان تصریح شده آن است که مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد تقنینی، وظیفه قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون و دولت به عنوان نهاد اجرایی، مسئولیت پیشبرد برنامهها را عهدهدار هستند.
انتظار میرود نهاد تقنینی با وضع قوانین مورد نیاز و اصلاح رویههای تقنینی از پیش موجود، مسیر دولت را برای نیل به اهداف و چشمانداز را هموار کند. آنچه در بیان رهبر معظم انقلاب نیز متبلور بود و در دیدار اخیر نیز بر آن تصریح و تأکید مجدد شد همین همدلی مؤمنانه و همراهی مسئولانه دولت و مجلس برای حل چالشها و مسائل فوری کشور است که تلاش تمام نمایندگان ملت و نیز دولتمردان که انشاءالله به زودی بر مسند اجرایی کشور تکیه خواهند زد نیل به این مهم است.
طبعا مفاهمه و گفتوگو میان دولت و مجلس راهکار فوری و مؤثر برای حل مسائل خواهد بود چرا که به فرموده رهبر معظم انقلاب موفقیت و پیروزی دولت، موفقیت تمام ارکان نظام اسلامی است و همه ما کارگزاران نظام موظف و مکلف به تحقق این مهم هستیم.
ایکنا ـ براساس تأکید رهبری، مجلس باید مرکز انتشار امواج مثبت، صدور آرامش و طمأنینه در افکار عمومی باشد، درباره نقش امیدآفرین و در عین حال مطالبه گر مجلس بگویید.
مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از ارکان نظام مردمسالاری دینی، نمادی از ظهور اراده ملت است. در واقع حضور در نهاد تقنینی نه تصاحب یک کرسی که نمایندگی بخشی از جامعه است که بخشی از اقتدار خود را به فرد نماینده واگذار کردهاند.
در چنین نظم سیستمی، کارکرد عمده نهاد تقنینی، هموارسازی مسیرهای حکمرانی است. از همین رو انتظار رهبر انقلاب یک انتظار بجا است چرا که مجلس میتواند با وضع قوانین کارآمد و یا به روزرسانی قوانین موجود مسیر دستیابی به اهداف توسعه را هموار کند. نقطه اساسی در تمامی کنشهای کارگزاران باید منافع ملی باشد و فقط در این صورت ترجیحات و تعلقات حزبی و سیاسی هیچگاه بر منافع ملی ترجیح و تقدم نخواهد یافت. با این رویکرد مجلس می تواند مرجع آرامش و در عین حال امیدآفرینی در کشور باشد و خطوط روشنی برای آینده ای روبه جلو ترسیم کند.
ایکنا ـ از محورهای سخنان معظم له پاسخگو بودن مجلس است. درباره پاسخگویی نمایندگان مجلس در برابر رفتار، نطق و عملکردشان سخن بگویید.
تریبون مجلس به عنوان یکی از اضلاع نظام سیاسی طبعا در کانون توجه رسانهها و نخبگان قرار دارد و هر گونه اظهار نظر از این تریبون به مثابه صدای رسمی بخشی از جامعه و یا بخشی از حاکمیت تلقی میشود، چنانچه این اظهارنظرها سنجیده نباشد، میتواند خود محل ایجاد چالشهای بلاضرور باشد. لذا انتظار این است هر گونه کنش در قامت نمایندگی بر اساس منافع ملی صورت پذیرد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام