کد خبر: 4235273
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵

روخوانی صحیح قرآن؛ شرط استخدام مقامات دولتی در اندونزی + فیلم

روخوانی صحیح قرآن یکی از شروط مهم برای داوطلبان استخدام مناصب دولتی در استان آچه اندونزی است؛ داوطلبان این سمت‌ها باید در مقابل کمیته‌ای از قاریان و اساتید قرآن در آزمون شرکت کنند.

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، اندونزیایی‌ها خود را برای انتخابات جدید آماده می‌کنند؛ در 20 اکتبر 2024، رئیس‌جمهور جدید و معاون او سوگند یاد می‌کنند و ده‌ها میلیون رأی دهنده پس از آن، روند انتخاب استانداران، شهرداران و فرمانداران منطقه را در 27 نوامبر آغاز می‌کنند.

استان آچه اندونزی برخلاف شرایط نامزدها در دیگر مناطق این کشور، مقررات خاص خود را دارد و دارای استثنائات قانونی در زمینه‌های مختلف از جمله انتخابات و داوطلبان آن است. متقاضیان تصدی پست‌های استانداری و معاونت فرمانداری منطقه و سمت‌های فرمانداری 18 استان در منطقه باید در آزمون روخوانی قرآن کریم که در برخی از استان‌ها برگزار می‌شود، شرکت کنند. این آزمون‌ها در برخی مساجد از جمله مسجد جامع بیت الرحمن در شهر باندا در مرکز آچه برگزار می‌شود و شرکت در آن شرط پذیرش نامزدی آنها در کمیسیون مستقل انتخابات استان آچه است.
 
امسال این آزمون با محوریت سطح تلاوت قرآن با لحن و فصاحت و با حضور داوطلبان تصدی پست‌های استاندار و معاونت استاندار برگزار می‌شود. پس از برگزاری امتحان، در صورتی که کاندیدا در سطح مورد نظر نباشد یا داوطلب در برابر کمیته‌ قاریان و اساتید آزمون حاضر نشده باشد از تیم نامزد خواسته می‌شود که یک نامزد جایگزین از همان حزبی که او را معرفی کرده است، اعلام کند.
 
این شرط به قانون شماره 12 آچه در سال 2016، قانون شماره 5 آچه در سال 2012 و قانون شماره 3 سال 2008 برمی‌گردد که این قوانین، روخوانی صحیح قرآن کریم را شرط صلاحیت متقاضی مناصب اجرایی در این منطقه می‌دانند و حتی برای متقاضیان مناصب قانونگذاری در شوراهای قانونگذاری محلی منطقه، استانها و شهرستانهای آن لازم است.
 
اما این شرط فقط برای کاندیداهای مسلمان است و قانون مانع حضور نامزد غیرمسلمان نیست حتی اگر اکثریت قریب به اتفاق جمعیت منطقه را مسلمانان تشکیل دهند. بر اساس گزارش اداره آمار استان آچه، از جمعیت 5.4 میلیونی این منطقه 98.89 درصد مسلمان و درصد باقی مانده مسیحی و بودایی هستند.
 
اجرای این قوانین( شماره 12، 5 و 3) پس از فاجعه سونامی که حدود 20 سال پیش منطقه را تکان داد، آغاز شد؛ این قوانین مذهبی به قرن‌ها قبل از تأسیس دولت مدرن اندونزی و به زمان تأسیس سلطنت‌های مسلمان در آچه بازمی‌گردد که از نظر اقتصادی، سیاسی، مذهبی و فرهنگی شکوفا بوده و قوانین آن برخاسته از ارزش‌های اسلامی است.
انتهای پیام
captcha